Άρωμα Jitterbug

“Τα υποατομικά σωματίδια προφανώς αποϋλοποιούνται αρκετά τακτικά…μερικά από αυτά μπορεί στην πραγματικότητα να βρίσκονται σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Η ελευθερία τους από τα κανονικά όρια του χωροχρονικού συνεχούς πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα ενός παράξενου ηλεκτρισμού, ενός έξυπνου, δημιουργική, παιχνιδιάρικη και απρόβλεπτη αλληλεπίδραση μεταξύ αντίθετα φορτισμένων οντοτήτων σε κίνηση».

“Όταν ανακρίθηκαν για το πώς μπορούν να περπατήσουν μέσα στις φλόγες χωρίς να καούν, οι “πρωτόγονοι” έχουν μεταφέρει στους ανθρωπολόγους ότι ανεβάζουν το επίπεδο δόνησης της σάρκας τους στο ίδιο επίπεδο με αυτό της φωτιάς. – ο ρυθμός δόνησης του/της να ταιριάζει με αυτόν μιας άλλης διάστασης, εξαφανίζοντας έτσι από το συνηθισμένο μας σύμπαν και αναδύεται στο άλλο: την αποϋλοποίηση».

Τομ Ρόμπινς

Ξεκίνησε για μένα το 1984, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το βιβλίο Jitterbug Perfume. Θυμάμαι ότι ερωτεύτηκα τον Τομ Ρόμπινς να γράφει και σύντομα καταβρόχθισε τα περισσότερα από τα βιβλία του. Ειλικρινά, είχα ξεχάσει την ιστορία για πολλά χρόνια, αλλά στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, ένας πολύ αγαπητός φίλος, ο δίδυμος μου, με τον οποίο έχω κάνει διαυγή όνειρα και ταξίδια στο χρόνο, (που είναι εντελώς άλλη ιστορία) με κάλεσε και μου είπε: διαβάζεις το Jitterbug Perfume τελευταία;»

Είπα «Όχι, δεν το έχω διαβάσει χρόνια και χρόνια».

Μου απάντησε: «Πάρε το βιβλίο και διάβασε το, είναι η ιστορία μας».

Έτσι αγόρασα το βιβλίο, το έβαλα στη βαλίτσα μου και ξεκίνησα για τη Σάντα Φε για να σπουδάσω με έναν από τους κορυφαίους αποστακτήρες αιθέριων ελαίων στον κόσμο.

Την πρώτη μέρα του εργαστηρίου, ο αποστακτήρας είπε: «Αν δεν διαβάσετε ποτέ άλλο βιβλίο για τα αιθέρια έλαια, το μόνο βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε είναι το Jitterbug Perfume».

Μπορεί να σκέφτεστε, όπως και εγώ, αυτό είναι σημάδι, γιατί το βιβλίο ήταν στο σακίδιο μου, λαχταρώντας την προσοχή μου.

Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να το διαβάσω σε εκείνο το ταξίδι, αλλά γύρισα σπίτι και απορροφήθηκα αμέσως από το βιβλίο. Όσο περισσότερο διάβαζα, τόσο περισσότερο συγκινιόμουν, με διέταζαν, με παρόρμησαν και αναγκαζόμουν να ξεκινήσω μια αναζήτηση για να φτιάξω αυτό το αρωματικό ελιξίριο.

Πήγα στο Farmer and the Cook, το τοπικό μας εστιατόριο από φάρμα σε τραπέζι και κατάστημα βιολογικών τροφίμων, όπου αναζήτησα τον αγρότη, τον Steve Sprinkel, βρίσκοντάς τον συγχρονικά στο γραφείο του.

«Στιβ», είπα, «χρειάζομαι τη γύρη από παντζάρια». (Η γύρη των τεύτλων είναι ένα από τα κύρια συστατικά του αρώματος Jitterbug).

Ο Steve γέλασε και σήκωσε το βλέμμα, “Jitterbug Perfume!”

“Ναι”, απάντησα, “πώς το ήξερες;”

«Θυμάμαι το βιβλίο…» είπε «Μόλις φύτεψα παντζάρια και μπορείς να έχεις μια-δυο σειρές. Πρέπει να γίνουν εαρινές για να βάλουν λουλούδια, οπότε το επόμενο έτος θα έχεις γύρη».

Βγήκα λοιπόν στο αγρόκτημα και άρχισα να κοινωνώ με τα παντζάρια μου, περιμένοντας με αγωνία τον επερχόμενο χειμώνα και την επακόλουθη Άνοιξη και τον ερχομό των ανθέων των τεύτλων. Πέρασα πολλά απογεύματα βλέποντας αυτά τα παντζάρια να μεγαλώνουν, και τελικά στα μέσα Μαρτίου, τα πρώτα λουλούδια που έπεσαν. Βγήκα έξω μια μέρα και το άρωμα των λουλουδιών τεύτλων αναπνέει τη ζεστή μέρα της Άνοιξης.

Τώρα για όσους από εσάς δεν έχετε βιώσει τη μυρωδιά των λουλουδιών παντζαριού, δεν είναι μια ιδιαίτερα όμορφη μυρωδιά, αλλά μάλλον μια μυρωδιά μοσχομυριστή, κατσίκας που κατά καιρούς ανέδιδε τη μυρωδιά παλιών βρώμικων κάλτσων. Υπέροχο λες, όχι, όχι υπέροχο, αλλά πολύ γήινο, αρχέγονο.

Τα παντζάρια με καθοδήγησαν πώς να τρυγήσω, δεν ήμουν ποτέ υπεύθυνος, ήταν ο δάσκαλος σε όλη τη διάρκεια. Πέρασα τους επόμενους 5 μήνες επισκεπτόμενος τη φάρμα δύο φορές την εβδομάδα, ξοδεύοντας ώρες συγκομίζοντας γύρη τεύτλων και λουλούδια για να φτιάξω το θρυλικό άρωμα Jitterbug.

Εάν δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο, μπορείτε να σκεφτείτε να πάρετε ένα αντίγραφο, είναι μια υπέροχη ανάγνωση και σε αυτό θα μάθετε ότι είναι ένα βιβλίο για την αθανασία και το ταξίδι στο χρόνο, με το Jitterbug Perfume να είναι το κύριο συστατικό και για τα δύο περιπέτειες.

Οδηγήθηκα να φτιάξω αυτό το άρωμα και επικοινώνησα με τον Tom Robbins, αφού έμαθα τη διεύθυνσή του, και του είπα ότι όσο εκκεντρικός κι αν ήμουν, πίστευα με όλη μου την καρδιά, ότι το Jitterbug Perfume ήταν αληθινό, ήταν αληθινό και ότι Προσπαθούσα να φτιάξω το άρωμα, όπως ήμουν, και τώρα είμαι ακόμη περισσότερο, πεπεισμένος ότι ήταν ένα εργαλείο για ταξίδι στο χρόνο, ένα ελιξίριο αθανασίας και θα ήθελα πολύ να μπορούσα να ονομάσω το άρωμα που προέκυψε, Jitterbug.

Προς μεγάλη μου χαρά και έκπληξη, μου έγραψε πίσω λέγοντας ότι, παρόλο που τα γεγονότα στο βιβλίο δεν συνέβησαν, ήταν όντως μια αληθινή ιστορία και ότι είχα την πλήρη άδειά του να χρησιμοποιήσω το όνομα Jitterbug Perfume, αν είχα επιτυχία στην προσπάθειά μου . Λοιπόν, ήμουν επιτυχημένος και μετά μερικά!!

Και έτσι, κάτω από το σκοτάδι μιας Νέας Σελήνης τον Αύγουστο, έγινε το πρώτο μπουκάλι. Έστειλα το πρώτο μπουκάλι στον κύριο Ρόμπινς, και ήταν ενθουσιασμένος και ενθουσιασμένος με αυτό, λέγοντάς μου ότι όντως έχω κάνει περήφανο αυτόν και το βιβλίο του!!

Το Jitterbug μου έχει δώσει πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο χρήσης του και έχω υπακούσει σε κάθε του αίτημα. Οι εμπειρίες που έχουν οι άνθρωποι συνεχίζουν να με κάνουν να κουνάω το κεφάλι μου με απόλυτη απορία και έκπληξη.

Είναι σίγουρα αμρίτα για το οσφρητικό σύστημα και ελιξίριο αθανασίας. Θα αναφέρω περισσότερες αναφορές όσο περνάει ο καιρός, αλλά ένα πράγμα μου είπε ο Jitterbug ότι δεν πρέπει να προσφέρεται εμπορικά και ότι είναι καθήκον μου να προετοιμάσω τους ανθρώπους να ζήσουν το άρωμα. Το Jitterbug φαίνεται να έχει δύναμη και παρουσία και ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος και τον πηγαίνει εκεί που πρέπει! Έχω μείνει έκπληκτος με τη δύναμη αυτού του μαγικού ελιξιρίου!

Είμαι ο ταπεινός υπηρέτης του Jitterbug Perfume και νιώθω τιμή που είμαι έτσι!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *