Πόσο κοστίζει η χρήση ενός αφυδατωτή τροφίμων;

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι είναι ακριβό, όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια, η λειτουργία ενός αφυγραντήρα τροφίμων. Αυτό δεν είναι αλήθεια, παρόλο που οι αφυγραντήρες χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για να λειτουργήσουν το σύστημα θέρμανσης και τους ανεμιστήρες τους για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, μερικές φορές μέχρι δώδεκα και δεκαοκτώ ώρες.

Οι αφυγραντήρες τροφίμων χρησιμοποιούνται για να στεγνώσουν διάφορα τρόφιμα εξαλείφοντας το νερό μέσα στα τρόφιμα. Η περιεκτικότητα των τροφίμων σε νερό είναι πολύ υψηλή, συνήθως μεταξύ 80% και 95% για διάφορα φρούτα και λαχανικά και 50% έως 75% για διαφορετικά κρέατα. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αφυδάτωσης, οι βέλτιστες πρακτικές αφυδάτωσης που πρέπει να ακολουθηθούν περιλαμβάνουν τον τεμαχισμό του φαγητού σε λωρίδες 1/4 ίντσας ή λιγότερο και την ομοιόμορφη κατανομή του φαγητού στους δίσκους της μονάδας, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ποσότητα της επιφάνειας του φαγητού που εκτίθεται στη θερμότητα της μονάδας και ροή αέρα.

Ωστόσο, ακόμη και μετά από βέλτιστες πρακτικές αφυδάτωσης, μια διαδικασία ξήρανσης τροφίμων μπορεί να διαρκέσει πολλές ώρες. Ένας πειρασμός είναι να προσπαθήσετε να επιταχύνετε τον χρόνο στεγνώματος αυξάνοντας τη θερμοκρασία αφυδάτωσης. Αυτό δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σκληρυμένα τρόφιμα. δηλαδή φαγητό που είναι αποξηραμένο και σκληρό εξωτερικά αλλά υγρό και περιέχει νερό εσωτερικά. Τα τρόφιμα που έχουν σκληρυνθεί με θήκη θα χαλάσουν λόγω της μικροβιακής ανάπτυξης.

Τι κοστίζει λοιπόν η λειτουργία των τυπικών αφυγραντήρων; Προφανώς το κόστος εξαρτάται από την πολιτεία και την τοπική περιοχή στην οποία ζείτε, ωστόσο, εντός των ΗΠΑ, κατά μέσο όρο, η λειτουργία μιας μονάδας 750 watt για μία ώρα θα κόστιζε περίπου 8 σεντς. Το κόστος ανά πολιτεία, ανά ώρα, για την ίδια μονάδα 750 watt ποικίλλει από περίπου 5 σεντς στο χαμηλό τέλος στη Βόρεια Ντακότα έως σχεδόν 22 σεντς στη Χαβάη.

Ένας τυπικός αφυγραντήρας μπορεί να λειτουργεί για δώδεκα ώρες. Για παράδειγμα, υποθέτοντας ότι ένας χρήστης αφυγραντήρα ζει στην πολιτεία της Καλιφόρνια, ένας υπολογιστής αφυδάτωσης τροφίμων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία μιας συσκευής στεγνώματος τροφίμων 750 watt για, ας πούμε, 12 ώρες συνεχόμενα. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας θα ήταν περίπου 1,21 $. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες μονάδες στεγνώματος τροφίμων ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του κύκλου στεγνώματος, έτσι αυτό θα ήταν ένα μέγιστο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Εάν ο ίδιος χρήστης από την Καλιφόρνια αγόραζε περίπου 3,7 λίβρες μήλα με 1,29 $ ανά λίβρα και στέγνωσε αυτά τα μήλα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου των 12 ωρών, ο χρήστης θα είχε περίπου 1 λίβρα αποξηραμένα μήλα και το κόστος των αποξηραμένων μήλων θα ήταν 4,77 $. Το συνολικό κόστος λειτουργίας για μια λίβρα σπιτικών αποξηραμένων μήλων θα ήταν επομένως περίπου 5,98 $. Αυτό το σπιτικό κόστος συγκρίνεται ευνοϊκά με μια πολύ γνωστή εθνική μάρκα αποξηραμένων μήλων που πωλούνταν πρόσφατα σε μια μεγάλη αλυσίδα παντοπωλείων για 2,79 $ για μια τσάντα 5 ουγκιών ή κόστος ανά λίβρα 8,93 $. Εξοικονόμηση για σπιτικά αποξηραμένα μήλα, φτιαγμένα με αφυγραντήρα, έναντι αγοράς – περίπου 3,00 $.

Αφυδατώστε τα δικά σας αποξηραμένα φρούτα, αποξηραμένα λαχανικά και ζυμαρικά στο σπίτι χρησιμοποιώντας τον αφυδατωτή τροφίμων σας. Θα εξοικονομείτε συνεχώς χρήματα έναντι των αποξηραμένων φρούτων που αγοράσατε και θα λάβετε επιστροφή στο κόστος της συσκευής στεγνώματος τροφίμων. Επιπλέον, μπορείτε να ελέγχετε τα συστατικά που μπαίνουν στο φαγητό σας (τα περισσότερα αποξηραμένα φρούτα που αγοράζουν από το κατάστημα περιέχουν υπερβολικά σάκχαρα και άλατα) και να φτιάξετε φαγητό με υπέροχη γεύση.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *