Εκλέρ σοκολάτας φιλικά για τον διαβήτη

Τα εκλέρ σοκολάτας είναι ένα από τα επιδόρπια που δύσκολα μπορείς να πεις όχι. Έχουν ενδιαφέρουσα υφή. Και μετά ο συνδυασμός της γλυκιάς και κρεμώδους γεύσης είναι οι μεγαλύτεροι πειρασμοί που προσφέρουν τα εκλέρ σοκολάτας.

Βασικά, ένα εκλέρ είναι ένα ζαχαροπλαστείο. Είναι μακρύ και λεπτό και συνήθως σερβίρεται ως επιδόρπιο. Η ζύμη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή εκλέρ ονομάζεται ζύμη choux, η οποία χρησιμοποιεί μια ελαφριά ζύμη ζαχαροπλαστικής που αποτελείται μόνο από λίγα βασικά συστατικά όπως αλεύρι, ζάχαρη και αυγά. Η ζύμη choux, όταν ψήνεται, βγάζει τραγανή και κούφια φινίρισμα. Αφού κρυώσει η ζύμη, μπαίνει το γλυκό μέρος. Σε αυτήν την περίπτωση, η βαυαρική κρέμα διοχετεύεται με σωλήνες στη ζύμη και στη συνέχεια βυθίζεται σε πλούσια σοκολάτα.

Απλώς διαβάζοντας τον τρόπο παρασκευής του, βάζω στοίχημα ότι πολλοί έχουν ήδη νιώσει και λαχταρήσουν. Τα εκλέρ σοκολάτας είναι γλυκές και αμαρτωλές λιχουδιές που κυκλοφορούν σε μικρές αλλά μακριές συσκευασίες.

Ωστόσο, αυτές οι λιχουδιές δεν είναι διαθέσιμες για όλους. Όσο κι αν θέλουν, οι διαβητικοί έχουν προβλήματα με την κατανάλωση εκλέρ λόγω της περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Όπως πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν, στους διαβητικούς δεν συνιστάται ακριβώς η κατανάλωση ζάχαρης, καθώς μπορεί να έχει επιπτώσεις που θα μπορούσαν να θέσουν τη ζωή τους σε σοβαρούς κινδύνους.

Αυτό το θέμα παρατηρήθηκε από τους αρτοποιούς. Είναι τόσο κρίμα που αυτοί οι άνθρωποι θα στερηθούν την καλοσύνη που μπορεί να δώσει ένα κομμάτι εκλέρ. Γι’ αυτό δημιουργούνται αρτοποιεία φιλικά προς τον διαβήτη και με τη σειρά τους παράγονται εκλέρ σοκολάτας φιλικά για τον διαβήτη.

Τα φιλικά για διαβητικούς εκλέρ έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν κατάλληλη επιλογή για διαβητικούς.

Πρώτον, αντί να χρησιμοποιεί συνηθισμένα σάκχαρα ως γλυκαντικό, χρησιμοποιεί ξυλιτόλη. Η ξυλιτόλη είναι ένα είδος αλκοόλης ζάχαρης που προσφέρει γλυκύτητα στα εκλέρ σοκολάτας. Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε ζάχαρη μειώνεται. Με αυτόν τον τρόπο, οι διαβητικοί έχουν λιγότερες ανησυχίες για την πρόσληψη ζάχαρης καθώς επιδίδονται στη γλυκιά λιχουδιά σοκολάτας.

Το άλλο πράγμα σχετικά με το εκλέρ σοκολάτας που παράγουν αυτά τα αρτοποιεία είναι ότι για την παρασκευή της ζύμης χρησιμοποιείται αλεύρι ολικής αλέσεως. Τι συμβαίνει με αυτό το είδος αλευριού; Προσφέρει πολύ περισσότερα από το συμβατικό αλεύρι ψησίματος. Αυτός είναι ο τύπος αλευριού που παρασκευάζεται από δημητριακά ολικής αλέσεως. Προσθέτει περισσότερη υφή και θρεπτικά συστατικά (ίνες και πρωτεΐνες) στη ζύμη.

Τα εκλέρ σοκολάτας που παράγονται από αυτά τα αρτοποιεία είναι σίγουρα ιδανικά για διαβητικούς. Από πλευράς γεύσης και περιεχομένου, αυτό είναι μια απόλαυση χωρίς ενοχές.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *