Πώς να κάνετε τη σοκολάτα Fondue να ρέει ομαλά σε ένα σιντριβάνι

Πολτοποίηση σοκολάτας για να τρέχει ομαλά σε ένα σιντριβάνι

Μετά από κέτερινγκ εκατοντάδων γάμων, τελικά καταλάβαμε πολλά «κόλπα» για να κάνουμε τη σοκολάτα του σιντριβάνι να ρέει ομαλά και να φαίνεται υπέροχη. Αυτά λειτουργούν είτε χρησιμοποιείτε συντριβάνι σοκολάτας τύπου οικίας είτε μεγαλύτερο εμπορικό σιντριβάνι σε εκδήλωση catering.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε το σωστό είδος σοκολάτας. Αν και σε λίγο λέγεται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομματάκια σοκολάτας, πραγματικά δεν λειτουργούν καλύτερα. Η σοκολάτα που είναι φτιαγμένη για σιντριβάνια θα έχει χαμηλότερη θερμοκρασία τήξης και θα ρέει ομαλά. Σε λίγο, συνιστώ να χρησιμοποιήσετε τη σοκολάτα “φλοιό αμυγδάλου” που βρίσκετε στα περισσότερα παντοπωλεία στο τμήμα ψησίματος. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το είδος σοκολάτας πρέπει να προσθέσετε λίγο περισσότερο λάδι από το κανονικό, αλλά θα λειτουργήσει καλά και η γεύση είναι αρκετά καλή.

Δεύτερον, το πώς λιώνετε τη σοκολάτα είναι κρίσιμο, ώστε να μην καεί. Ξεκινάμε τη διαδικασία τήξης χρησιμοποιώντας το φούρνο μικροκυμάτων σε ισχύ 50% για περίπου 2 λεπτά. Σταματάμε και ανακατεύουμε. Επαναλάβετε για άλλα 2 λεπτά. Σχεδόν ποτέ δεν υπερβαίνουμε το 50% της ισχύος. Είναι πάρα πολύ για τη σοκολάτα. Επίσης, η λευκή σοκολάτα τείνει να καίγεται πιο εύκολα από το γάλα ή τη μαύρη. Η σοκολάτα πρέπει να λιώσει εντελώς χωρίς σβόλους πριν την προσθέσετε στη μηχανή. Στη συνέχεια, προστίθεται λίγο λάδι (περίπου ¼ φλιτζάνι) στο τέλος της διαδικασίας τήξης.

Τρίτον, χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να εφαρμόσετε μαγειρικό λάδι σε όλες τις βαθμίδες και το μπολ του σιντριβανιού. Απλώς βοηθά με το ιξώδες της σοκολάτας που ρέει πάνω από τα πλαϊνά της μηχανής. Ανακατέψτε καλά το μείγμα σοκολάτας/λαδιού και στη συνέχεια ρίξτε ολόκληρο το δοχείο στο προθερμασμένο σιντριβάνι (το σιντριβάνι πρέπει να είναι προθερμασμένο!). Ενεργοποιήστε τη μονάδα και αφήστε τη να ρέει για περίπου. 2 λεπτά.

Τέλος, σβήστε τον κοχλία για περίπου ένα λεπτό, αφήνοντας τη λιωμένη σοκολάτα να καθίσει μέσα στο μηχάνημα και να «ρεψήσει» τυχόν αέρα. Αυτό το ένα κόλπο θα κάνει τεράστια διαφορά! Αν ένα ρέψιμο δεν το κάνει, ρέψτε ξανά. Βοηθά επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα «πόδια» της μηχανής σας είναι επίπεδα. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε ένα ή περισσότερα πόδια για να έχετε τη ροή αμέσως αφού ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω βήματα.

Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι πρέπει να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό σιντριβάνι. Δοκιμάσαμε αρκετά από τα μοντέλα λιανικής “οικίας” και μετά από μερικά συμβάντα, οι κινητήρες θα έσπαζαν ή θα έσπασαν οι ακίδες του κοχλία. Είναι σχεδιασμένα για περιστασιακή (όπως μια φορά το χρόνο) χρήση, όχι για catering! Ακόμη και τα επαγγελματικά μοντέλα με χαμηλότερη τιμή είναι ιδανικά για αρχή, καθώς είναι σχεδιασμένα για πιο βαριά χρήση. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά ένα μηχάνημα, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ο καλύτερος τρόπος.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *