Η Νέα Επανάσταση Υγιεινής Σοκολάτας Υπερυψηλών Αντιοξειδωτικών

Όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών εκπληκτικών επιστημονικών και ιατρικών ανακαλύψεων τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Η Αρχαία Επανάσταση: Είναι κάπως αστείο λοιπόν, ότι μια σημαντική επανάσταση στην υγεία που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 3.500 χρόνια, μόλις ανέλαβε νέα δυναμική τα τελευταία δύο χρόνια.

Και γιατι είναι αυτό? Είναι επειδή, τελικά, επιστημονικές και ιατρικές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει αυτό που ορισμένοι άνθρωποι γνώριζαν από παλιά: ότι το μη επεξεργασμένο κακάο ή κακάο έχει ιδιότητες που είναι απαράμιλλος στη διατήρηση και αποκατάσταση της κυτταρικής υγείας.

Η ιστορία: Συνήθως πιστεύεται ότι οι πολιτισμοί των Μάγια και των Ολμέκων ανακάλυψαν τις αξιοσημείωτες θεραπευτικές και υγειονομικές ιδιότητες του κακάο πριν από το 1.500 π.Χ. Στη συνέχεια, πριν από πάνω από 1.000 χρόνια, οι Αζτέκοι ανακάτεψαν τη σκόνη κακάο σε ζεστό νερό και το ονόμασαν “Xocolat”. Έγινε η πιο σημαντική υγιεινή τροφή στον πολιτισμό τους – μια κουλτούρα γνωστή για την ανακάλυψη εκατοντάδων φαρμακευτικών βοτάνων και ουσιών. Στη δεκαετία του 1.500, τολμηροί Ευρωπαίοι ανακάλυψαν τους Αζτέκους και το Xocolat τους και το μετονόμασαν σε Σοκολάτα. Ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας από κακάο έγινε το πιο πολύτιμο ποτό των ευγενών στην Ευρώπη και χρησίμευσε ως ένα ισχυρό φάρμακο που εξαπλώθηκε παγκοσμίως.

Στη συνέχεια, πριν από περίπου 200 χρόνια, ξεκίνησε η γλυκαντικότητα του κακάο και των προϊόντων σοκολάτας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το κακάο έχει μια φυσική πικρή ποιότητα, έτσι μερικοί άνθρωποι άρχισαν να προσθέτουν μέλι στο ρόφημα κακάο τους. Λόγω των πλεονεκτημάτων του για την υγεία, ο Πρόεδρος Thomas Jefferson το προτίμησε στην πραγματικότητα από το τσάι ή τον καφέ.

Στη συνέχεια, πριν από περίπου 150 χρόνια, ξεκίνησε η εμπορευματοποίηση προϊόντων κακάο και σοκολάτας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Επειδή μόνο λίγες περιοχές στον κόσμο μπορούν να καλλιεργήσουν κόκκους κακάο και η ζήτηση αυξανόταν, το κακάο έγινε πιο ακριβό. Στα μέσα του 1.800, τα εμπορικά ενδιαφέροντα άρχισαν να προσθέτουν ζάχαρη, μέλι και υλικά πλήρωσης και λιγότερη σκόνη κακάο στα ποτά που πουλούσαν στα καφέ. Εφευρέτες όπως ο Henri Nestle στην Ελβετία έμαθαν πώς να ζεσταίνουν και να αναδεύουν το κακάο και να προσθέτουν αλεσμένη ζάχαρη και γάλα και καταλήγουν στο πρώτο στερεό προϊόν σοκολάτας όταν κρυώνει. Οι Ολλανδοί έμαθαν πώς να προσθέτουν αλκαλική ποτάσα στη διαδικασία. Αμερικάνοι όπως ο Milton Hershey έμαθαν να προσθέτουν άλλα πληρωτικά και λίπη και πώς να αλλάζουν την επεξεργασία ώστε να είναι λιγότερο δαπανηρή η κατασκευή και η πώληση.

Το πρόβλημα: Το πρόβλημα είναι ότι όλες αυτές οι εμπορικές βελτιώσεις έτειναν να μειώσουν ή να αφαιρέσουν την περιεκτικότητα σε ακατέργαστο, μη θερμαινόμενο κακάο και έτσι να αφαιρέσουν τα περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά οφέλη για την υγεία. Αυτά τα αραιωμένα προϊόντα σοκολάτας, με χαμηλή περιεκτικότητα σε κακάο αλλά υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και λιπαρά, στην πραγματικότητα έγιναν αρκετά ανθυγιεινός. Στις ΗΠΑ απαιτείται μόνο 10% περιεκτικότητα σε σοκολάτα για να την ονομάσουμε νόμιμα σοκολάτα. Στην Ευρώπη έχει μόνο 25% περιεκτικότητα σε κακάο. Επιπλέον, η θέρμανση και η αλκαλοποίηση των περισσότερων εμπορικών προϊόντων σοκολάτας απομακρύνουν τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του κακάο.

Η επιστήμη: Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάνω από 850 ιατρικές και επιστημονικές μελέτες σχετικά με τα πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φυσικών τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Στην πορεία, άρχισαν να δοκιμάζουν την αντιοξειδωτική περιεκτικότητα των τροφίμων. Εκπληξη! Το κακάο ήρθε στο #1 με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά ανά 100 γραμμάρια όλων των εύκολα καταναλώσιμων τροφίμων στον πλανήτη.

Τα οφέλη: Το κακάο έχει την υψηλότερη αξία ORAC από οποιοδήποτε τρόφιμο που δοκιμάστηκε ποτέ. Αυτό σημαίνει την υψηλότερη ικανότητα απορρόφησης ριζών οξυγόνου: την ικανότητα του σώματός μας να εξουδετερώνει και να απορροφά τις οξειδωτικές ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν οποιαδήποτε και όλα των κυττάρων μας και μας προκαλούν φθορά και γήρανση. Επειδή τα αντιοξειδωτικά δρουν σε κυτταρικό επίπεδο του σώματος, έχει αποδειχθεί αναμφίβολα από τις μελέτες ότι η καθημερινή κατανάλωση φυσικού ακατέργαστου κακάο υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικό μπορεί:

 1. Βελτιώστε τις αλλεργίες
 2. Βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας
 3. Βοηθήστε στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
 4. Βελτιώστε τα επίπεδα ενέργειας
 5. Βελτιώστε την ψυχική υγεία και λειτουργικότητα
 6. Βοηθήστε στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής
 7. Βελτιώστε την αναπνευστική υγεία
 8. Βελτιώστε την υγεία των ματιών και την όραση
 9. Βελτιώστε τη στοματική υγεία
 10. Βελτιώστε τον ύπνο
 11. Προστατέψτε και επιδιορθώστε τα κύτταρα για να περιορίσετε τις επιπτώσεις της γήρανσης
 12. Προωθήστε ένα καλό αίσθημα ευεξίας

Ο Ιατρικός Κόσμος: Γιατροί και επιστήμονες, καθώς και πολλοί καταναλωτές που προσέχουν την υγεία, «ανακαλύπτουν ξανά» αυτό που οι Αζτέκοι και οι Μάγια γνώριζαν ήδη: τα οφέλη για την υγεία του κακάο και των υγιεινών προϊόντων σοκολάτας είναι εκπληκτικά. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές επιστήμονες έχουν τώρα επιστημονικά επιβεβαιωμένο τα οφέλη για την ιατρική υγεία από τη διεξαγωγή περισσότερων από 850 δοκιμών και κλινικών μελετών. Εμείς οι υγιείς λάτρεις της σοκολάτας και εμείς οι λάτρεις του ωμού κακάο έχουμε «απόδειξη» πλέον.

Η σοκολάτα: Αρκεί η σοκολάτα να παρασκευάζεται χωρίς λιπαρά γάλακτος και ραφιναρισμένα σάκχαρα, και αρκεί να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη, και εφόσον δεν έχει θερμανθεί και αλκαλοποιηθεί, και εφόσον είναι πολύ υψηλή σε ακατέργαστο κακάο – 60% έως 70% ή περισσότερο, τότε μπορεί να είναι πολύ, πολύ υγιεινό για εσάς. Εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί σε όλο τον κόσμο συμφωνούν.

Η Νέα Επανάσταση: Η νέα μας υγιεινή επανάσταση στη σοκολάτα ξεκίνησε! Άτομα με συνείδηση ​​της υγείας όλων των ηλικιών συμμετέχουν σε ένα άτομο τη φορά. Η καθημερινή κατανάλωση υγιεινής σοκολάτας μπορεί να μας οδηγήσει σε μια πιο υγιεινή ζωή και έναν πιο υγιή πλανήτη.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *