Τι είναι μια μηχανή επεξεργασίας τροφίμων και ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης μιας;

Έχετε επιτέλους μερικά επιπλέον λεπτά για να περάσετε στην κουζίνα για να φτιάξετε ένα νόστιμο δείπνο. Ανοίγεις το βιβλίο μαγειρικής σου, βρίσκεις την τέλεια συνταγή, διαβάζεις τα βήματα. Και γρήγορα αποφασίστε να φωνάξετε μια πίτσα. Με την ποσότητα των υλικών που πρέπει να ψιλοκόψετε, να τρίψετε, να ζυμώσετε και να τεμαχιστείτε σε φέτες προτού μπορέσετε να βάλετε το γεύμα στο φούρνο για να μαγειρέψετε, έχετε εξαντλήσει τον επιπλέον χρόνο που είχατε. Ωστόσο, με έναν επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο προετοιμασίας σας σε ελάχιστη ποσότητα, επιτρέποντάς σας να έχετε ακόμη και ένα γκουρμέ γεύμα στο σπίτι.

Ένα απαραίτητο και δημοφιλές εργαλείο κουζίνας

Αυτή η συσκευή κουζίνας είναι απαραίτητο στοιχείο κουζίνας. Αρχικά, ξεκίνησε ως μηχανή που χρησιμοποιούσαν μόνο κορυφαίοι σεφ και γνώστες της μαγειρικής. Καθώς όμως ο χρόνος προχωρούσε, και οι άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο υπέροχα απλοί και αποτελεσματικοί ήταν οι επεξεργαστές τροφίμων, έγιναν δημοφιλείς. Η παραγωγή αυξήθηκε, οι τιμές μειώθηκαν και τώρα η μέση κουζίνα μπορεί να αντέξει οικονομικά να κάθεται στο ντουλάπι.

Αυτά τα μηχανήματα αφιερώνουν χρόνο σε κοινές εργασίες κουζίνας, όπως το κόψιμο, το κόψιμο, τον τεμαχισμό, το πολτό, το ζύμωμα, το τρίψιμο, το τρίψιμο και τον τεμαχισμό. Επιπλέον, αφαιρούν την πίεση από τα δάχτυλα, τους καρπούς και τους βραχίονες, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που υποφέρουν από προβλήματα στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα.

Δυνατό και αποτελεσματικό

Ενώ ορισμένες μικροσκοπικές μηχανές επεξεργασίας τροφίμων λειτουργούν με το χέρι, οι περισσότερες λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια. Συνήθως, η ισχύς είναι περίπου 500-1.200 watt, δίνοντας αρκετή ισχύ για να κόψετε τα πιο σκληρά τρόφιμα. Ο κινητήρας είναι ισχυρός, αλλά είναι τοποθετημένος μέσα στη βάση, καθιστώντας τον ουσιαστικά ηχομόνωση. Ο κινητήρας περιστρέφει μεταλλικούς δίσκους ή λεπίδες γύρω γύρω με υψηλές ταχύτητες.

Συνήθως, οι επεξεργαστές τροφίμων διαθέτουν δύο χειριστήρια ταχύτητας χαμηλής ή υψηλής ταχύτητας, με ορισμένες, όπως η Cuisinart DLC-2014N, να έχουν την επιλογή ενός κουμπιού παλμού. Το κουμπί παλμού σάς επιτρέπει να ελέγχετε χειροκίνητα τις λεπίδες ενώ παράλληλα παράγετε υψηλό ρυθμό στυψίματος.

Μεγέθη

Οι κουζινομηχανές διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με τις μαγειρικές σας ανάγκες. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη μπολ, που κυμαίνονται από μεγάλο, μεσαίο και μικρό. Μικρό, ή μίνι, συνήθως ξεκινά περίπου δύο φλιτζάνια και μπορεί να φτάσει έως και πέντε φλιτζάνια. Ένα μεσαίο ή συμπαγές μπολ χωράει από πέντε έως επτά ή ακόμα και έντεκα φλιτζάνια. Και ένα μεγάλο, ή πλήρους μεγέθους, μπολ χωράει από επτά έως 14 κούπες. Ορισμένα κύπελλα φέρουν σημάδια στο πλάι των μπολ για να υποδείξουν πόση ποσότητα έχετε επεξεργαστεί χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε ένα κύπελλο μέτρησης. Ορισμένες μάρκες επεξεργαστών τροφίμων σας επιτρέπουν ακόμη και να αλλάζετε μεγέθη μπολ στον ίδιο επεξεργαστή.

Συνιστάται να αγοράσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων με τουλάχιστον ένα μικρό μέγεθος μπολ, αν και το μεγάλο είναι το καλύτερο. Αν και κοστίζει λίγο περισσότερο, τα πλεονεκτήματα του να μην χρειάζεται να αδειάζετε συνεχώς ένα μπολ, καθώς και να είστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε ανάγκη μαγειρέματος σε μέγεθος, υπερβαίνουν την τιμή. Ένα μεγάλο μπολ σας επιτρέπει επίσης να ανακατεύετε πολλά τρόφιμα ταυτόχρονα. Συνήθως, ένας επεξεργαστής τροφίμων με μεγαλύτερο μέγεθος μπολ έχει επίσης έναν πιο ισχυρό κινητήρα για να μπορεί να συμβαδίζει. Αυτό σημαίνει ταχύτερα αποτελέσματα και μηχανή μεγαλύτερης διάρκειας. Ένα μικρό μπολ είναι βολικό για γρήγορες δουλειές, όπως το να ψιλοκόψετε ένα μισό φλιτζάνι κρεμμύδι που απαιτεί η συνταγή ή να τρίψετε μπαχαρικά για να προσθέσετε σε μια σπιτική μηλόπιτα.

Συνημμένα

Ένας κύλινδρος που οδηγεί προς τα κάτω στο μπολ επιτρέπει την ευκολία και την ασφάλεια της τοποθέτησης των τροφίμων στον επεξεργαστή. Όχι μόνο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως εμποδίσετε τα δάχτυλά σας στις λεπίδες, αλλά έχετε και τα δύο σας χέρια ελεύθερα για να προσθέσετε φαγητό.

Οι επεξεργαστές τροφίμων συνοδεύονται από διάφορα εξαρτήματα. Ένα χρήσιμο εξάρτημα που συνοδεύει ορισμένους επεξεργαστές είναι ένας αγωγός. Αυτό σας επιτρέπει να μην χρειάζεται να σταματήσετε τον επεξεργαστή τροφίμων και να τρώτε το φαγητό πριν συνεχίσετε να προσθέτετε περισσότερα. Αντίθετα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα βγαίνουν από το σωλήνα σε άλλο μπολ, ενώ μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε φαγητό στον επεξεργαστή μέσω του κυλίνδρου.

Το κύριο πλεονέκτημα των εξαρτημάτων επεξεργαστή τροφίμων είναι οι διάφορες λεπίδες και δίσκοι από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε. Πολλές λεπίδες είναι καθολικές, επομένως ανεξάρτητα από τον επεξεργαστή που έχετε, πιθανότατα θα ταιριάζουν. Οι λεπίδες κάνουν τον επεξεργαστή τροφίμων. Ανάλογα με τις λεπίδες που έχετε, υπαγορεύστε τι μπορείτε να κάνετε με τον επεξεργαστή σας. Η πιο συνηθισμένη λεπίδα είναι μια λεπίδα σχήματος s, η οποία συνοδεύεται από τον επεξεργαστή όταν την αγοράζετε. Κάνει τις βασικές εργασίες κοπής. Ένα άλλο κοινό εξάρτημα είναι ο γάντζος ζύμης, ένα πλαστικό εξάρτημα που ζυμώνει τη ζύμη. Εάν φτιάχνετε συχνά ψωμί, ένας γάντζος ζύμης είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Μειώνει το χρόνο ζύμωσης σε λίγα μόλις λεπτά.

Άλλοι εύχρηστοι δίσκοι περιλαμβάνουν μια λεπίδα γαλλικού τηγανίσματος, που κάνει τις σπιτικές τηγανιτές πατάτες τσιμπημένες. Υπάρχουν επίσης εξαρτήματα που χτυπούν τα αυγά, τρίβουν τα τυριά και τις σοκολάτες σε λεπτές φέτες και τα λαχανικά για σαλάτες. Τα κομμάτια που προέρχονται από τον επεξεργαστή τροφίμων κόβονται ομοιόμορφα, τόσο σε μέγεθος όσο και σε πάχος. Αυτό όχι μόνο κάνει πιο ελκυστικά τρόφιμα, αλλά σημαίνει επίσης ότι το φαγητό θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα και κατά συνέπεια θα έχει καλύτερη γεύση.

Πολλά πλεονεκτήματα ενός επεξεργαστή τροφίμων

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των κουζινομηχανών είναι να φτιάχνετε τη δική σας παιδική τροφή. Αυτό όχι μόνο σας εξοικονομεί ένα σημαντικό ποσό χρημάτων από το να χρειάζεται να αγοράζετε μικρά βαζάκια με παιδικές τροφές κάθε εβδομάδα, αλλά παρέχει επίσης μια πιο υγιεινή διατροφή για το μωρό σας. Με μια λεπίδα πουρέ, μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα τρόφιμα και χωρίς κόπο να τα μετατρέψετε σε τέλεια βρώσιμα, θρεπτικά γεύματα. Ακόμη και τα κρέατα μπορούν να αλέσουν αρκετά μικρά ώστε ένα μικρό παιδί να τα φάει με ασφάλεια. Τροφές όπως τα μήλα, τα ροδάκινα, οι μπανάνες, το σκουός, τα καρότα και οι γλυκοπατάτες συνιστώνται ιδιαίτερα ως τα πρώτα στερεά του μωρού. Ένας επεξεργαστής τροφίμων δεν έχει πρόβλημα να τα κάνει πουρέ. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα κάθε φορά και να παγώσετε τα πρόσθετα σε παγάκια, εξοικονομώντας χρόνο στο μέλλον.

Τα πλεονεκτήματα του επεξεργαστή τροφίμων περιλαμβάνουν επίσης τη βοήθεια που σας βοηθά να ελέγξετε το βάρος σας ή ακόμα και να χάσετε βάρος. Ενώ προφανώς η λειτουργία ενός επεξεργαστή τροφίμων δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, τα οφέλη προέρχονται από την κατανάλωση υγιεινών γευμάτων που μπορείτε να προετοιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι. Τα εστιατόρια φαστ φουντ είναι γιγάντιες παγίδες θερμίδων. Αντί να σπαταλάτε χρήματα σε τροφές που σας επαναφέρουν τους στόχους απώλειας βάρους, χρησιμοποιήστε τον επεξεργαστή τροφίμων σας για να σας βοηθήσει να ετοιμάσετε γρήγορα ένα γεύμα στο σπίτι, όπου μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα των θερμίδων που δίνετε στα τρόφιμα και πού μπορείτε να επιλέξετε φρέσκα, υγιεινά συστατικά. Επιπλέον, εξοικονομήστε χρήματα για να ξοδέψετε σε άλλες ανάγκες.

Τέλος, θαυμάστε την οικογένεια και τους φίλους σας με γκουρμέ γεύματα. Απολαύστε ποιοτικό χρόνο σε ένα νόστιμο γεύμα, αντί να παρασυρθείτε στην κουζίνα, προσπαθώντας να ψιλοκόψετε τα υλικά. Ή συγκεντρώστε salsas και ντιπ για τις ημέρες του παιχνιδιού. Τα πλεονεκτήματα της κατοχής του επεξεργαστή τροφίμων σας είναι σχεδόν απεριόριστα!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *