Η ιστορία του κέικ σοκολάτας

Το κέικ σοκολάτας είναι ένα από τα πιο συχνά καταναλωμένα κέικ του σήμερα με εκατοντάδες διαφορετικές ποικιλίες, σχήματα και μεγέθη, είναι εκπληκτικό πόσο μακριά έχει φτάσει η μαγειρική. Αυτό το είδος κέικ υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια και έχει βελτιωθεί πολλές φορές.

Αυτό το είδος κέικ έχει μια ιστορία που χρονολογείται από το 1764. Τότε ήταν που ο Δρ Τζέιμς Μπέικερ ανακάλυψε πώς να φτιάχνει σοκολάτα αλέθοντας κόκκους κακάο ανάμεσα σε δύο ογκώδεις κυκλικές πέτρες.

Λίγα χρόνια μετά από αυτό το 1828 αναπτύχθηκε μια μέθοδος από τον Conrad Van Houten. Αυτό έκανε χρήση μιας μηχανικής εκχύλισης που εξήγαγε το λίπος από το υγρό κακάο που προέκυψε από βούτυρο κακάο και εν μέρει απολιπανμένο κακάο, μια συμπαγή μάζα στερεών που μπορούσε να πωληθεί ως “κακάο βράχου” ή να αλεσθεί σε σκόνη.

Το 1879 αναπτύχθηκε μια διαδικασία για την παρασκευή πιο μεταξένιας και λείας σοκολάτας, η οποία είναι γνωστή σήμερα ως κόγχη. Αυτή η μέθοδος αναπτύχθηκε από τον Ελβετό Rodolphe και διευκόλυνε την υποστήριξη με σοκολάτα με κουρκούτι για κέικ. Από το 1890 μέχρι το 1900 η σοκολάτα χρησιμοποιήθηκε κυρίως για ποτά

Στη δεκαετία του 1980 τα κέικ παρακμής σοκολάτας ήταν εξαιρετικά δημοφιλή. Ενώ τη δεκαετία του 1990 τα ατομικά λιωμένα κέικ με υγρά κέντρα σοκολάτας και εμποτισμένες σοκολάτες με εξωτικές γεύσεις όπως τσάι, κάρυ, κόκκινη πιπεριά, φρούτα του πάθους και σαμπάνια ήταν πραγματικά δημοφιλή.

Σήμερα θα δείτε όλα τα είδη κέικ σοκολάτας, από τα υγρά κέικ fudge μέχρι τα πιο στεγνά, απλά κέικ σοκολάτας. Αυτά μπορούν να καλυφθούν με γκανάς σοκολάτας, γλάσο ή ακόμα και ζάχαρη άχνη, οι επιλογές είναι απεριόριστες. Τα σοκολατένια κέικ που είναι πολύ δημοφιλή στο σύγχρονο πλήθος είναι πλούσια κέικ χωρίς αλεύρι. Αυτά τα κέικ είναι συχνά πολύ πιο υγρά και χρησιμοποιούν ένα προϊόν όπως το αμύγδαλο για να αντικαταστήσουν το αλεύρι.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *