Δωρεάν ωμή συνταγή – Καλύτερη συνταγή ωμών φαγητών

Αν ψάχνετε για μια καλή ή την καλύτερη συνταγή για ωμές μπάρες ή είχατε προβλήματα με την παρασκευή μπάρες στο παρελθόν, εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε μπάρες με ωμά τρόφιμα. Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά να φτιάχνω ωμά τρόφιμα πριν από πολλά χρόνια, είχα πρόβλημα να βρω τη σωστή συνοχή όταν προσπαθούσα να φτιάξω ωμές μπάρες. Ή ήταν πολύ κολλώδεις ή δεν κρατούσαν μεταξύ τους. Θα γκρεμίζονταν και δεν θα έμοιαζαν καθόλου με τα μπαρ που αγοράζετε. Αναρωτήθηκα ποιο ήταν το μυστικό.

Αφού δοκίμασα δεκάδες συνταγές με απογοήτευση, έκανα τους δικούς μου πειραματισμούς και βρήκα την καλύτερη αναλογία υλικών. Χρησιμοποιώντας ξηρούς καρπούς και χουρμάδες για να βρείτε μια βασική συνταγή, αυτή συνδυάζεται όμορφα. Μέρος του μυστικού βρίσκεται στην ανάμειξη 2 διαδικασιών.

Χρησιμοποίησα ξηρούς καρπούς Βραζιλίας και κάσιους. Οι ξηροί καρποί Βραζιλίας είναι σκληροί ξηροί καρποί, γι’ αυτό πρέπει να αλέθονται σε λεπτότερο άλεσμα για να προστατεύσετε τα δόντια σας.

Αυτή η εύκολη συνταγή είναι γρήγορη, αν και θα θέλετε να την βάλετε στο ψυγείο ή να την βάλετε στην κατάψυξη για λίγο πριν πάρετε τις μπάρες από το σπίτι.

Ένα από τα προβλήματα στη συνέπεια είναι ότι οι ημερομηνίες σας μπορεί να έχουν διαφορετικά μεγέθη. Χρησιμοποιώ medjools αλλά ακόμη και αυτά διαφέρουν σε μέγεθος. Επομένως, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες προσαρμογές εάν δεν αποδειχθούν τέλεια. Αλλά τα έχω φτιάξει πολλές φορές και πάντα ήταν υπέροχα.

Για την καλύτερη συνταγή μου για ωμές μπάρες:

Συστατικά: 2 φλιτζάνια ωμά καρύδια Βραζιλίας, 2 φλιτζάνια ωμά κάσιους, 8 χουρμάδες medjool, θαλασσινό αλάτι και χυμός λεμονιού.

Βάλτε 1 1/2 φλιτζάνι από τα ωμά καρύδια Βραζιλίας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε ή αλέστε σε πολύ μικρά κομμάτια, περίπου στο μέγεθος για το πέστο. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο. Θα έχουν διαφορετικά μεγέθη και μερικά θα είναι πολύ ωραία. Αυτό είναι καλό γιατί είναι σκληρό καρύδι. Στη συνέχεια προσθέστε 8 χουρμάδες medjool χωρίς κουκούτσι, πρέπει να είναι medjools. Όσο πιο φρέσκο ​​τόσο το καλύτερο. Οι παλιότεροι χουρμάδες μπορεί να είναι πιο ξηροί. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τους χουρμάδες για να σχηματιστεί μια ζύμη, αλλά μην ανακατέψετε.

Στη συνέχεια, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι περισσότερο από ξηρούς καρπούς Βραζιλίας και 2 φλιτζάνια ωμά κάσιους. Τα κάσιους είναι πιο μαλακοί ξηροί καρποί και μπορεί να είναι διάφορα πολύ μικρά κομμάτια και μερικά λεπτά. Όχι μεγάλα κομμάτια. Προσθέστε μια πρέζα λιωμένο θαλασσινό αλάτι και λίγο φρέσκο ​​στυμμένο χυμό λεμονιού και αλέστε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθούν. Τα κάσιους πρέπει να αλεσθούν αρκετά καλά με μερικά κομμάτια. Νιώστε τη ζύμη ή το μείγμα για να δείτε αν συγκρατείται. Θα κολλήσει λίγο και θα κολλήσει στο ψυγείο.

Τώρα μπορείτε επίσης να προσθέσετε γκότζι μπέρι ή άλλα αποξηραμένα φρούτα αν θέλετε ή λίγη τριμμένη καρύδα μέχρι να αναμειχθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.

Απλώστε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ταψί 8, 9 ή 10 ιντσών ή κεραμικό σκεύος 10 ιντσών, ανάλογα με το πάχος που θέλετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε τη ζύμη σε μπαλάκια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία ώρα ή στο ψυγείο για μερικές ώρες ή περισσότερες. Όταν πήξει, κόψτε σε μπάρες ή σε μικρότερα κομμάτια για ένα γρήγορο σνακ.

Όταν τρώτε ξηρούς καρπούς Βραζιλίας, δεν θέλετε να το παρακάνετε. Οι ξηροί καρποί Βραζιλίας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο. Το σελήνιο είναι καλό για εμάς και απουσιάζει στο έδαφος σε πολλές χώρες. Αλλά το πολύ σελήνιο μπορεί να προκαλέσει τοξική υπερδοσολογία. Μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα φάτε είτε κάνετε δίαιτα με ωμές τροφές είτε όχι. Έτσι, πηγαίνετε χαλαρά στις καλύτερες μπάρες ωμών τροφίμων και μην τις φάτε όλες μαζί. Είναι βέβαιο ότι θα απολαύσετε την καλύτερη συνταγή μου για ωμά φαγητά και θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *