Η σοκολάτα προκαλεί ακμή; Ίσως η πιο ερωτούμενη ερώτηση στον 20ο αιώνα και συνεχίζεται!

Η κατανάλωση σοκολάτας προκαλεί πραγματικά ακμή; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που κάνουν σχεδόν όλοι για την ακμή και έχει αμφισβητηθεί πολύ εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας που δεν του αρέσει η σοκολάτα, γι’ αυτό πάντα θέλαμε να μάθουμε αν όντως μπορεί να προκαλέσει ακμή ή όχι. Είμαι σίγουρος ότι ακούσατε τουλάχιστον ένα άτομο, ή περισσότερα, να λένε ότι η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει ακμή. Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν αυτόν τον μύθο και όντως προσπαθούν να μείνουν μακριά από τη σοκολάτα και μάλλον δεν είστε σίγουροι αν είναι αλήθεια ή όχι, διαφορετικά πιθανότατα θα τρώγατε μόνοι σας μια μπάρα ενώ διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Λοιπόν, υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο απαντήσεις σε αυτό, η πιο σύντομη απάντηση είναι “όχι” και η μεγαλύτερη είναι “δεν είναι πραγματικά, η σοκολάτα δεν προκαλεί ακμή”. Είσαι πιο μπερδεμένος; Υποθέτω ότι μάλλον δεν εξηγεί πολλά, οπότε θα σας δώσω λίγο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια της ακμής, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε. Ο σμηγματογόνος αδένας κάτω από το δέρμα παράγει ένα έλαιο που ονομάζεται σμήγμα το οποίο ταξιδεύει στους θύλακες της τρίχας απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και στη συνέχεια ενυδατώνει το δέρμα. Η ακμή ξεκινά όταν το έλαιο σμήγματος παγιδεύεται κάτω από το δέρμα, αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως η υπερπαραγωγή του ελαίου που προκαλεί απόφραξη του ωοθυλακίου, τα νεκρά κύτταρα που δεν έχουν καθαριστεί σωστά ή ο πόρος μπορεί να φράξει πάνω από το δέρμα.

Έτσι η σοκολάτα δεν μπορεί να προκαλέσει ακμή από μόνη της, αλλά μια κακή διατροφή μπορεί ωστόσο να προκαλέσει ακμή. Το πολύ λίπος, η πολλή ζάχαρη και οποιαδήποτε άλλη τροφή που μπορεί να επηρεάσει την ατομική σας παραγωγή ορμονών μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή σμηγματολάδου που μπορεί να οδηγήσει σε ακμή. Οπότε βασικά η σοκολάτα δεν προκαλεί ακμή, αλλά ολόκληρη η διατροφή σας μπορεί. Η σοκολάτα μπορεί είτε να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής είτε μιας ανθυγιεινής διατροφής, όλα εξαρτώνται από εσάς και από τις ποσότητες των λιπαρών/λιπαρών τροφών.

Πιθανότατα θα ακούτε πάντα προσωπικές ιστορίες από κάθε λογής ανθρώπους όπου ισχυρίζονται ότι ορισμένα από τα προβλήματα ακμής τους συνδέονται στην πραγματικότητα με τη σοκολάτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όπου στην πραγματικότητα αυτό πιθανότατα δεν προκαλείται από την ίδια τη σοκολάτα αλλά από ολόκληρη τη διατροφή τους. γενικά ή μπορεί να είναι η γενετική τους, ή η ακμή μπορεί ακόμη και να είναι το αποτέλεσμα μιας αλλεργικής αντίδρασης στη σοκολάτα που θα ήταν πραγματικά κακό γιατί σχεδόν όλοι αγαπούν τη σοκολάτα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *