Ένα ιδανικό γεύμα – Η εκλεκτή μαύρη σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας

Τον Δεκέμβριο του 2004, The British Medical Journal δημοσίευσε ένα συναρπαστικό άρθρο σχετικά με αυτό που οι ερευνητές ονόμασαν το «Polymeal», ένα ιδανικό γεύμα, το οποίο, αν καταναλωθεί καθημερινά, θα μείωνε σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις. Μετά από μια σημαντική έρευνα, κατέληξαν σε ένα θεωρητικό γεύμα που θα μείωνε τις καρδιαγγειακές παθήσεις κατά 75% — ούτε ένα χάπι στον κόσμο δεν μπορεί να το πετύχει! Τα συστατικά αυτού του Polymeal; Κρασί, ψάρι, ξηροί καρποί, φρούτα, λαχανικά και σοκολάτα!

Το κακάο είναι γεμάτο με ενώσεις που ονομάζονται φλαβονοειδή (που βρίσκονται επίσης στα κράνμπερι, τα μήλα, τις φράουλες, τα κρεμμύδια, το τσάι και το κόκκινο κρασί.) Η συγκεκριμένη κατηγορία φλαβονοειδών στο κακάο ονομάζονται φλαβανόλες και οι φλαβανόλες εμποδίζουν τις ουσίες που μοιάζουν με λίπος στην κυκλοφορία του αίματος να φράξουν τις αρτηρίες. .

Κάθε φορά που μειώνετε την ικανότητα του αίματος να πήζει, μειώνετε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού. Ως επιπλέον μπόνους, το κακάο περιέχει μαγνήσιο, ένα πολύ σημαντικό μέταλλο για την υγεία της καρδιάς. Οι φλαβανόλες ρυθμίζουν επίσης μια ένωση που ονομάζεται νιτρικό οξύ, η οποία είναι κρίσιμη για την υγιή ροή του αίματος και την υγιή αρτηριακή πίεση.

Σε άλλη μελέτη στο The American Journal of Clinical Nutrition, αναφέρθηκε ότι η μαύρη σοκολάτα όχι μόνο μείωσε την αρτηριακή πίεση, αλλά και βελτίωσε την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε υγιείς ανθρώπους. Αλλά η κατανάλωση του σωστού είδους σοκολάτας είναι το κλειδί. Τα οφέλη για την υγεία από τη σοκολάτα προέρχονται από το πραγματικό κακάο, όχι από την επεξεργασμένη ποικιλία σε ζαχαρωτά του εμπορίου. Έτσι, εάν θέλετε τα οφέλη των φλαβονολών για την υγεία, χρειάζεστε υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (τουλάχιστον 60-70%). Συνδυάστε τα γεγονότα και η ωραία μαύρη σοκολάτα είναι ιδανική.

Εάν η σοκολάτα σας προκαλεί εθιστικό φαγητό, τότε μείνετε μακριά από αυτήν. Ωστόσο, εάν μπορείτε να ελέγξετε την πρόσληψή σας και δεν έχετε κάποια ιατρική πάθηση που θα σας εμπόδιζε να την απολαύσετε, προχωρήστε και πιείτε μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας. Ο διάσημος καρδιολόγος, Δρ Στιβ Σινάτρα, έχει δηλώσει ότι ακόμη και οι καρδιοπαθείς ασθενείς μπορούν να απολαμβάνουν τη μαύρη σοκολάτα τακτικά, με μέτρο — εάν δεν είναι ευαίσθητοι στην καφεΐνη.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *