Ποια μάρκα τροφίμων Koi είναι η καλύτερη επιλογή για τα ψάρια σας;

Μια συγκριτική μελέτη με ειλικρινείς γνώσεις σχετικά με τις διαφορές μεταξύ ορισμένων από τις πιο δημοφιλείς μάρκες τροφίμων Koi που διατίθενται στο εμπόριο στους φύλακες Koi στις ΗΠΑ.

Μία από τις ερωτήσεις που λαμβάνουμε πιο συχνά από τους φύλακες Koi είναι “ποιο φαγητό Koi είναι το καλύτερο;” Με την πρώτη ματιά, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ απλή. Εξαρτάται. Αλλά η πραγματική απάντηση σε αυτό το ερώτημα συνεπάγεται την υποβολή μιας πολύ διαφορετικής ερώτησης στον ιδιοκτήτη της λίμνης. Ποιοι είναι οι στόχοι σου? Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι ανθρώπων που εμπλέκονται στο χόμπι διατήρησης Koi όσο και οι ποικιλίες και τα επίπεδα ποιότητας όταν πρόκειται για τα ίδια τα ψάρια Koi.

Πολλοί ιδιοκτήτες λιμνών θέλουν απλώς να επιστρέψουν στο σπίτι από μια δύσκολη μέρα για να δουν μερικά φθηνά «όμορφα ψάρια» να κολυμπούν στους ταπεινούς κήπους της αυλής τους, ίσως με μερικά νούφαρα ή πλωτά φυτά. Ενώ ορισμένοι χομπίστες αφιερώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου και των χρημάτων τους για να αυξήσουν την ποιότητα του πρωταθλήματος nishikigoi, τον ιαπωνικό όρο για τα ψάρια Koi, για να διαγωνιστούν σε παραστάσεις Koi σε όλες τις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, δείχνοντας ότι το Koi δεν είναι για όλους. Και για να προσδιορίσετε ποιο φαγητό Koi είναι η σωστή επιλογή για εσάς και το Koi σας απαιτεί πρώτα να αποφασίσετε ποιος τύπος χομπίστας ελπίζετε να γίνετε.

Πολλοί κηπουροί του νερού αποφασίζουν να προσθέσουν μερικά φθηνά ψάρια στις λίμνες τους αφού τα δουν να πωλούνται στο Wal-Mart ή στο τοπικό τους κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς λάθος με την αγορά ψαριών Koi από αυτές τις πηγές, αλλά τα Koi που προέρχονται από αυτά τα καταστήματα θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό ως “σφαγές” από τους αληθινούς λάτρεις των Koi. Ο όρος “σφαγή” αναφέρεται σε ψάρια Koi χαμηλότερης ποιότητας τα οποία γενικά απορρίπτονται ή πωλούνται φθηνά από τους κτηνοτρόφους Koi για να παρέχουν μέγιστο χώρο στη δεξαμενή για Koi υψηλότερης ποιότητας που συνήθως έχουν σημαντικά υψηλότερες τιμές από τους συλλέκτες όταν καλλιεργούνται για ένα ή δύο χρόνια.

Ακριβώς όπως ένας άνθρωπος θα μπορούσε τεχνικά να επιβιώσει τρώγοντας τίποτα άλλο εκτός από cheeseburgers και fast food, ένα ψάρι Koi μπορεί επίσης τεχνικά να επιβιώσει τρώγοντας μια τροφή ψαριών Koi χαμηλότερης ποιότητας. Στην πραγματικότητα, οι Koi είναι οδοκαθαριστές στη φύση και μπορούν να επιβιώσουν μια χαρά τρώγοντας φύκια και άλλα απόβλητα που βρίσκονται φυσικά στη λίμνη ή στον κήπο σας με νερό. Υπάρχει όμως διαφορά μεταξύ της επιβίωσης και της άνθησης, και όταν πρόκειται για ψάρια Koi, η ποιότητα της τροφής που χρησιμοποιείται είναι σημαντικός παράγοντας για τη συνολική υγεία των ψαριών, τη μέγιστη ανάπτυξη και τη διαμόρφωση χρώματος.

Υπάρχουν πάνω από 100 εμπορικά διαθέσιμες μάρκες τροφίμων Koi που διατίθενται μόνο στις ΗΠΑ, με εκατοντάδες άλλες διαθέσιμες στο εξωτερικό. Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, πολλοί φύλακες Koi αρχίζουν να αμφισβητούν τον εαυτό τους εάν υπάρχει πράγματι διαφορά όταν πρόκειται για εμπορικούς τύπους τροφίμων στην αγορά. Συγκεκριμένα, οι φύλακες Koi μπορεί να αναρωτιούνται εάν μια «premium» επωνυμία αξίζει πραγματικά την premium τιμή ή εάν μια πιο οικονομική προσφορά τροφίμων μπορεί να προσφέρει παρόμοια αποτελέσματα σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Υπάρχει σίγουρα μια διαφορά όσον αφορά την ποιότητα. Οι κορυφαίοι εκτροφείς Koi θα ταΐσουν τα κορυφαία ψάρια τους μόνο με ποιοτική τροφή που πιστεύουν ότι θα αποδώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας και των συνεχιζόμενων επικοινωνιών μας με κυριολεκτικά δεκάδες κορυφαία μυαλά στην κοινότητα των Koi, βρήκαμε μόνο έναν καθιερωμένο εισαγωγέα Koi που πιστεύει ειλικρινά ότι όλες οι μάρκες τροφών ψαριών είναι ίδιες. Για να το θέσω ήπια, αυτός ο ανώνυμος αντιπρόσωπος της Koi θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως “κακώς ενημερωμένος” από σχεδόν όλους στη βιομηχανία λιμνών και κήπων νερού.

Όποιος είχε ποτέ σκύλο ξέρει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της premium τροφής για σκύλους που πωλούνται στο εξειδικευμένο κατάστημα κατοικίδιων ζώων τους και της φθηνής μάρκας σούπερ μάρκετ. Πέρα από το μάρκετινγκ, υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ των τροφών για σκύλους. Και αυτή η ίδια πραγματικότητα ισχύει και για τα τρόφιμα Koi. Έτσι και πάλι, καταλήγουμε στην ίδια ερώτηση που τέθηκε προηγουμένως: Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως φύλακας Koi; Η γνώση των στόχων σας είναι το κλειδί για την επιλογή του καλύτερου φαγητού Koi για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.

Με τόσες πολλές επωνυμίες τροφίμων Koi στην αγορά σήμερα, για να κατανοήσουμε τη φαινομενικά ατελείωτη θάλασσα επιλογών, ταξινομούμε γενικά τα τρόφιμα Koi σε μία από τις τρεις κατηγορίες. Η κορυφαία βαθμίδα των τροφών Koi κατατάσσουμε στις τροφές ψαριών υψηλής ποιότητας. Αυτά τα τρόφιμα κορυφαίας βαθμίδας περιλαμβάνουν μόνο τα καλύτερα ποιοτικά συστατικά και χρησιμοποιούνται συνήθως από χομπίστες που εκτρέφουν ψάρια υψηλής ποιότητας Koi. Η δεύτερη βαθμίδα περιλαμβάνει τα τρόφιμα Koi που θα θεωρούσαμε ότι είναι ποιοτικά τρόφιμα Koi. Αυτές οι προσφορές τροφίμων Koi είναι σίγουρα μια βαθμίδα κάτω από τα τρόφιμα υψηλής ποιότητας όσον αφορά τα συστατικά που χρησιμοποιούνται, αλλά τείνουν επίσης να προσφέρονται σε πιο οικονομική τιμή.

Η τρίτη και τελευταία βαθμίδα είναι αυτό που συνήθως αναφερόμαστε ως βασικά τρόφιμα Koi. Μην αφήσετε το γεγονός ότι ταξινομούμε αυτά τα τρόφιμα στο κάτω μέρος να σας ξεγελάσει. Οι βασικές τροφές Koi δεν είναι εγγενώς κατώτερης ποιότητας από ορισμένες τροφές ψαριών που ταξινομούνται ως μεσαίας ποιότητας ή ακόμη και ως premium για αυτό το θέμα. Ίσως ένας καλύτερος όρος για να περιγράψουμε τα βασικά τρόφιμα είναι τα “τροφή με αξία”. Τα βασικά ή πολύτιμα τρόφιμα είναι απλώς επωνυμίες τροφίμων Koi που αλέθονται συνήθως χύμα, τα οποία συνήθως μένουν σε μια αποθήκη για ένα, δύο ή μερικές φορές τρία χρόνια πριν πουληθούν τελικά σε έναν πελάτη λιανικής. Οι επωνυμίες τροφίμων Value Koi προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση κόστους σε σχέση με τις κορυφαίες μάρκες premium, γεγονός που εξηγεί τη δημοτικότητά τους.

Θα πρέπει να επισημανθεί το ερώτημα ποιες τροφές ψαριών στην αγορά αξίζει πραγματικά να ταξινομηθούν ως μάρκες “premium” αποτελεί επίσης θέμα συζήτησης. Πολλές τροφές ψαριών Koi στην αγορά τις οποίες συνήθως ταξινομούμε ως μεσαίας ποιότητας ή βασικές τροφές, ονομάζονται στην πραγματικότητα “τροφές υψηλής ποιότητας” από τον αντίστοιχο κατασκευαστή τους. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η επιλογή της σωστής τροφής Koi για τα ψάρια σας μπορεί να είναι μια πρόκληση ακόμη και για τους πιο μελετηρούς φύλακες Koi.

Με βάση τις δικές μας εκτεταμένες δοκιμές και τα σχόλια που λάβαμε από κυριολεκτικά εκατοντάδες φύλακες Koi, θα ταξινομούσαμε τα ακόλουθα τρόφιμα Koi ως τρόφιμα κορυφαίας ποιότητας, κορυφαίας ποιότητας. Αυτές οι μάρκες συνιστώνται για όσους ενδιαφέρονται να αυξήσουν την ποιότητα του πρωταθλήματος nishikigoi ή να εμφανίσουν Koi σε ανταγωνιστικές διοργανώσεις. Αυτά τα τρόφιμα αλέθονται κατά παραγγελία σε πολλές περιπτώσεις, εξασφαλίζοντας φρεσκάδα και περιέχουν μόνο τα υψηλότερα ποιοτικά συστατικά για να εξασφαλίσουν την υγεία των ψαριών, τα ζωντανά χρώματα και τη βέλτιστη ανάπτυξη.

· Dainichi

· Hi-Silk 21

· Μιζούχο

· Σάκη-Χικάρι

· TOMiGAi

Οι φύλακες Koi που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τρόφιμα κορυφαίας ποιότητας χωρίς την κορυφαία τιμή μπορεί να ενδιαφέρονται για επιλογές που κατηγοριοποιούνται ως ποιοτικές ποικιλίες τροφίμων Koi. Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν πολλά συστατικά της ίδιας ποιότητας με τα τρόφιμα υψηλής ποιότητας, αλλά διατίθενται σε χαμηλότερες τιμές για διάφορους λόγους. Τα ποιοτικά τρόφιμα μεσαίας ποιότητας Koi είναι εξαιρετικά δημοφιλή στους φύλακες Koi με πολλά ψάρια να ταΐσουν.

· Aqua Master

· Μπένη

· Μαύρο νερό

· Ολιστική Επιλογή

· SHO Koi Impact

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα τρόφιμα Koi με αξία είναι από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα Koi όσον αφορά τις συνολικές πωλήσεις. Και πάλι, αυτές οι τροφές αξίας δεν είναι χαμηλής ποιότητας από κάθε φαντασία. Αυτά είναι καλά τρόφιμα με ποιοτικά συστατικά που διατίθενται σε προσιτές τιμές, καθιστώντας τα μια δημοφιλή επιλογή μεταξύ των σημερινών απαιτητικών φυλάκων Koi.

· Μπλε κορυφογραμμή

· Koi Kichi

· Αστέρι λίμνης

· SHO Koi Impact

· Ultra Balance

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο και τουλάχιστον ελαφρώς διασκεδαστικό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, θα χαρούμε να σας ακούσουμε.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *