Συμβουλές διατροφής για εφήβους

Λόγω των πολλών τροφών άνεσης που έχουμε αυτές τις μέρες, συμπεριλαμβανομένων των φαστ φουντ και των πρόχειρων φαγητών, το ποσοστό παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας γίνεται όλο και υψηλότερο. Τις περισσότερες φορές, πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι πιο ασφαλή και υγιή μέσα στο σπίτι μας από το να περνούν υπέροχο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, αυτό που πιστεύουμε ότι προστατεύει τα παιδιά μας είναι στην πραγματικότητα δυσμενές για την υγεία τους.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και να κάνουμε τα παιδιά μας πιο ενεργά, να συμμετέχουν και να συνειδητοποιούν περισσότερο την επιλογή της σωστής διατροφής, διατροφής και φυσικής κατάστασης για τη γενική υγεία και ευεξία τους. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τα βγάλετε από το τηλέφωνο, τον υπολογιστή ή την τηλεόραση για να τα κάνετε να κινούνται και να γίνουν πιο ενεργά.

Τα καλά νέα είναι ότι έχετε κάποια βοήθεια από εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών επειδή είναι πρόθυμες να κάνουν τα παιδιά και ακόμη και εσάς να κινηθείτε δημιουργώντας ενεργά παιχνίδια που επιτρέπουν στους παίκτες να συμμετέχουν ενεργά σε μια περιπέτεια παιχνιδιών και όχι σε ένα τέτοιο παιχνίδι. σταθερό στατικό περιβάλλον. Λοιπόν, παραδεχτείτε το ή όχι, κονσόλες παιχνιδιών όπως το PlayStation 3, το Nintendo Wii και πολλά άλλα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε τα παιδιά και τους εφήβους να κινητοποιούνται και να δραστηριοποιούνται. Μπορείτε επίσης να δανειστείτε αυτά τα παιχνίδια από τους εφήβους σας εάν θέλετε να διασκεδάσετε και να κάνετε λίγη άσκηση.

Βγείτε έξω και μετακινηθείτε!

Οι έφηβοι μαθαίνουν από αυτό που βλέπουν από τους μεγαλύτερους. Λοιπόν, παραδεχτείτε το ή όχι, ως επί το πλείστον, κάνουν πράγματα ως μέρος των δραστηριοτήτων της οικογένειας, πράγμα που σημαίνει ότι η πρωτοβουλία πρέπει να προέρχεται από εσάς. Βγείτε έξω με τους εφήβους σας. Πηγαίνετε ορειβασία ή αναρρίχηση τοίχου. Κάντε ποδήλατο με την οικογένεια στο πάρκο. Κατασκήνωση και προετοιμασία σωματικών δραστηριοτήτων. Μάθετε και αθληθείτε μαζί. Θα εκπλαγείτε με το πόσο διασκεδαστικό και δέσιμο μπορείτε να έχετε μαθαίνοντας νέα αθλήματα με τους εφήβους σας και το αντίστροφο. Όλοι θα διασκεδάσετε χωρίς κανείς από εσάς να καταλάβει ότι στην πραγματικότητα καίτε λίπη και όχι κενές θερμίδες. Ακόμα κι αν η δραστηριότητα που κάνετε έξω δεν είναι τόσο δυναμική όσο το τρέξιμο και το άλμα, και πάλι είναι πιο ενεργή από το να κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόραση.

Έχετε πείσει τον έφηβό σας να δοκιμάσει να γίνει μέλος μιας ψυχαγωγικής αθλητικής ομάδας; Ελέγξτε το κοινοτικό σας κέντρο γιατί σίγουρα υπάρχουν πολλά είδη αθλημάτων στα οποία μπορεί να συμμετάσχει ο έφηβός σας. Ακόμη και όσοι δεν έχουν δεξιότητες μπορούν να συμμετάσχουν σε ορισμένα πρωταθλήματα που δεν είναι τόσο ανταγωνιστικά όσο τα άλλα πρωταθλήματα. Η έξοδος για έναν αγώνα ποδοσφαίρου, σόφτμπολ ή βόλεϊ είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε εσείς και η οικογένειά σας μαζί για να ενθαρρύνετε τον έφηβό σας να εξασκηθεί στο παιχνίδι και να είναι δραστήριος κάθε τόσο.

Η κηπουρική και η εργασία με γκαζόν είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε κάτι ενεργό με τον έφηβό σας. Ελέγξτε πόσο φαγητό τρώει ο έφηβός σας και ελέγξτε το σε σχέση με την κίνηση που κάνει. Πιστεύετε ότι καίει περισσότερες θερμίδες από την ποσότητα που καταναλώνει; Μπορεί να πείσετε τον εαυτό σας ότι ΝΑΙ, ο έφηβός σας κινείται αρκετά για να κάψει περισσότερες θερμίδες. Ωστόσο, ως γονιός, μπορείτε να βρείτε πράγματα που θα κάνουν τον έφηβό σας να ενδιαφέρεται αντί να τον αναγκάσετε να κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν.

Θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνετε τον έφηβό σας να ασκεί υγιεινή διατροφή τρώγοντας υγιεινές τροφές. Αφαιρέστε αυτούς τους χυμούς φρούτων, τα αναψυκτικά με θερμίδες και τα γλυκά ενεργειακά ποτά από το ψυγείο και αντικαταστήστε τα με νερό. Φυσικά, πρέπει να κάνετε το μέρος του να τους ενθαρρύνετε να στραφούν στο νερό. Θα πρέπει επίσης να είστε αυτός που θα εισάγει τα λαχανικά και τα φρούτα στη διατροφή τους. Αφαιρέστε αυτά τα προσυσκευασμένα είδη ευκολίας από το ντουλάπι. Μπορείτε επίσης να διδάξετε και να ενθαρρύνετε τον έφηβό σας να βοηθάει στο σπίτι ή ακόμα και στην κουζίνα, όπως το καθάρισμα για τα γεύματα, ώστε να μπορεί να προσέχει περισσότερο τι τρώει.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *