Εκπληκτικά οφέλη του ωμού κακάο, της ωμής σοκολάτας και των μανιταριών που τονώνουν το ανοσοποιητικό

Όταν πρόκειται για την κατανάλωση διαφόρων υπερτροφών για όφελος για την υγεία, μπορεί να μπερδευτείτε ως προς το ποιες υπερτροφές να καταναλώσετε. Ορισμένες σούπερ τροφές μπορεί να έχουν μια ισχυρή γεύση που θα πρέπει να αποκτήσει το άτομο που καταναλώνει το συγκεκριμένο φαγητό. Ωστόσο, μια υπερτροφή στην οποία όλοι θα συμφωνήσουν είναι η κατανάλωση ιερής ακατέργαστης σοκολάτας και ωμού κακάο. Στην πραγματικότητα, εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι αρχαίοι Μάγια, οι αρχαίοι Αζτέκοι και οι Ίνκας γνώριζαν για τις εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και τις χρησιμοποιούσαν στις καθημερινές πολιτιστικές τους τελετουργίες καθώς και στις θεραπευτικές τους συνήθειες.

Στην πραγματικότητα, οι σπόροι του ακατέργαστου κακάο θεωρούνταν τόσο ιεροί, οι θρύλοι λένε ότι οι Ίνκας χρησιμοποιούσαν κόκκους κακάο ως χρήματα και οι αρχαίοι Ίνκας το χρησιμοποιούσαν σαν χρυσόβουλλο καθώς γέμιζαν τα θησαυροφυλάκια τους με τόνους κόκκων κακάο. Δυστυχώς, στις μέρες μας το θετικό όφελος αυτής της υπέροχης υπερτροφής δεν είναι ευρέως γνωστό. Αν και όλοι απολαμβάνουν τη σοκολάτα, οι άνθρωποι δεν την καταναλώνουν στην ακατέργαστη μορφή της για το μέγιστο όφελος που μπορούν να αντλήσουν από αυτήν. Μερικά οφέλη του ωμού κακάο και της ακατέργαστης σοκολάτας περιλαμβάνουν:

– Λειτουργεί ως διεγερτικό, έτσι ώστε το επίπεδο ενέργειας στο σώμα σας να λάβει ώθηση και να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.

– Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της χρόνιας κόπωσης και της γενικής αδυναμίας που προκαλείται από το στρες.

– Η ακατέργαστη σοκολάτα και το ωμό κακάο μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του καρδιαγγειακού σας συστήματος.

– Αυτή η ειδική υπερτροφή βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου σας.

– Το πιο σημαντικό, η καθαρή σοκολάτα διεγείρει άμεσα διάφορους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλό σας (όπως η σεροτονίνη) για να βοηθήσει στη μείωση της κατάθλιψης και να δώσει μια αίσθηση ευφορίας ή μια αίσθηση ευεξίας. Ως εκ τούτου, η διάθεσή σας θα είναι ανεβασμένη και θα νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.

– Η ακατέργαστη σοκολάτα έχει πολύ υψηλό πηλίκο ORAC. Το ORAC σημαίνει ικανότητα απορρόφησης ριζών οξυγόνου. Αυτή είναι μια σημαντική ιδιότητα, καθώς υποδηλώνει την ικανότητα απορρόφησης των ελεύθερων ριζών από το σώμα σας. Αυτό μπορεί να είναι μια πολύ χρήσιμη ιδέα για να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το σώμα σας από καρκινογόνες ουσίες και ελεύθερες ρίζες που προκαλούν καρκίνο.

– Η ακατέργαστη σοκολάτα θεωρείται επίσης ως ήπιο αφροδισιακό, καθώς έχει δείξει ότι αυξάνει τη σεξουαλική όρεξη μετά από τακτική κατανάλωση.

– Η ακατέργαστη σοκολάτα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Φυσικά, είναι σημαντικό να τρώμε σε ωμή και βιολογική κατάσταση, έτσι ώστε αυτά τα οφέλη να αντλούνται από αυτό. Αν ψάχνετε έναν επιπλέον τρόπο για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τότε μπορείτε να φάτε και τα μανιτάρια Ρέικι ως σούπερ τροφή. Αυτό το καταπληκτικό μανιτάρι έχει επίσης την ικανότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ώστε να μπορείτε να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις και να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη γρίπη και άλλες παρόμοιες ασθένειες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *