Διαφήμιση γρήγορου φαγητού σε παιδιά

Πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται για διαφήμιση γρήγορου φαγητού σε παιδιά ετησίως με πολλούς τρόπους. Η πλειοψηφία αυτών των διαφημίσεων αφορά τρόφιμα και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη, θερμίδες, αλάτι και χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Δεν είναι τόσο η ίδια η διαφήμιση όσο είναι η τακτική που χρησιμοποιείται για να δελεάσουν τα παιδιά μας να θέλουν το προϊόν τους. Ο πιο προφανής χώρος των μέσων ενημέρωσης είναι η τηλεοπτική διαφήμιση. Οι γκουρού του μάρκετινγκ ξέρουν πώς να μπουν στα κεφάλια των παιδιών και πώς να λάβουν την πιο επιθυμητή ανταπόκρισή τους. Γνωρίζουν ότι τα παιδιά μπορούν και επηρεάζουν τους γονείς τους όταν πρόκειται για αγορές τροφίμων.

Κατά μέσο όρο, τα παιδιά βλέπουν πάνω από 40.000 διαφημίσεις το χρόνο, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν καραμέλες, δημητριακά, παιχνίδια και εστιατόρια γρήγορου φαγητού. Η διαφήμιση φαστ φουντ στα παιδιά δεν περιορίζεται μόνο στα εστιατόρια γρήγορου φαγητού. Αν είναι γρήγορο και είναι φαγητό τότε είναι γρήγορο φαγητό. Είναι δίκαιο να πούμε ότι η διαφήμιση γρήγορου φαγητού είναι μεγάλη επιχείρηση. Επιπλέον, η προσπάθεια να περιορίσετε τα παιδιά από την τηλεθέαση είναι μια αποθαρρυντική εργασία, ιδιαίτερα επειδή πολλά παιδιά έχουν τηλεοράσεις στα υπνοδωμάτιά τους. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη διαφήμιση είναι εντός του κανόνα για τη διαφήμιση. Οι επιχειρήσεις ξοδεύουν χρήματα για να κάνουν το προϊόν τους αντιληπτό από το κοινό-στόχο τους. Με άλλα λόγια, θα δυσκολευόσουν να βρεις μια διαφήμιση στο 60 Minutes για το Cocoa Krispies, όπως θα δυσκολευόσουν να βρεις μια διαφήμιση στο Nickelodeon Channel για το TDWaterhouse.

Ύπουλες τακτικές

Τα παιδιά σήμερα έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, είναι οι καταναλωτές του αύριο, και επειδή επηρεάζουν τους γονείς τους στις αγορές, ανοίγει ένα εντελώς νέο κοινό για τους εμπόρους. Τα παιδιά είναι πολύ πιο φωνητικά από ό,τι ήταν παλιά και δεν φοβούνται να μιλήσουν όταν θέλουν κάτι. Οι διαφημιστές αποκαλούν αυτό το Pester Power. Το λέω γκρίνια. Με άλλα λόγια, τα παιδιά δεν φοβούνται να κλωτσήσουν και να ουρλιάξουν για να πείσουν τους γονείς τους να αγοράσουν κάτι. Η διαφήμιση του γρήγορου φαγητού στα παιδιά έχει να κάνει με την Pester Power και οι έμποροι βασίζονται στα παιδιά για να γκρινιάζουν τους γονείς αντί να πουλάνε απευθείας στους γονείς. Γνωρίζουν ότι το μάρκετινγκ στα παιδιά θα έχει υψηλότερα αποτελέσματα. Οι marketers χωρίζουν την Pester Power σε 2 κατηγορίες. Επίμονη γκρίνια και γκρίνια σπουδαιότητας. Η επιμονή γκρίνια είναι η επανειλημμένη ικεσία. Η γκρίνια της σημασίας, από την άλλη πλευρά, είναι αυτό στο οποίο βασίζονται οι έμποροι. Όλα αυτά αφορούν την παροχή για τα παιδιά τους και την ενοχή που προκύπτει από το να μην είναι αρκετά διαθέσιμα για τα παιδιά τους. Υπάρχουν πολλές τακτικές που χρησιμοποιούνται στη διαφήμιση γρήγορου φαγητού σε παιδιά, όπως παιχνίδια που περιλαμβάνονται στα γεύματα και μονοπωλιακά κομμάτια παιχνιδιού. Οι επιχειρήσεις φαστ φουντ θα ισχυριστούν ότι αυτό γίνεται για να παρέχουν στους γονείς μια πιο ευχάριστη επίσκεψη στο κατάστημά τους, αλλά στην πραγματικότητα δολώνει τα παιδιά να επιθυμούν γρήγορο φαγητό.

Διαδίκτυο και Viral Marketing

Η διαφήμιση γρήγορου φαγητού στα παιδιά δεν περιορίζεται μόνο στην τηλεόραση. Το διαδίκτυο; που είναι πιο οικονομικά αποδοτικό και το viral marketing έχουν γίνει επίσης χώροι διαφήμισης. Οι έμποροι του Διαδικτύου γνωρίζουν πώς χρησιμοποιούν τα παιδιά το δίκτυο και πόσο δημοφιλείς είναι οι ιστότοποι όπως το MySpace και το Facebook. Γνωρίζουν επίσης ότι τα παιδιά λατρεύουν να κάνουν κλικ σε συνδέσμους. Αν λέει κάντε κλικ εδώ – το κάνουν. Πολλοί ιστότοποι προσφέρουν δωρεάν ήχους κλήσης και λήψεις μουσικής. Για να αποκτήσετε το freebie απαιτείται μια διεύθυνση e-mail και έτσι οι καμπάνιες πολλαπλής προώθησης αρχίζουν να δημιουργούν διαφημίσεις γρήγορου φαγητού στα παιδιά μέσω e-mail marketing.

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη διαφήμιση γρήγορου φαγητού στα παιδιά, αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τον χρόνο παρακολούθησης της τηλεόρασης. Λιγότερος χρόνος μπροστά στην τηλεόραση ως οικογένεια θα μπορούσε να μειώσει τη ταραχή για γρήγορο φαγητό και να δημιουργήσει ένα πιο θρεπτικό και υγιεινό οικογενειακό περιβάλλον.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *