Πώς να καλλιεργήσετε το Chocolate Cosmos

Το Chocolate cosmos (Cosmos atrosanguinea) είναι γλυκό για τη μύτη και τα μάτια για τον κήπο σας. Όταν είναι σε πλήρη άνθιση, τα ώριμα άνθη σε μακριά, λεπτά στελέχη μοιάζουν με φιλιά καραμέλας σε ένα ξύλο και γεμίζουν αργά το απόγευμα με το γλυκό άρωμα της σοκολάτας με απόχρωση βανίλιας. Τα νέα άνθη αγκαλιάζουν το φύλλωμα του φυτού, σχεδόν κρύβοντάς το με τους αριθμούς τους! Προσθέστε σε αυτό το γλυκό άρωμα σοκολάτας και θα καταλήξετε με κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Αν και ο κόσμος της σοκολάτας κινδυνεύει στη φύση, οι μεταμοσχεύσεις βρίσκονται εύκολα στα περισσότερα φυτώρια και κέντρα κήπου την άνοιξη. Ωστόσο, οι κηπουροί που δεν είναι έμπειροι στο πώς να καλλιεργούν το σύμπαν σοκολάτας μπορεί να παραβλέψουν αυτό που φαίνεται να είναι μικρά, ακατάστατα κουβάρια από μινιατούρες φύλλων ντάλιας, χωρίς να γνωρίζουν ότι κάποτε εδραιώθηκαν, τα παραγωγικά άνθη σχεδόν κρύβουν το φύλλωμα. Μόλις ανθίσει, ο σοκολατένιος κόσμος ανθίζει συνεχώς όλο το καλοκαίρι μέχρι τους πρώτους παγετούς του φθινοπώρου.

Εάν σχεδιάζετε έναν γοτθικό κήπο, το chocolate cosmos είναι το φυτό για εσάς. Μερικές φορές αναφέρεται ως μαύρος κόσμος, τα σκούρα βυσσινί άνθη έχουν τόσο βαθύ χρώμα που εμφανίζονται καφέ/μαύρα αργά το απόγευμα και το βράδυ.

Ο ιθαγενής του Μεξικού, το chocolate cosmos είναι ένα ημίσκληρο πολυετές φυτό που αγαπά τον ήλιο και είναι μέτρια ανθεκτικό στην ξηρασία.

Θα καλλιεργήσετε πιο εύκολα κοσμήματα σοκολάτας από μεταμοσχεύσεις που αγοράσατε στο τοπικό κέντρο κήπου ή φυτώριο. Μεγάλες συστάδες εγκατεστημένων φυτών μπορούν επίσης να χωριστούν για να παρέχουν έως και τρεις ή τέσσερις μεταμοσχεύσεις.

Φυτέψτε το chocolate cosmos σε βιολογικά πλούσιο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε μια τοποθεσία που ηλιάζεται. Διατηρήστε τα μοσχεύματα υγρά μέχρι να δημιουργήσουν ρίζες και να δείτε την αρχή μιας νέας ανάπτυξης.

Το φθινόπωρο, όταν το φύλλωμα πεθάνει, κόψτε τα φυτά περίπου δύο ίντσες από τη ρίζα και ξεχειμωνιάστε τα σε μια περιοχή χωρίς παγετό. Το Chocolate cosmos είναι ανθεκτικό στις ζώνες 7-10. Σε αυτές τις ζώνες, μπορείτε να επιλέξετε να καλύψετε τα φυτά με ένα κλοσέ για να τα προστατέψετε από τον κίνδυνο παγετού.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *