Η δίαιτα για προδιαβήτη – η μαύρη σοκολάτα βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Υπάρχει πολύς θόρυβος αυτές τις μέρες σχετικά με τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας στην υγεία. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή που είναι αντιοξειδωτικά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά έχουν αποδειχθεί μέσω ερευνών ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση όταν είναι αυξημένη πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Η πιο συνηθισμένη πιο ελαφριά σοκολάτα, ή σοκολάτα γάλακτος, δεν περιέχει φλαβονοειδή σε καμία σημαντική ποσότητα. Ένας λόγος για αυτό είναι το γεγονός ότι τα φλαβονοειδή παράγονται από τα φυτά, ενώ το γάλα στη σοκολάτα γάλακτος αραιώνει τυχόν αντιοξειδωτικά.

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι ένα από τα συστατικά του μεταβολικού συνδρόμου. Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μια συλλογή καταστάσεων που περιλαμβάνουν υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξημένη κοιλιακή περιφέρεια, ανωμαλίες λιπιδίων, αντίσταση στην ινσουλίνη και διαβήτη τύπου 2. Στο μεταβολικό σύνδρομο η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης συνδέονται με συσχέτιση. Εάν ένα άτομο έχει δύο από τα προαναφερθέντα συστατικά του μεταβολικού συνδρόμου, θεωρείται ότι έχει το μεταβολικό σύνδρομο.

Όσον αφορά τη μαύρη σοκολάτα, τα φλαβονοειδή είναι καλά για την υγεία μας. Τα φλαβονοειδή είναι αντιοξειδωτικά που δρουν ως ρυθμιστικά έναντι των τοξικών παραπροϊόντων του κυτταρικού μεταβολισμού. Ποτέ δεν ξεπερνάμε την ανάγκη μας για αντιοξειδωτικά. Πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη αντιοξειδωτικών και παίρνουν συμπληρώματα εκτός από το να προσέχουν τη διατροφή τους.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η συγκέντρωση φλαβονοειδών αντιοξειδωτικών στη μαύρη σοκολάτα είναι πολύ υψηλή, με επίπεδα αντιοξειδωτικών υψηλότερα από τα αποξηραμένα φρούτα σε σύγκριση με τη μερίδα.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα φλαβονοειδή που βρέθηκαν στο Hershey’s Kisses ήταν επίσης πολύ συγκεντρωμένα. Αυτό έθεσε το ερώτημα. Πόσες θερμίδες σε ένα φιλί Hershey; Ένα φιλί ζυγίζει το 1/60 της ουγγιάς. Επιπλέον, ένα μόνο φιλί περιέχει 2 και 1/3 θερμίδες. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ένα μόνο φιλί Hershey την ημέρα θα ήταν αρκετό για να προσφέρει την ποσότητα των φλαβονοειδών που χρειάζεται.

Αυτά είναι πολύ καλά νέα. Έχουμε ένα αντιοξειδωτικό του οποίου τα οφέλη για την υγεία υποστηρίζονται από κλινική έρευνα. Όχι μόνο αυτό, αλλά η μαύρη σοκολάτα σε ένα φιλί Hershey είναι γεμάτη με φλαβονοειδή σε βαθμό που ένα μόνο φιλί την ημέρα είναι αρκετό. Με αυτή τη μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας έρχεται πολύ λίγη ζάχαρη. Τα Hershey’s Kisses είναι φλαβονοειδή χάπια ή έτσι φαίνεται. Παρεμπιπτόντως, αν θέλετε να επιδοθείτε σε περισσότερα από ένα φιλιά Hershey, τα 9 φιλιά θεωρούνται μερίδα ή μερίδα.

Σε περιστασιακά έλκεσαι από γλυκά στο τέλος ενός γεύματος; Θέλετε περιστασιακά κάτι γλυκό ως σνακ πριν τον ύπνο; Τι θα λέγατε για ένα ή περισσότερα φιλιά Hershey για να ταιριάζουν. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτρέψετε στον εαυτό σας την απόλαυση της στιγμής, ενώ καταπίνετε ένα ισχυρό, αποδεδειγμένο αντιοξειδωτικό. Η ποσότητα της ζάχαρης θα είναι μικρή. Δώστε στο Hershey Kiss κάποια σκέψη.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *