Πώς να βρείτε τη σωστή τροφή για σκύλους

Για όσους έχουν σκύλους, η τροφή είναι μια από τις μεγαλύτερες ανάγκες που πρέπει να ληφθούν καλά. Ο γούνινος φίλος σας έχει διατροφικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται. Φυσικά, θα θέλατε να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ της παροχής τροφής που του αρέσει και τροφής που είναι καλή για αυτόν.

Σήμερα, θα σας κατακλύσουν οι πολλές επιλογές για σκυλοτροφές στην αγορά σήμερα. Για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τις καλύτερες επιλογές και να κατανοήσετε πλήρως τη σημασία της καλής τροφής, οι ειδικοί έχουν μοιραστεί μερικές συμβουλές για την αγορά της σωστής τροφής για σκύλους.

Ένας απλός οδηγός για την αγορά τροφής για σκύλους

Τροφοδοσία από τη φύση – Τα σκυλιά πριν ήταν άγρια ​​και έτσι τρώνε κυρίως ζωντανά ζώα. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνουν ωμό ζωικό κρέας και οστά, όργανα, ιστούς και μαλλιά. Επίσης, καταναλώνουν φυτική ύλη σε μικρές ποσότητες. Αλλά σήμερα, τα εξημερωμένα σκυλιά έχουν εξελιχθεί σε σαρκοφάγα, ενώ τρώνε και αυτά που είναι κατάλληλα για παμφάγα.

Κουτάβι σε ενήλικα – Τα κουτάβια σίγουρα πρέπει να τρέφονται με το γάλα της μητέρας τους, παρόμοια με κάθε είδους θηλαστικό. Περίπου στις 8-12 εβδομάδες ζωής, θα αρχίσουν να απογαλακτίζουν το γάλα και θα αρχίσουν να τρώνε στερεά τροφή. Καθώς το κουτάβι σας ενηλικιώνεται, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν διάφορα είδη τροφών που πρέπει να φάει για να εξασφαλίσει καλή υγεία. Συνιστάται ιδιαίτερα να πάτε το κατοικίδιο ζώο σας σε έναν αξιόπιστο κτηνίατρο για να λάβετε πολύτιμες συμβουλές σχετικά με την καλή τροφή για να το ταΐσετε με βάση την κατάσταση της υγείας του, την ηλικία του και τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Τροφές για κατοικίδια που παρασκευάζονται στο σπίτι ή του εμπορίου – Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων αντιμετωπίζουν συχνά 2 επιλογές. Μπορείτε είτε να ταΐσετε τον σκύλο ωμά ή μαγειρεμένα κρέατα είτε με εμπορικές τροφές για κατοικίδια από το κατάστημα. Η επιλογή του είδους τροφής που θα του δώσει θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του σκύλου.

Λάβετε υπόψη ότι κανένας σκύλος δεν θα έχει παρόμοιες διατροφικές ανάγκες. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τη σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθήσετε. Θα ξέρετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας τρώει σωστά εάν έχει ένα φυσιολογικό επίπεδο ενέργειας και όρεξης, φρέσκια αναπνοή, καθαρά δόντια και αυτιά, γυαλιστερό τρίχωμα, χωρίς προβλήματα αποβολής, χωρίς φαγούρα και γενικά καλή διάθεση και συμπεριφορά. Εάν ο σκύλος σας είναι υγιής, θα δείτε ότι είναι πολύ χαρούμενος.

Μερικές τροφές προς αποφυγή

Όσο και αν θέλετε το κατοικίδιο ζώο σας να τρώει θρεπτική τροφή που πραγματικά του αρέσει να τρώει, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην του δίνετε τροφές που μπορεί να είναι τοξικές. Μερικά από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να δώσετε στο κατοικίδιό σας περιλαμβάνουν σκόρδο, αβοκάντο, σοκολάτα, σταφίδες και σταφύλια, καφέ ή οποιοδήποτε προϊόν με καφεΐνη, εσπεριδοειδή, μανιτάρια, καλαμπόκι, πράσινες ή άγουρες ντομάτες, αλάτι και καρυκεύματα και ξηρούς καρπούς.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *