Η τροφή για σκύλους ψήνεται στο φούρνο ή εξωθείται

Ψημένη τροφή για σκύλους;

Έχετε ακούσει ποτέ για τροφή για σκύλους που ψήνονται στο φούρνο ή σκεφτήκατε πώς φτιάχνονται οι τροφές για σκύλους; Η τροφή για κατοικίδια ψήνεται, συμπιέζεται ή περνά μέσα από έναν εξωθητήρα. Είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό να εξωθήσετε ή να πιέσετε τροφή για σκύλους από το να τις ψήσετε ή να τις “κροτσάρετε”. Όλες οι τροφές για σκύλους που διατίθενται μαζικά στην αγορά είναι εξωθημένες.

Τροφή για σκύλους στο φούρνο – Η διαδικασία ξεκινά με την πρωτεΐνη κρέατος (κοτόπουλο, αρνί, πέστροφα κ.λπ.) αλεσμένη σε ένα πολύ μικρό γεύμα. Αυτό το μικρό γεύμα είναι απαραίτητο για το ανακάτεμα της κροκέτας. Σκεφτείτε να προσπαθήσετε να αναμίξετε μια φραντζόλα κρέατος χωρίς να ξεπαγώσετε πρώτα το βόειο κρέας. Θα ήταν αδύνατο. το ίδιο ισχύει και για την ανάμειξη ψημένης κροκέτας. Όταν αναμειχθούν όλα τα συστατικά, η κροκέτα ψήνεται σε μορφή “μπισκότο κουλουριών” (μικρό μπισκότο 2 ιντσών) και στη συνέχεια σπάει σε μικρότερες, ακανόνιστες κροκέτες που κυμαίνονται σε μέγεθος από μικροσκοπικές μπουκίτσες έως περίπου ½ ίντσα. Οι θερμοκρασίες ψησίματος είναι από 350° έως 475°.

Η εξωθημένη τροφή για κατοικίδια μαγειρεύεται μαγειρεύοντάς τα στον ατμό όσο το δυνατόν γρηγορότερα, συνήθως λιγότερο από 2 λεπτά, και στη συνέχεια εξωθώντας τα με υψηλή πίεση μέσω μιας μηχανής με διαμορφωμένες οπές μήτρας. Το φαγητό θα έχει ομοιόμορφο σχήμα. Τα έλαια ψεκάζονται για να αυξηθεί η γευστικότητα, ώστε τα κατοικίδια να το βρίσκουν πιο ελκυστικό. Μπορείτε μερικές φορές να αισθανθείτε τα κολλώδη λάδια όταν χειρίζεστε το φαγητό. Εάν χρησιμοποιηθούν λάδια χαμηλής ποιότητας, μπορεί να ταγγίσουν. Η εξωθημένη τροφή για κατοικίδια δεν μπορεί να περιέχει περισσότερο από 50% κρέας διαφορετικά θα φράξει το μηχάνημα.

Τα φαγητά για σκύλους που μαγειρεύονται στο φούρνο αλλάζουν τα δύσκολα μόρια «ωμού» αμύλου σε εύπεπτες δεξτρίνες. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί ως προ-πέψη της τροφής της κροκέτας, με αποτέλεσμα λιγότερη πίεση στο πεπτικό σύστημα του σκύλου και παράγει μεγαλύτερο βαθμό απορρόφησης τροφής. Δεν είναι απαραίτητο να στειρώσετε τίποτα στο φαγητό για γεύση. Το ψήσιμο στο φούρνο διατηρεί τη γεύση.

Πεπτικότητα και Γευστικότητα

Έχει αποδειχθεί ότι τα ψημένα τρόφιμα βαθμολογούνται στη δεκαετία του ’90 για την πεπτικότητα και τη γευστικότητα. Τα περισσότερα τρόφιμα με εξώθηση είναι στη δεκαετία του ’80 σε κλίμακα 100. Αυτό σημαίνει ότι οι σκύλοι συνήθως τρώνε λιγότερο από ένα τρόφιμο με υψηλότερη βαθμολογία και αρέσει η γεύση.

Είναι αλήθεια ότι η κροκέτα στο φούρνο με φυσικά συντηρητικά έχει μικρότερη διάρκεια ζωής.

Η διάρκεια ζωής μπορεί να είναι μικρότερη, αλλά η τροφή για σκύλους χρειάζεται πραγματικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από αυτή που την τρώει ο σκύλος;

Μπορείτε να δείτε, να μυρίσετε και να αισθανθείτε τη διαφορά στα φαγητά για σκύλους που ψήνονται στον φούρνο και σε εξώθηση.

Μερικοί σκύλοι τα καταφέρνουν καλύτερα με κροκέτες που ψήνονται στο φούρνο, ενώ το εξωθημένο είναι αρκετά καλό για άλλα σκυλιά.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *