Γιατί η μαύρη σοκολάτα είναι καλή για εσάς

Περιγραφή: Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία. Αυτά τα πλεονεκτήματα προέρχονται από τα φλαβονοειδή, τα οποία λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.

Τα τελευταία χρόνια, τα τρόφιμα που περιέχουν φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά έχουν συνδεθεί με την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Τα φλαβονοειδή είναι πολυφαινολικοί συνδυασμοί που βρίσκονται σε αφθονία στο κακάο και, σε ελαφρώς μικρότερο βαθμό, στα μήλα, το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Πιο συγκεκριμένα, το φλαβονοειδές που βρίσκεται στη μαύρη ή μαύρη σοκολάτα έχει συνδεθεί με μειώσεις της αρτηριακής πίεσης, βελτιώσεις στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βελτιώσεις στη γνωστική λειτουργία, αυξήσεις στις συγκεντρώσεις λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας χοληστερόλης, βελτιώσεις στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, βελτιώσεις στην αντιαιμοπεταλιακή δραστηριότητα και βελτιώσεις στην ενδοθηλιακή δυσλειτουργία που προάγουν την αγγειακή ομοιόσταση. Σε σύγκριση με τη λευκή σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος, η μαύρη ή μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερα φλαβονοειδή επειδή περιέχει περισσότερο κακάο.

Μαύρη σοκολάτα και καρδιά: Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με υπέρταση και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της LDL, της «κακής χοληστερόλης», κατά δέκα τοις εκατό. Η προσθήκη μαύρης σοκολάτας στη διατροφή σας μπορεί να ωφελήσει τα καρδιαγγειακά σας όργανα συμβάλλοντας στην παρεμπόδιση της αρτηριακής βλάβης που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Μπορεί επίσης να αναστείλει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων, η οποία θα προκαλούσε καρδιακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή προσβολή. Υπήρξαν επίσης έρευνες που δείχνουν ότι τα φλαβονοειδή στο κακάο χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, το οποίο αναστέλλει ένα ένζυμο που προκαλεί φλεγμονή.

Φάτε σοκολάτα για τον εγκέφαλό σας:Σε μια μελέτη, μια ένωση που βρίσκεται στο κακάο, η επικατεχίνη, όταν ενσωματώνεται με την άσκηση, βρέθηκε ότι ενισχύει τις λειτουργικές αλλοιώσεις σε ένα μέρος του εγκεφάλου που εμπλέκεται στο σχηματισμό της μνήμης και της μάθησης.

Πιθανά αντικαρκινικά οφέλη: Μια ερευνητική μελέτη δείχνει ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να είναι ένα όπλο κατά των καρκινικών κυττάρων. Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Georgetown ανακάλυψαν ότι ένα συνθετικό παράγωγο κακάο αύξησε πραγματικά τον ρυθμό καταστροφής και μείωσε τον ρυθμό ανάπτυξης των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον, το πέτυχε αυτό χωρίς να έχει επίδραση σε άλλα κύτταρα.

Κάποιοι έχουν τις αμφιβολίες τους: Δεν πιστεύουν όλοι ότι η μαύρη σοκολάτα είναι μια υγιεινή τροφή. Πρωτίστως, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε ότι η επεξεργασία αλλάζει τα φυσικά αντιοξειδωτικά της φλαβανόλης που βρίσκονται στο κακάο. Παρόλο που ορισμένα από τα προτεινόμενα οφέλη της κατανάλωσης μαύρης σοκολάτας είναι γραμμικά και θετικά, κανένα από τα δύο δεν είναι απεριόριστα επειδή η μαύρη σοκολάτα είναι φορτωμένη με ένα σημαντικό φορτίο θερμίδων, το οποίο μπορεί εύκολα να αντισταθμίσει τα αντιοξειδωτικά της οφέλη.

Φάτε μαύρη σοκολάτα για ευχαρίστηση: Υπάρχει αυξανόμενη αποδοχή μεταξύ των ανθρώπων ότι η περιστασιακή κατανάλωση μαύρης ή μαύρης σοκολάτας που περιέχει υψηλό ποσοστό κακάο παρέχει πολυακόρεστα λίπη και φλαβονοειδή που μπορεί να ωφελήσουν τις γνωστικές ικανότητες κατά τη γήρανση, καθώς και αντιφλεγμονώδη και αντιπηκτικά αποτελέσματα, μεταξύ άλλων πιθανών οφελών για την υγεία. αναλύεται σε έρευνα. Έτσι, ο συνδυασμός σούπερ φρούτων και σοκολάτας μπορεί να είναι και υγιεινός και νόστιμος! Φάτε λιχουδιές σοκολάτας σε μέτριες ποσότητες για να διασκεδάσετε χωρίς ενοχές!

Περιεκτικότητα σε άμυλο στη μαύρη σοκολάτα: Φυσικά, η μαύρη σοκολάτα περιέχει και άμυλο. Όταν, για παράδειγμα, προστίθεται λιωμένη σοκολάτα στο ζαχαρωτό, το ζαχαρωτό γίνεται πιο σκληρό λόγω της περιεκτικότητας σε άμυλο και γενικά απαιτεί αραίωση. Γενικά, ωστόσο, η ισχύς ξήρανσης του αμύλου εξισορροπείται από το τρυφερό αποτέλεσμα του βουτύρου κακάο.

Άλλα οφέλη της μαύρης σοκολάτας: Η μαύρη ή μαύρη σοκολάτα έχει επίσης πλεονεκτήματα εκτός από το ότι σώζει το σώμα σας:

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να έχει αντιοξειδωτικά οφέλη παρόμοια με τα λαχανικά, αλλά λάβετε υπόψη τα πολυάριθμα άλλα οφέλη που έχουν τα λαχανικά που λείπει από τη σοκολάτα.

Οι μελέτες δεν έχουν ακόμη καταλήξει στο συμπέρασμα εάν οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της σοκολάτας για την υγεία είναι τόσο μακροχρόνιες όσο αυτές των λαχανικών.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *