Παγωτό, Σοκολάτα και Άγχος

Το λες: αυτές οι τρεις λέξεις δεν φαίνεται να έχουν τίποτα κοινό. Παρόλα αυτά, πρέπει να τα χρησιμοποιώ μαζί, όπως και εσείς.

Μάλιστα, έμαθα από τους πάσχοντες από άγχος ότι πολλοί από αυτούς εμφανίζουν περισσότερα συμπτώματα άγχους όταν τρώνε αυτά τα γλυκά.

Το ίδιο πράγμα μπορεί να ειπωθεί για την κατανάλωση καφέ. Το ποτό συμβάλλει στο άγχος. Εάν ο καφές λαμβάνεται ως σύντομος εσπρέσο, όπως κάνουν οι Ιταλοί, δεν έχει καμία επίδραση στο νευρικό σύστημα. Από την άλλη, εάν παρασκευάζετε τον καφέ σας με τον αμερικανικό τρόπο, η υπερβολική καφεΐνη διαλύεται στο νερό και τότε μπορεί να σας βλάψει. Εάν περιορίσετε την πρόσληψη αυτού του καφέ, είναι εντάξει. Ο περιορισμός του, σημαίνει να μην πίνετε περισσότερο από δύο φλιτζάνια το πολύ. Εάν έχετε τα ίδια προβλήματα με αυτά τα τρόφιμα, απλώς προσπαθήστε να μην τα λαμβάνετε.

Υπάρχουν πολλά άλλα καλά γλυκά θρεπτικά συστατικά ή διεγερτικά ποτά ή τροφές που δεν βλάπτουν τον οργανισμό σας και κυρίως δεν βλάπτουν το νευρικό σας σύστημα.

Αντί να τρώτε παγωτό, δοκιμάστε ένα μαλακό πάγο που είναι λιγότερο κρύο. Ή προσπαθήστε να πίνετε οβάλτιν αντί να τρώτε σοκολάτα. Παρεμπιπτόντως, το ovaltine είναι πλέον διαθέσιμο και ως τραγανό σνακ. Δεν σου κάνει κακό και σου δίνει και κάποιες βιταμίνες. Αυτά που κάνουν καλό στα νεύρα σας. Και δεν περιέχει λευκή ζάχαρη. Η ζάχαρη αυτή καθαυτή είναι καλή για άτομα με άγχος, στρες και κρίσεις πανικού. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ζάχαρη φρούτων ή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο αντί για λευκή ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να βρείτε μπισκότα φτιαγμένα με ζάχαρη φρούτων.

Η ρίζα τζίντζερ μπορεί επίσης να είναι μια καλή εναλλακτική. Δεν είναι γλυκό αλλά σου δίνει το ερέθισμα που κατά τα άλλα λαμβάνεις από τον καφέ. Δοκιμάστε ρίζα τζίντζερ λουσμένη σε ένα (ζαχαρούχο) σιρόπι. Πρέπει κανείς να συνηθίσει τη γεύση. Αν σας αρέσει, θα σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Πρώτον, σε διεγείρει όταν είσαι πολύ κουρασμένος. Σε χορταίνει με τη γλύκα του. Στη συνέχεια, σας βοηθά να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Δεν θα φάτε φορτηγά από αυτό που είναι καλό για το βάρος σας.

Μόνο ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας (πιθανώς η μαύρη) μπορεί να ηρεμήσει το σύστημά σας και να βοηθήσει τον εγκέφαλό σας. Εάν έχετε καρδιακά προβλήματα, η μαύρη σοκολάτα είναι καλή για αυτό. Προστατεύει την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία σας. Η σοκολάτα πρέπει να είναι μαύρη, με άλλα λόγια, μην τρώτε σοκολάτα γάλακτος. Το κακάο που περιέχεται σε αυτό πρέπει να είναι πάνω από 80 %.

Βλέπετε, υπάρχουν πολλά καλά τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το άγχος και το στρες. Εάν τρώγονται με μέτρο, δεν προκαλούν αύξηση βάρους.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *