Σοκολάτα – Προσωπικό Δοκίμιο

Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να είναι ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα στον κόσμο, εάν βρίσκεστε στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, με τους σωστούς ανθρώπους και τις περισσότερες φορές με το αγαπημένο σας είδος σοκολάτας.

Από μια έρευνα 22 ατόμων που τους άρεσε η σοκολάτα και ενός που δεν άρεσε, οι μισοί από τους ανθρώπους προτίμησαν τη σοκολάτα γάλακτος, το 18,18% προτιμούσαν τη ζεστή σοκολάτα και η λευκή σοκολάτα και η πολύ μαύρη σοκολάτα έρχονται σε ισοπαλία με 13,63% το καθένα. Για τα γαρνιτούρα, το 36,36% των ανθρώπων άρεσε η απλή σοκολάτα, το 22,73% προτίμησε τη σοκολάτα με καραμέλα και τρίτη στη σειρά ήταν η σοκολάτα που περιείχε ποτό μέσα με 18,18%.

Εμένα πάντως μου αρέσει η απλή σοκολάτα γάλακτος ή με αποξηραμένα φρούτα, κατά προτίμηση μάρκας Lindt ή Ferrero Rocher. Η ζεστή σοκολάτα είναι επίσης απόλαυση, αλλά μόνο το χειμώνα που ο καιρός είναι κρύος.

Για μένα, η σοκολάτα είναι εξαιρετική για όλες τις περιστάσεις. το μόνο μειονέκτημα της σοκολάτας είναι ότι είναι γεμάτη ζάχαρη και είναι ανθυγιεινό αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες. Χρησιμοποιώ τη σοκολάτα ως μια μικρή ανταμοιβή για τον εαυτό μου όταν παίρνω καλούς βαθμούς, όταν κερδίζω κάτι ή όταν τελειώνω ένα έργο που χρειάστηκε πολλή προσπάθεια. Για παράδειγμα, όταν ήμουν μικρός, μερικές φορές κρατούσα μια τσάντα με m&m στο γραφείο μου και κάθε μέρα αφού τελείωσα όλες τις εργασίες μου, έτρωγα δέκα m&m. Με έκανε περισσότερο κίνητρο να κάνω την εργασία μου γρήγορα και αυτή η μέθοδος αυτοπειθαρχίας λειτούργησε καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η σοκολάτα είναι επίσης εξαιρετική για να φτιάξει το κέφι κάποιου σε μια κακή μέρα. Στην εκκλησία όταν ήμουν Αμερική, έφερνα μερικές σοκολάτες αν είχα και αν έβλεπα έναν από τους μαθητές της μαμάς μου να κλαίει, θα τους έλεγα ότι αν σταματήσουν να κλαίνε, θα τους έδινα σοκολάτα. Ο μπαμπάς μου έκανε το ίδιο, μόνο που έδινε καραμέλες σε όλα τα μικρά παιδιά και πολλά παιδιά ήρθαν πρόθυμα στην εκκλησία μόνο για τις λιχουδιές του. Με τον καιρό, ήταν γνωστός ως “Tang shu shu” που σημαίνει ο κύριος Candy και εγώ ήμουν “Tang jie jie”, που σημαίνει Miss Candy/μεγαλύτερη αδερφή. Η σοκολάτα δεν λειτουργεί μόνο σε μικρά παιδιά. είναι υπέροχο για οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε θλιβερή στιγμή της ζωής. Οι πιο δημοφιλείς εικόνες είναι αυτές των έφηβων κοριτσιών, φρεσκοκομμένες που τρώνε σοκολάτα σαν να είναι το μόνο φαγητό στη γη. Δεν είχα ποτέ αυτή την εμπειρία, αλλά μερικοί από τους φίλους μου στρέφονται στη σοκολάτα όταν έχουν κατάθλιψη.

Η σοκολάτα είναι ένα υπέροχο δώρο για οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Λευκή Ημέρα, τα Χριστούγεννα, τα γενέθλια και άλλα είναι γιορτές όπου η προσφορά σοκολάτας είναι πολύ συνηθισμένη. Το τέλειο κουτί για σοκολάτα κατά τη γνώμη μου είναι ένα όμορφο χρυσό κουτί με σκούρες καφέ κορδέλες που το δένουν μεταξύ τους. Για να προσθέσετε λίγη δημιουργικότητα, η σοκολάτα μπορεί να λιώσει για να διαμορφώσει ο καθένας καρδιές, αστέρια και οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί. Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει η σοκολάτα, επομένως αυτό το δώρο είναι συνήθως ασφαλές να το δώσετε. Οι αρνητικές αντιδράσεις είναι συνήθως σπάνιες, και στην περίπτωσή μου, η σοκολάτα είναι πάντα ένα υπέροχο δώρο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *