Γιατί η σοκολάτα με κάνει να καυλιάρω;

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι η σοκολάτα πωλείται στο τμήμα γυναικείων ενδυμάτων στα πολυκαταστήματα; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Είναι επειδή οι γυναίκες λαχταρούν τη σοκολάτα. Και αυτό είναι καλό!

Οι γιατροί έχουν κάνει πολλές μελέτες για τη σχέση μεταξύ της σοκολάτας και της αυξημένης σεξουαλικής ορμής στις γυναίκες. Αυτές οι μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες που τρώνε λίγη σοκολάτα κάθε μέρα έχουν υψηλότερη σεξουαλική ορμή από τις γυναίκες που δεν τρώνε. Διαπιστώθηκε επίσης ότι όχι μόνο οι γυναίκες έχουν ισχυρότερες σεξουαλικές ορμές λόγω της καθημερινής πρόσληψης σοκολάτας αλλά είχαν βελτιωμένη σεξουαλική λειτουργία. Η σοκολάτα βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση των εναλλαγών της διάθεσης κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.

Ο λόγος που η σοκολάτα βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία και αυξάνει τη σεξουαλική ορμή οφείλεται στις ιδιότητες της σοκολάτας. Περιέχοντας σεροτονίνη, η οποία είναι μια χημική ουσία που ηρεμεί το μυαλό και παράγεται από τον εγκέφαλο, η σοκολάτα είναι σαν να παίρνεις ένα ήπιο ηρεμιστικό. Η καφεΐνη βρίσκεται στη σοκολάτα σε πολύ μικρές ποσότητες και η καφεΐνη βοηθά στην αύξηση της σεροτονίνης. Η χημική ουσία σεροτονίνη συνδέεται συχνά με τα ίδια αποτελέσματα με τη μαριχουάνα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, περίπου 25 κιλά σοκολάτας θα πρέπει να καταναλωθούν για να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με την υψηλή περιεκτικότητα σε μαριχουάνα. Επιπλέον, η γλυκιά, κρεμώδης γεύση της σοκολάτας είναι πιο καταπραϋντική και σεξουαλική για τη γλώσσα και τους γευστικούς κάλυκες. Γιατί να μην έχετε λιώσει τη σοκολάτα της από το σώμα σας ή να δείτε τι συμβαίνει με ένα κουτάκι σαντιγί σοκολάτας;

Αν λοιπόν σκέφτεστε να κάνετε ένα δώρο ή λιχουδιά στο κορίτσι σας, δώστε της λίγη σοκολάτα. Όχι μόνο για αυτήν την επερχόμενη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά κάθε μέρα. Μόνο μια μικρή ποσότητα κάθε μέρα θα είναι πιο ευτυχισμένη και πιο υγιής και για τους δυο σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *