Διασκεδαστικά γεγονότα για τη σοκολάτα

Υπάρχουν τόσα πολλά περίεργα και υπέροχα διασκεδαστικά γεγονότα για τη σοκολάτα, που είναι δύσκολο να ξέρεις ποια να συμπεριλάβεις και ποια να παραλείψεις λόγω διαστημικών εκτιμήσεων.

Πρώτα απ ‘όλα, οι Μάγια χρησιμοποιούσαν τους κόκκους κακάο ως νόμισμα καθώς πίστευαν ότι ήταν πιο πολύτιμοι από τη χρυσόσκονη. Έλεγχαν την παραγωγή φασολιών για να μην υποτιμηθεί το νόμισμά τους.

Η λευκή σοκολάτα δεν είναι αυστηρά σοκολάτα. Εργαζόμαστε κάτω από μια παρεξήγηση για πολλά χρόνια. Η σοκολάτα πρέπει να περιέχει στερεά κακάο, αλλά η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει καθόλου. Αντίθετα, το βούτυρο κακάο χρησιμοποιείται στην παραγωγή λευκής σοκολάτας.

Οι Ευρωπαίοι είναι οι μεγαλύτεροι λάτρεις της σοκολάτας, καθώς καταναλώνουν σχεδόν το ήμισυ της σοκολάτας που παράγεται παγκοσμίως.

Πού παρήχθη η μεγαλύτερη σοκολάτα; Στο Ηνωμένο Βασίλειο; κατασκευάστηκε από τον Thornton’s για την εκατονταετηρίδα του. Ήταν ένα ρεκόρ, με βάρος 5.792,50 κιλά.

Το Toblerone είναι τόσο δημοφιλές που αν ο αριθμός των ράβδων που πωλούνται κάθε χρόνο εξαντλούνταν, θα εκτείνονταν σε 62.000 χλμ. Αυτό είναι περισσότερο από την περιφέρεια της Γης.

Η σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη που είναι πολύ ισχυρό διεγερτικό. Εάν φάτε πάρα πολύ από αυτό, μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Ωστόσο, θα πρέπει να φάτε περίπου 22 κιλά από τα πράγματα σε μία συνεδρίαση, κάτι που δεν είναι πραγματικά δυνατό. Η δηλητηρίαση από θεοβρωμίνη προκαλεί επιληπτικές κρίσεις, καρδιακή ανεπάρκεια, αφυδάτωση και οξεία νεφρική βλάβη.

Τα μπισκότα σοκολάτας, που λατρεύτηκαν από πολλούς σε όλο τον κόσμο, δημιουργήθηκαν εξαιτίας ενός ατυχήματος που συνέβη το 1930. Η Ruth Wakefield έμεινε χωρίς σοκολάτα μαγειρέματος, αλλά απτόητη χρησιμοποίησε κομμάτια σοκολάτας στη ζύμη των μπισκότων της. Η σοκολάτα που χρησιμοποίησε ήταν η Nestles και αργότερα πούλησε τη συνταγή της στην εταιρεία με αντάλλαγμα μια προσφορά σοκολάτας για μια ζωή.

Ένα κιλό σοκολάτας περιέχει 400 κόκκους κακάο και ένα κακαόδεντρο θα παράγει περίπου 2.500 κόκκους. Τα φασόλια είναι οι σπόροι του κακαόδεντρου. Αυτά τα δέντρα είναι ευαίσθητα και οι καλλιεργητές κακάο χάνουν περίπου το 30 τοις εκατό της σοδειάς τους κάθε χρόνο.

Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου κακάο προέρχεται από τη Δυτική Αφρική, με την Ακτή Ελεφαντοστού να αντιπροσωπεύει περίπου το 40 τοις εκατό της παγκόσμιας προσφοράς κακάο.

Οι αρχαίοι άνθρωποι ζύμωσαν τους λοβούς των κόκκων κακάο για να φτιάξουν ποτά εκτός από τη σοκολάτα.

Ο Μοντεζούμα, ο αυτοκράτορας των Αζτέκων έπινε 50 φλιτζάνια σοκολάτα την ημέρα. Αυτά του σέρβιραν σε ένα χρυσό δισκοπότηρο.

Κάθε Νοέμβριο στη Γερμανία, οι άνθρωποι γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Μαρτίνου με γλυκά και κούπες ζεστή σοκολάτα στον ατμό.

Πόσα από αυτά τα διασκεδαστικά γεγονότα γνωρίζατε ήδη; Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *