ΜΑΥΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ – Το Πικρό Το Καλύτερο

Όλοι έχουμε ένα γλυκό δόντι για τις σοκολάτες. Αλλά οι κανονικές σοκολάτες περιέχουν λίπος που μας κάνουν να παίρνουμε περιττό βάρος, ενώ η μαύρη σοκολάτα είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα παρασκευάζεται με πολλά υγιεινά θρεπτικά συστατικά που όχι μόνο ικανοποιούν τις επιθυμίες μας για γλυκά, αλλά και βελτιώνουν την υγεία μας με πολλούς τρόπους.

  • Σε τι διαφέρει η μαύρη σοκολάτα από τις κανονικές σοκολάτες;

Το βασικό συστατικό σε όλα τα προϊόντα σοκολάτας είναι το κακάο ή κακάο. Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε γάλα στην κανονική σοκολάτα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στη μαύρη σοκολάτα, καθιστώντας την ανθυγιεινή. Η περιεκτικότητα σε κακάο στις μαύρες σοκολάτες είναι μικρότερη και έτσι γίνεται πικρή. Λέγεται ότι πικρή η σοκολάτα, καλύτερα η σοκολάτα. Οι μαύρες σοκολάτες με 70% ή υψηλότερα επίπεδα κακάο θα πρέπει να καταναλώνονται για να επωφεληθούν από τα οφέλη για την υγεία.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, κάλιο, φώσφορο και σελήνιο. Τα διαφορετικά θρεπτικά συστατικά επηρεάζουν διαφορετικά το σώμα μας και μερικά από τα οφέλη της σοκολάτας για την υγεία αναφέρονται παρακάτω: –

Υγιή Καρδιά: –

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να κρατήσει την καρδιά σας υγιή και χαρούμενη. Όντας πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως το μαγνήσιο, η σοκολάτα ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία και ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό που βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα στο σώμα μας.

Χοληστερίνη: –

Η ποσότητα ζάχαρης που υπάρχει στη σοκολάτα δεν προκαλεί καμία βλάβη στο σώμα μας. Βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και επίσης στη μείωση των επιπέδων κακής χοληστερόλης στις αρτηρίες και την καρδιά.

Φροντίδα του δέρματος: –

Η μαύρη σοκολάτα προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV του δέρματος, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες ηλιακών εγκαυμάτων και καρκίνου του δέρματος. Βοηθά να διατηρήσουμε το δέρμα μας λείο, υγιές και λαμπερό. Μια μάσκα μπορεί επίσης να γίνει από σοκολάτα και καφεΐνη, η οποία θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας.

Φροντίδα μαλλιών: –

Είναι γνωστό ότι μειώνει την τριχόπτωση, προάγει την ανάπτυξη και τον όγκο των μαλλιών και επίσης αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής προάγοντας την καλή κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Μειώστε το στρες: –

Η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστό ότι καταπολεμά το στρες. Όταν καταναλώνονται, απελευθερώνουν ενδορφίνες που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων στρες και άγχους στο σώμα μας, βοηθώντας έτσι να χαλαρώσουμε.

Αλλα οφέλη: –

Βοηθούν στην ομαλοποίηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, στη βελτίωση της όρασης, στην πρόληψη των κρίσεων άσθματος, στην καταπολέμηση της τερηδόνας, στη θεραπεία της αναιμίας, στην πρόληψη του εγκεφαλικού, μας κάνουν πιο δυνατούς και ενισχύουν την αντοχή.

  • Πώς να επιλέξετε και να αποθηκεύσετε μαύρες σοκολάτες;

Οι μαύρες σοκολάτες είναι διαθέσιμες παντού, στο διαδίκτυο και στα καταστήματα. Είναι πάντα καλύτερο να αγοράζετε από καταστήματα, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν πριν κάνετε την αγορά. Η υφή πρέπει να είναι λεία και να μην περιέχει ατέλειες ή κουκκίδες. Οι σοκολάτες πρέπει να φυλάσσονται πάντα σε δροσερά και ξηρά μέρη, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Το να τρώτε σοκολάτες λίγες φορές την εβδομάδα είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή, αλλά η κατανάλωσή τους σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές και βλάβη στο σώμα και την καρδιά σας. Αν κάνετε δίαιτα αλλά έχετε γλυκιά, τότε η κατανάλωση σοκολάτας σε περιορισμένη ποσότητα σίγουρα θα σας κάνει χαρούμενους. Επίσης, πολλές συνταγές μαύρης σοκολάτας είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *