Τι είναι πιο υγιεινό, ψητό, ψητό ή τηγανητό φαγητό;

Οι Αμερικανοί λατρεύουν τα τηγανητά. Αν και δεν είναι πάντα καλό για εμάς, συμβαίνει να είναι γεγονός. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μας αρέσει να τηγανίζουμε, ακόμα και το παγωτό. Αν και η γεύση είναι έξω από αυτόν τον κόσμο, δεν είναι απαραίτητα καλό για εσάς. Είναι λοιπόν καλύτερο το ψήσιμο από το τηγάνισμα και γιατί; Θα βοηθούσε το ψήσιμο των φαγητών μας;

Ποια μέθοδος μαγειρέματος προσθέτει πραγματικά τη λιγότερη ποσότητα λίπους στο φαγητό σας και υπάρχουν άλλες εκπλήξεις που πρέπει να γνωρίζουμε;

Ρεαλιστικά, η κοινή λογική λέει ότι η προσθήκη λίπους σε μια φριτέζα ή ένα τηγάνι προσθέτει λίπος σε κάτι που είναι ήδη λιπαρό, δηλαδή το κρέας, το οποίο είναι το πιο συχνά τηγανισμένο είδος. Η χαμηλότερη ποσότητα λίπους που θα προστεθεί είναι όταν το φαγητό ψήνεται, επειδή οι φλόγες ή το ηλεκτρικό κοτόπουλα θα κάνουν το λίπος να λιώσει μακριά από το φαγητό.

Σε μια δοκιμή που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, οι διαφορές ήταν αρκετά απίστευτες. Έγιναν τρία δείγματα, ένα ψητό, ένα ελαφρά σοταρισμένο και το τρίτο βαθύ φιλέτο. Το ψητό δείγμα κρέατος, που φτιάχνεται κάτω από κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής, είχε περίπου ένα τοις εκατό πρόσθετο λίπος, ενώ η σοταρισμένη ποικιλία ήταν περίπου διπλάσια, αλλά συγκλονιστικά ήταν σχεδόν ακριβώς η ίδια με την ποικιλία τηγανητού.

Εκεί που εμφανίζεται το πρόβλημα είναι ότι γενικά βάζουμε πολλά τηγανητά κρέατα και άλλα πράγματα σε κουρκούτι. Το κρέας ειλικρινά δεν απορροφά τόσο πολύ λίπος από μόνο του, αλλά το πανάρισμα και άλλοι παράγοντες παίρνουν μια τεράστια ποσότητα από αυτό.

Τώρα χρησιμοποιώντας ένα άπαχο λίπος, βλέπουμε ότι το τηγάνισμα μπορεί να μην είναι τόσο ειδεχθές όσο πραγματικά νομίζατε, αλλά… και πάντα υπάρχει ένα αλλά στην εξίσωση δεν υπάρχει, πολλοί από εμάς δεν αρκούνται στο τηγάνισμα, πληρώνουμε λίγη προσοχή στα είδη λαδιών με τα οποία τηγανίζουμε, συχνά αγοράζοντας τη φθηνότερη ποικιλία και όχι αυτή που είναι καλύτερη για εμάς.

Υπάρχουν καλά λιπαρά και υπάρχουν κακά λιπαρά. Το βούτυρο μπορεί να καταναλωθεί με μέτρο και αν τηγανίζετε το φαγητό σας σε αυτό, ζητάτε καρδιακές παθήσεις στο μέλλον σας. Τα φυτικά έλαια, το αγνό καλαμποκέλαιο ίσως είναι ο τρόπος που πρέπει να κάνετε αν πρόκειται να τηγανίσετε και ξεχάσετε αυτό το αλεύρι ή το πανί. Τηγανίζουμε χωρίς αυτό για να περιορίσουμε την απορρόφηση του λίπους στο ελάχιστο.

Σαφώς, το ψήσιμο είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε το φαγητό σας, αρκεί να το κάνετε στη σόμπα της κουζίνας. Μερικοί από εμάς, ωστόσο, πιστεύαμε ότι το ψήσιμο του φαγητού μας σε εξωτερικούς χώρους ήταν η απάντηση. Μειώνει το λίπος, αλλά υπάρχουν και κάποιες σκέψεις σχετικά με τον παράγοντα ψησίματος.

Ο επιστήμονας από την Καλιφόρνια, Τζέιμς Φέλτον, μελέτησε τις επιπτώσεις του μαγειρέματος στα κάρβουνα για μπάρμπεκιου, την παραδοσιακή ποικιλία και πιστεύει ότι ορισμένα τρόφιμα που ψήνονται στο μπάρμπεκιου μπορεί πράγματι να προκαλέσουν καρκίνο.

Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορεί να συμβεί, αλλά ο πιο παραδοσιακός τρόπος, σύμφωνα με τον Felton είναι όταν το λίπος από το κρέας στάζει στα καυτά κάρβουνα, προκαλώντας μια χημική αντίδραση όταν η φλόγα φουντώνει για να μαυρίσει το κρέας. Εάν μετακινήσετε τα καυτά κάρβουνα στη μία πλευρά, έτσι ώστε το λίπος να μην στάζει απευθείας πάνω στα κάρβουνα, τείνει να το αποτρέψει αυτό. Το μαγείρεμα στη σχάρα αερίου μπορεί επίσης να βοηθήσει σε αυτή τη μάχη.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε σε χαμηλότερη θερμοκρασία καθώς και να μετακινήσετε τα κάρβουνα, εάν πρόκειται να ψήσετε στα κάρβουνα στα παραδοσιακά σας κάρβουνα και επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε κανονικό ξύλο σε αντίθεση με κάρβουνα για να ψήσετε το κρέας σας στο μπάρμπεκιου.

Αν τίποτα από αυτά δεν σας αρέσει, η πραγματικότητα είναι ότι τα ψημένα φαγητά φαίνονται να είναι το καλύτερο στοίχημα. Πρώτον, η φλόγα έρχεται από πάνω και το λίπος στάζει σε ένα τηγάνι από κάτω, δευτερευόντως, υπάρχει λιγότερο λίπος από το τηγάνισμα, και τρίτον, η σχάρα μπορεί απλώς να κάνει πράγματα στο σώμα σας για τα οποία δεν είστε έτοιμοι.

Χρειαζόμαστε καλύτερους λόγους για να ψήσετε το κρέας ή το ψάρι σας;

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *