Σοκολάτα μάρκετινγκ

Σε όλη την ιστορία, η σοκολάτα εμπορευόταν διαφορετικά σε διαφορετικούς τύπους καταναλωτών. Σε ορισμένες εταιρείες αρέσει να δείχνουν στους πελάτες τους ότι η σοκολάτα τους έχει το μεγαλύτερο βάρος, χρησιμοποιώντας ψηφιακές ζυγαριές και στη συνέχεια δείχνοντας τι γράφουν οι ζυγαριές υπολογισμού τιμών στην ετικέτα της πραγματικής συσκευασίας. Ωστόσο, άλλες εταιρείες προτιμούν να δημιουργούν μια πολυτελή εικόνα, κάνοντας τα προϊόντα τους να φαίνονται πλούσια και απολαυστικά. Αυτό το άρθρο εξετάζει τους διαφορετικούς τρόπους για την εμπορία σοκολάτας.

1. Φτιάξτε ένα προϊόν που προορίζεται για τον καθημερινό καταναλωτή. Αυτό το είδος σοκολάτας είναι φτιαγμένο για όσους θέλουν μια μέση σοκολάτα. Η συσκευασία είναι συνήθως πολύ απλή και οι τιμές είναι ίδιες ή χαμηλότερες από τις υπόλοιπες του ανταγωνισμού.

2. Δημιουργήστε μια πλούσια και πολυτελή εικόνα για το προϊόν. Αυτό το είδος σοκολάτας βρίσκεται πάνω από τα υπόλοιπα σε τιμή. Συνήθως έχει χρυσή συσκευασία και έχει διαφορετική εμφάνιση από όλους τους ανταγωνιστές.

3. Τα βιολογικά προϊόντα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, επομένως η παρασκευή σοκολάτας για να κατευνάσει αυτόν τον τύπο καταναλωτή είναι μια νεότερη τεχνική μάρκετινγκ. Προκειμένου μια σοκολάτα να είναι βιολογική, πρέπει να έχει εγκριθεί από το USDA και ορισμένες εταιρείες στη συνέχεια λαμβάνουν πιστοποίηση βιολογικής από άλλους πιο αυστηρούς οργανισμούς.

4. Οι εταιρείες θέλουν επίσης να προσεγγίσουν τον τολμηρό σοκολατοφάγο χρησιμοποιώντας εξωτικά συστατικά στη σοκολάτα. Αυτοί οι τύποι σοκολάτας έχουν συνήθως έντονα χρώματα στην ετικέτα της συσκευασίας, για να τονίσουν τα εξωτικά συστατικά που υπάρχουν στη σοκολάτα. Τα εξωτικά συστατικά μπορεί να περιλαμβάνουν μπαχαρικά όπως πιπέρι καγιέν ή διαφορετικά φρούτα όπως φρούτα του πάθους ή μάνγκο.

5. Η σοκολάτα χωρίς ζάχαρη απευθύνεται σε όσους έχουν διαβήτη ή σε όποιον θέλει να μειώσει την πρόσληψη ζάχαρης. Ο κλάδος της δίαιτας έχει πραγματικά απογειωθεί τα τελευταία δέκα χρόνια και ως εκ τούτου, το ίδιο και η βιομηχανία σοκολάτας διαίτης. Τα άτομα με διαβήτη ή οι καταναλωτές που προσέχουν το βάρος τους μπορούν να φάνε σοκολάτα που παρασκευάζεται χωρίς ζάχαρη. Αυτή η σοκολάτα συνήθως παρασκευάζεται με τεχνητά γλυκαντικά και η συσκευασία αντικατοπτρίζει αυτή την αλλαγή. Το τύλιγμα και η επισήμανση σε αυτό το είδος σοκολάτας είναι συνήθως πιο ελαφριά, για να υποδείξει ότι είναι πιο ελαφριά σε θερμίδες και ζάχαρη, επομένως, καθιστώντας την μια ελαφριά μπάρα σοκολάτας.

6. Τέλος, υπάρχει το μάρκετινγκ προς τα παιδιά, στο οποίο οι εταιρείες φτιάχνουν ένα διασκεδαστικό προϊόν με συσκευασίες που έχουν έντονα χρώματα. Υπάρχουν πολλές εταιρείες παραγωγής σοκολάτας που αγορά-στόχος είναι τα παιδιά. Προκειμένου να προσελκύσουν παιδιά από δύο έως δεκαέξι ετών, κάνουν τις ετικέτες τους να φαίνονται λαμπερές και χαρούμενες. Αυτές οι εταιρείες κάνουν επίσης τις εταιρείες τους να φαίνονται διασκεδαστικές και μερικές φορές ιδιόμορφες για να προσελκύσουν τα παιδιά σε άλλα προϊόντα που μπορεί να προσφέρουν.

Η σοκολάτα αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής των καταναλωτών εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Μόνο στο πρόσφατο παρελθόν η καταναλωτική αγορά σοκολάτας έχει κατακερματιστεί σε τόσα πολλά διαφορετικά συστατικά. Η καταναλωτική αγορά επίσης αλλάζει συνεχώς, επομένως θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιες νέες αγορές θα προκύψουν τις επόμενες δεκαετίες και πώς θα αντιμετωπίσει η βιομηχανία σοκολάτας αυτές τις μελλοντικές αλλαγές στην αγορά σοκολάτας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *