Κηπουρική τροφίμων

Υπολογίζεται ότι πάνω από 33 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν λαχανόκηπο στην αυλή τους, 2 εκατομμύρια περισσότερα φυτρώνουν σε έναν φίλο, γείτονα ή συγγενή. Υπάρχουν επίσης 1 εκατομμύριο νοικοκυριά που αναπτύσσονται σε ένα κοινοτικό οικόπεδο με κήπο. Αυτό είναι πολλά λαχανικά που καλλιεργούνται. Ο νούμερο ένα λόγος που δίνουν οι περισσότεροι κηπουροί λαχανικών είναι ότι καλλιεργούνται για γεύση, ακολουθούμενο από εξοικονόμηση χρημάτων, καλύτερη ποιότητα φαγητού και, τέλος, ασφάλεια των τροφίμων. Φαίνεται να υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της οικονομικής υγείας του έθνους και του αριθμού των νοικοκυριών που καλλιεργούν λαχανικά στο σπίτι. Όταν η οικονομία είναι κακή, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 20% περισσότερα νοικοκυριά που καλλιεργούν λαχανόκηπους. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς ο μέσος κήπος της πίσω αυλής κοστίζει περίπου 80,00 $ για να τοποθετηθεί και επιστρέφει λίγο πάνω από 500,00 $ σε προϊόντα καλύτερα από 5 φορές το κόστος.

Η κηπουρική τροφίμων είναι μια τεράστια επιχείρηση και είναι μια από τις μεγαλύτερες υπαίθριες δραστηριότητες των περισσότερων Αμερικανών. Η κηπουρική γενικά θεωρείται η νούμερο ένα δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τους καρπούς της κηπουρικής τους δραστηριότητας. Κατά μέσο όρο, ο τυπικός κηπουρός λαχανικών στο σπίτι καλλιεργεί τα δικά του λαχανικά εδώ και 12 χρόνια. Είναι μια δραστηριότητα που φαίνεται να συνεχίζεται μακροπρόθεσμα και για καλό λόγο, ειδικά αν έχετε δοκιμάσει ποτέ μια ώριμη κόκκινη ντομάτα λίγο έξω από το αμπέλι ένα καλοκαιρινό απόγευμα.

Εάν έχετε σκεφτεί να ξεκινήσετε έναν δικό σας λαχανόκηπο, δεν είναι πραγματικά πολύ δύσκολο και θα σας ανταποδώσει πολλές φορές για την προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβάλετε. Κατά μέσο όρο, ο τυπικός κηπουρός ξοδεύει περίπου 5 ώρες την εβδομάδα φροντίζοντας το οικογενειακό οικόπεδο λαχανικών. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ανθρώπων που περνούν τουλάχιστον αυτό το χρόνο καθημερινά βλέποντας τηλεόραση, μπορείτε να δείτε ότι αυτό δεν είναι μεγάλη εξάντληση για τον ελεύθερο χρόνο σας.

Ο μέσος λαχανόκηπος είναι 20 πόδια επί 10 πόδια και μπορεί να παράγει αρκετά φρέσκα λαχανικά για να προμηθεύσει ένα νοικοκυριό με φρέσκα λαχανικά για 6 μήνες. Εάν μπορείτε ή διατηρήσετε μερικά από τα προϊόντα σας, μπορείτε ακόμη και να αυξήσετε την ποσότητα των προϊόντων σε 8 ή 9 μήνες. Το καλύτερο μέρος είναι ότι γνωρίζετε από πού προέρχεται αυτό το φαγητό και ότι είναι ασφαλές από χημικά και φυτοφάρμακα. Ως πρόσθετο όφελος, βοηθάτε στη μείωση της ποσότητας της ρύπανσης και των αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται μεταφέροντας τα τρόφιμα που θα αγοράζατε στο τοπικό κατάστημα που θα είχαν μεταφερθεί σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μιλίων.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα γεγονότα σχετικά με την καλλιέργεια του δικού σας, αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσοι Αμερικανοί ασχολούνται πραγματικά με την παραγωγή των δικών τους φρέσκων τροφίμων για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *