Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της εμπορικής σοκολάτας και της σπιτικής σοκολάτας στα εργοστάσια;

Οι σοκολάτες είναι φυσικά προϊόντα διατροφής που προσφέρουν στον καταναλωτή υπέροχες γευστικές αισθήσεις και αρώματα που κανένα άλλο προϊόν δεν μπορεί να προσφέρει. Παρουσιάζεται ελκυστικά και έχει κατασκευαστεί με δεξιοτεχνία, ώστε η γεύση της σοκολάτας να συμπληρώνεται από φυσικά και φρέσκα υλικά.

Ορισμένα εργοστάσια σοκολάτας στη Μέση Ανατολή παράγουν σοκολάτα με εμπορικό τρόπο και άλλα σας παραδίδουν τη δική τους σπιτική σοκολάτα. Πώς γίνεται η παραγωγή σε αυτούς τους δύο τύπους εργοστασίων;

1- Σπόροι κακάο VS Βούτυρο κακάο

Η σοκολάτα είναι ένα επεξεργασμένο, τυπικά ζαχαρούχο τρόφιμο, που παράγεται από τους σπόρους του τροπικού δέντρου κακαόδεντρου Theobroma. Επομένως, οι κόκκοι κακάο (ή οι κόκκοι κακάο), από τους οποίους παράγεται εκλεκτή σοκολάτα, αναπτύσσονται στα τροπικά κλίματα της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και σε μέρη της Ασίας και συλλέγονται δύο φορές το χρόνο για την παραγωγή των ακατέργαστων προϊόντων που παράγουν τη σοκολάτα. Από την άλλη, υπάρχει και το υποκατάστατο βουτύρου κακάο που αντικαθιστά τους πραγματικούς κόκκους κακάο και βοηθάει στην παραγωγή. Ποιο σου δίνει την καλύτερη σοκολάτα; Χωρίς καμία αμφιβολία: οι φυσικοί κόκκοι κακάο. Ορισμένα εργοστάσια χρησιμοποιούν υποκατάστατα βουτύρου κακάο αντί για κόκκους κακάο για έναν απλό λόγο. να ανυψώσει το σημείο τήξεώς του που το κάνει να χάνει τη φυσική του ιδιότητα.

2- Φυσικά VS τεχνητά συστατικά

Η διαφορά μεταξύ της σπιτικής σοκολάτας και της εμπορικής σοκολάτας είναι στα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Η σπιτική σοκολάτα παρασκευάζεται με φυσικά και υψηλής ποιότητας υλικά χωρίς τεχνητά συντηρητικά, επομένως παραμένει φρέσκια. Όσο για το εμπορικό, είναι φτιαγμένο με τεχνητά συστατικά και συντηρητικά για να διατηρηθεί σε χαμηλό κόστος και φυσικά, δεν θα μείνει φρέσκο ​​για πολύ.

3- Κόστος παραγωγής

Ένα εργοστάσιο σοκολάτας μπορεί να διατηρήσει χαμηλότερο κόστος παραγωγής με τη χρήση παλαιών, παλαιών μηχανημάτων και τεχνολογίας. Τα εργοστάσια σπιτικής σοκολάτας δεν χρειάζεται να μειώσουν το κόστος τους για να αυξήσουν τα κέρδη τους, αλλά βασίζονται στην παράδοση της καλύτερης ποιότητας και στη διατήρηση υψηλού επιπέδου υγιεινής χρησιμοποιώντας μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και νέες τεχνολογίες για να πληρούν τα πρότυπα Πιστοποίησης ISO.

4- Υλικά για γέμιση σοκολάτας

Αυτή η 4η διαφορά σχετίζεται με τη 2η – τα φυσικά συστατικά. Τα χωρίσαμε για να διαφοροποιήσουμε την παραγωγή της ίδιας της σοκολάτας και τις γεμίσεις που αντιπροσωπεύουν τις γεύσεις. Η σοκολάτα του εμπορίου είναι γεμάτη με τεχνητές γεύσεις χρησιμοποιώντας σιρόπι ή φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλα και άλλες γεμίσεις με χημικά, αλλά η σπιτική σοκολάτα, όπως μαντέψατε, χρησιμοποιεί φυσικό φιστίκι, καρύδες και άλλες γεμίσεις για να δημιουργήσει μια γλυκιά γεύση.

5- Όλα τα παραπάνω

Η 5η και τελευταία διαφορά που θα αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο είναι κατά κάποιο τρόπο συμπέρασμα σε όλα όσα έχουν ειπωθεί πριν. Για να σας δώσει την καλύτερη σοκολάτα, ένα εργοστάσιο πρέπει να ακολουθήσει όλα τα παραπάνω κριτήρια και να παράγει το προϊόν του από το Α έως το Ω, που σημαίνει ότι ξεκινάει φτιάχνοντας τη δική του πάστα σοκολάτας και συνεχίζει με όλη τη διαδικασία μέχρι το τελικό προϊόν που δεν ισχύει εμπορικής σοκολάτας, που παίρνουν την πάστα τους από εξωτερικό πάροχο, πιθανότατα χωρίς να γνωρίζουν αν χρησιμοποιήθηκαν τεχνητά συστατικά αντί για φυσικά.

Αφού εξετάσετε μαζί σας 5 διαφορές μεταξύ της εμπορικής και της σπιτικής σοκολάτας, είναι στο χέρι σας να επιλέξετε ποιο είδος σοκολάτας θα στοχεύατε από εδώ και στο εξής. Μην ξεγελιέστε από την παραδεισένια νόστιμη σοκολάτα του εμπορίου, τα πραγματικά συστατικά, η καλύτερη ποιότητα και το υψηλό επίπεδο υγιεινής είναι πιο σημαντικά από τη γεύση, κάτι που συνεπάγεται άμεσα καλύτερη γεύση.

«Μετράμε τη ζωή όχι με χρόνια, αλλά με τη γλυκύτητα των καθημερινών γεγονότων· γλυκών αναμνήσεων, γλυκών ανθρώπων, γλυκών ονείρων και γλυκιάς σοκολάτας.» – Crystal Chocolatier Factory

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *