Πώς να μαγειρέψετε υγιεινά τρόφιμα

Για να μαγειρέψετε υγιεινά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να χρησιμοποιείτε υγιεινά συστατικά πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Δεν είναι μόνο απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία όλου του συστήματος, αλλά και διατηρούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρό, ώστε να μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τις ασθένειες. Αυτό το γεγονός, πολλοί το γνωρίζουν και το κάνουν απαραίτητο να επιλέξουν προσεκτικά μια ισορροπημένη διατροφή και επιλογή συστατικών! Υπάρχουν όμως κάποιες εξίσου σημαντικές πτυχές της υγιεινής μαγειρικής που δυστυχώς αγνοούνται – κυρίως λόγω έλλειψης ευαισθητοποίησης.

Πρώτον, τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούμε επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του φαγητού που μαγειρεύεται σε αυτά. Σκεφτείτε τα συμβατικά μαγειρικά σκεύη που είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά μέταλλα και κεραμικά που δεν είναι κατάλληλα για μαγείρεμα, αν και είναι τόσο δημοφιλή. Γιατί δεν είναι κατάλληλο; Συνέχισε να διαβάζεις:

Τα τρόφιμα είναι μια βιοχημική οντότητα. Όλα τα μέταλλα αντιδρούν σε θρεπτικά συστατικά που έχουν τη μορφή οξυγόνου, υδρογόνου αλογόνων, οξέων και βάσεων. Στη θερμοκρασία μαγειρέματος, τα μέταλλα διασπώνται σε ιόντα και αντιδρούν με τα τρόφιμα. Στη συνέχεια αφομοιώνονται με την τροφή και συσσωρεύονται σε ιστούς και όργανα. Όταν αυτό συνεχιστεί για πολύ, γίνεται η βάση για διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να κυμαίνονται από μικρές ασθένειες έως χρόνιες ασθένειες. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι επίσης σε κίνδυνο, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τον οργανισμό να καταπολεμήσει μόνος του τις ασθένειες.

Δοκιμάστε να αγγίξετε ένα μεταλλικό τηγάνι πέντε λεπτά μετά τη θέρμανση, καίει τους ιστούς και αφήνει μια ουλή. Το ίδιο συμβαίνει με τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων όταν μαγειρεύονται σε μεταλλικά ή κεραμικά σκεύη. Από τη μία πλευρά, η σκληρή ζέστη βλάπτει τα ευαίσθητα θρεπτικά συστατικά διαλύοντάς τα. Από την άλλη, τα υδατοδιαλυτά θρεπτικά συστατικά εξατμίζονται ως ατμός και εξαντλούν τη θρεπτική αξία των τροφίμων. Αυτό που μένει είναι τροφές στερημένες σε θρεπτική αξία και γεμάτο τοξίνες.

Είναι εύκολο να διαπιστώσετε εάν το μαγειρικό σας σκεύος ξεπλένεται, απλώς κάντε μια δοκιμή αλκαλικής μαγειρικής σόδας στο σπίτι σας για να ελέγξετε την τοξικότητα ενός μαγειρικού σκεύους!

Δεν υπάρχει υγιεινό μαγείρεμα χωρίς υγιεινά μαγειρικά σκεύη! – ένα που δεν διοχετεύει τοξίνες στα τρόφιμα και δεν ανακατεύει τα θρεπτικά συστατικά. Ο καθαρός πηλός είναι ένα υγιεινό υλικό που είναι κατάλληλο για την παρασκευή υγιεινών μαγειρικών σκευών. Μπορεί να συλλεχθεί από ακαλλιέργητες και μη βιομηχανοποιημένες εκτάσεις, καθώς βρίσκεται στην πιο αγνή μορφή σε αυτά τα μέρη. Ο καθαρός πηλός έχει φυσικά αδρανείς ιδιότητες, καθιστώντας τον το πιο μη αντιδραστικό από όλα τα υλικά μαγειρικών σκευών στην αγορά.

Επίσης, εκπέμπουν μια μοναδική υπέρυθρη θερμότητα που διεισδύει βαθιά σε κάθε κόκκο και μαγειρεύει απαλά χωρίς να καταστρέφει τα ευαίσθητα θρεπτικά συστατικά. Είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ιδιότητες διαχείρισης ατμού που παίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση των υδατοδιαλυτών θρεπτικών συστατικών. Έτσι, η θρεπτική αξία των τροφίμων παραμένει άθικτη, καθιστώντας τον καθαρό πηλό την καλύτερη επιλογή για την παρασκευή υγιεινών μαγειρικών σκευών.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *