Ιστορία της τρούφας σοκολάτας

Η εφεύρεση του πιεστηρίου κακάο το 1828 κατέστησε δυνατό τον διαχωρισμό του φυσικού λίπους στους κόκκους κακάο, που ονομάζεται βούτυρο κακάο, από τα στερεά του κόκκου. Αυτό όχι μόνο βελτίωσε τη συνοχή και τη γεύση της υπολειπόμενης σκόνης κακάο, αλλά κατέστησε δυνατή την ανάπτυξη στερεής σοκολάτας. Η κατανάλωση σοκολάτας ή στερεής σοκολάτας, σε αντίθεση με την κατανάλωση σοκολάτας, παρήχθη για πρώτη φορά το 1847 στο εργοστάσιο σοκολάτας Fry’s στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Η στερεά σοκολάτα είναι ένας συνδυασμός σκόνης κακάο, ζάχαρης, βουτύρου κακάο και συχνά αρωματικών ουσιών όπως η βανίλια. Το 1879 οι Ελβετοί Henri Nestle και Daniel Peter ανέπτυξαν τη σοκολάτα γάλακτος συνδυάζοντας στερεή σοκολάτα με σκόνη γάλακτος. Οι πειραματισμοί στη Γαλλία και την Ελβετία οδήγησαν στην ανάπτυξη της ganache.

Το Ganache είναι το κεντρικό συστατικό μιας τρούφας. Το Ganache είναι ένας βελούδινη απαλός συνδυασμός στερεής ημίγλυκης σοκολάτας και κρέμας. Μαγειρεμένο ακριβώς στη σωστή θερμοκρασία, κρυώνει για να σχηματίσει μια πλούσια και σφιχτή πάστα με έντονη γεύση σοκολάτας. Η τρούφα είναι ένα γλυκό από ένα στρογγυλό κέντρο ganache, συχνά αρωματισμένο, καλυμμένο με ένα κέλυφος γάλακτος, μαύρης ή λευκής σοκολάτας. Οι τρούφες καλύπτονται συχνά με σκόνη κακάο, ζάχαρη ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Ίσως με καταγωγή από τη Γαλλία, η τρούφα πήρε το όνομά της για την οπτική της ομοιότητα με τον ομώνυμο γαλλικό μύκητα που μοιάζει με μανιτάρια. Όπως η αυθεντική τρούφα, οι τρούφες σοκολάτας έχουν γίνει συνώνυμα της πολυτέλειας και της πολυτελούς γευστικής εμπειρίας. Οι τρούφες παρασκευάζονται σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Σε πολλά σπίτια σοκολάτας τα καλύτερα υλικά του Chocolatier προορίζονται για την τρούφα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με άλλες μορφές σοκολάτας, δείτε πρόσθετα άρθρα e-zine από αυτόν τον συγγραφέα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *