Ενδιαφέρουσες στατιστικές σοκολάτας

Σχεδόν όλοι αγαπούν τον γλυκό πειρασμό της σοκολάτας. Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά και γεγονότα:

1. Ο μέσος Αμερικανός τρώει 10-12 λίβρες (4,5 κιλά) σοκολάτας το χρόνο. Ο μέσος Ελβετός τρώει 21 λίβρες το χρόνο.

2. Η σοκολάτα είναι το φαγητό που λαχταρούν πιο συχνά οι γυναίκες, αλλά μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βουλιμία, την παχυσαρκία και την υπερφαγία.

3. Αρκετές ιατρικές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας με μέτρο μπορεί πραγματικά να παρατείνει τη ζωή σας μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβων αίματος και καταπολεμώντας την κακή χοληστερόλη.

4. Δεν είναι σωματικά εθιστικό και δεν προκαλεί ακμή, όπως φαίνεται σε αρκετές ιατρικές μελέτες.

5. Η σοκολάτα δεν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Μια μπάρα σοκολάτας γάλακτος 1 ουγκιά περιέχει μόνο 5-6 mg καφεΐνης. Αυτό είναι σημαντικά μικρότερο από ό,τι στον καφέ, το τσάι και τα αναψυκτικά.

6. Οι σοκολάτες μπορούν να απορροφήσουν άλλες γεύσεις και αρώματα και θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από άλλες οικιακές χημικές ουσίες.

7. Μπορεί να καταψυχθεί έως και έξι μήνες. Είναι καλύτερο να το σφραγίσετε σε μια σακούλα με φερμουάρ πριν την κατάψυξη.

8. Γενικά η διάρκεια ζωής είναι ένας χρόνος. Η σοκολάτα που βρίσκεται στο ψυγείο μπορεί να μην λιώσει τόσο εύκολα. Επομένως, είναι καλύτερο να το αποθηκεύετε σε δροσερές ξηρές περιοχές 55-60 βαθμούς F.

9. Οι αμερικανοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν 3,5 εκατομμύρια λίβρες πλήρες γάλα κάθε μέρα για να κάνουν σοκολάτα.

10. Το μεγαλύτερο ζαχαρωτό που φτιάχτηκε ποτέ ζύγιζε πάνω από 5.000 λίβρες και κατασκευάστηκε στην Ιταλία το 2000. Η μεγαλύτερη πλάκα φοντάν ήταν πάνω από 2.000 λίβρες και κατασκευάστηκε στον Καναδά.

11. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να προτιμούν τη σοκολάτα όταν φτάνουν τα 10-11 τους χρόνια παρά όταν είναι μικρότερα.

12. Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη γεύση της Αμερικής, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες με λίγο πάνω από το 50% των ενηλίκων να προτιμούν τη σοκολάτα από άλλες γεύσεις.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *