Πώς να διαχειριστείτε και να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα των τροφικών αλλεργιών

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες χωρίς να γνωρίζουν την αιτία ή τι να κάνουν για αυτό. Εάν αντιμετωπίζετε τροφικές αλλεργίες όπως είχατε, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει πολύ.

Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε σε τι είστε αλλεργικοί. Εάν μπορείτε να επισκεφτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Μπορεί να κάνουν δοκιμές ή να σας συμβουλεύσουν για το πώς να κάνετε αυτές τις εξετάσεις στο σπίτι. Αυτά τα τεστ συνήθως περιλαμβάνουν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών για να δείτε πώς αντιδράτε σε αυτά. Εάν ξεσπάσετε σε κνίδωση ή έχετε πλήρη αλλεργική αντίδραση, θα ξέρετε τώρα σε ποια τρόφιμα ή τροφές είστε αλλεργικοί. Εάν δοκιμάσετε τις δικές σας εξετάσεις στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι δεν το κάνετε μόνοι σας. Θα θέλετε να έχετε κάποιον μαζί σας που μπορεί να αναζητήσει ιατρική βοήθεια εάν έχετε σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

Μόλις γίνει μια διάγνωση, ως προς το ποια τροφή ή τροφές είστε αλλεργικοί, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να προχωρήσετε. Για παράδειγμα, θα είναι πιο εύκολο να θεραπεύσετε και να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας. Μιλώντας για αυτό, μερικά από τα βήματα που θα θέλετε να κάνετε για να το κάνετε περιγράφονται παρακάτω.

Θα θελήσετε να αφαιρέσετε τα τρόφιμα ή τα τρόφιμα στα οποία είστε αλλεργικοί από τη διατροφή σας. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς οι τροφικές αλλεργίες τείνουν να είναι πιο σοβαρές από άλλες. Για παράδειγμα, όσοι υποφέρουν από αλλεργίες στα φιστίκια μπορεί να πεθάνουν εάν δεν χορηγηθεί αμέσως φαρμακευτική αγωγή ή εάν δεν ζητηθεί γρήγορα ιατρική φροντίδα. Σε αντίθεση με τις αλλεργίες στα κατοικίδια, όπου μπορείτε απλώς να περιορίσετε την έκθεσή σας σε κατοικίδια, δεν θέλετε να ρισκάρετε με μια τροφική αλλεργία. Γι’ αυτό τα τρόφιμα ή τα τρόφιμα στα οποία είστε αλλεργικοί θα πρέπει να αφαιρεθούν από τη διατροφή σας.

Όσο σημαντικό κι αν είναι να ακούτε ότι τα τρόφιμα ή τα τρόφιμα στα οποία είστε αλλεργικοί πρέπει να αφαιρεθούν από τη διατροφή σας, μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς να το ακούσουν. Παρόλο που υπάρχει μεγάλος αριθμός τροφικών αλλεργιών από την παιδική ηλικία, υπάρχουν μερικοί ενήλικες που τις αναπτύσσουν αργότερα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς εάν είστε ένα από αυτά τα άτομα, αλλά είναι ακόμα σημαντικό να κάνετε την αλλαγή. Εάν πρέπει να κάνετε μετάβαση, αντί να διακόψετε εντελώς τη διατροφή σας, συνιστάται να το κάνετε με την καθοδήγηση του γιατρού σας. Επίσης, φροντίστε πάντα να έχετε τα φάρμακά σας σε ετοιμότητα ή ότι οι γύρω σας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν εάν έχετε αλλεργική αντίδραση.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχει ελπίδα. Για παράδειγμα, εάν υποφέρετε από αλλεργία στο γάλα κατοικίδιων ζώων ή αλλεργία στο σιτάρι, υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, που συνήθως αναφέρονται ως υποκατάστατα, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα τρόφιμα έχουν τουλάχιστον ένα υποκατάστατο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Για το σιτάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο. Πιθανότατα θα συνηθίσετε τη γεύση σε χρόνο μηδέν, αν παρατηρήσετε ακόμη και διαφορά. Μπορείτε εύκολα να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα υποκατάστατα τροφίμων στο διαδίκτυο. Μπορεί ακόμη να θέλετε να αγοράσετε βιβλία μαγειρικής ή εγχειρίδια που έχουν σχεδιαστεί για όσους υποφέρουν από αλλεργίες.

Ως υπενθύμιση, είναι επίσης σημαντικό να διαβάζετε όλες τις ετικέτες των τροφίμων, είτε έχετε διαγνωστεί επίσημα ότι έχετε τροφική αλλεργία είτε όχι. Με κάθε ειλικρίνεια, ποτέ δεν ξέρεις τι υπάρχει σε μερικά από τα τρόφιμα που τρως. Η ανάγνωση όλων των ετικετών τροφίμων είναι σημαντική για όλες τις τροφικές αλλεργίες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις αλλεργίες στο σιτάρι και τις αλλεργίες στα φιστίκια. Αυτά είναι δύο κοινά συστατικά που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα. Ακόμη και όταν δεν υπάρχουν, μπορεί να εξακολουθείτε να βλέπετε μια προειδοποίηση που λέει “μπορεί να περιέχει σιτάρι” ή “μπορεί να περιέχει ξηρούς καρπούς”. Επίσης, φροντίστε να ρωτάτε κάθε φορά που επισκέπτεστε μια εγκατάσταση όπου παρασκευάζεται το φαγητό σας για εσάς. Αυτά τα μέρη περιλαμβάνουν ντελικατέσεν, αρτοποιεία και εστιατόρια.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *