Το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους μαζί και στην ουσία του είναι η αγάπη, η ζωή και η καρδιά της κοινωνίας

Το φαγητό συντηρεί τη ζωή, ωστόσο είναι κάτι πολύ περισσότερο από κάτι που χρειαζόμαστε για να θρέψουμε το σώμα μας. Το φαγητό στην ουσία του είναι η αγάπη, η ζωή και η καρδιά της κοινωνίας. Το φαγητό φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Είναι οι κοινές γεύσεις της φιλίας και της κοινότητας. Μας αρέσει να είμαστε με άλλους απολαμβάνοντας τις γεύσεις και τις υφές του φαγητού. Συχνά μέσα από αυτές τις κοινές εμπειρίες αναπτύσσεται οικειότητα, υπάρχουν μνήμες και οι σχέσεις ευδοκιμούν.

Θυμόμαστε με αγάπη τις παιδικές διατροφικές εμπειρίες, θέλοντας συχνά να επαναλάβουμε αυτές τις γεύσεις που μας θυμίζουν το σπίτι. Το φαγητό είναι στο επίκεντρο της αίσθησης της οικογένειας και των σχέσεών μας. Ορισμένα αρώματα μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο στους ανθρώπους και τα μέρη που μας ενδιαφέρουν. Θυμόμαστε οικογενειακά πικνίκ και φεστιβάλ φαγητού.

Ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε ή από ποια κουλτούρα προερχόμαστε, κάθε κοινωνία σκέφτεται προσεκτικά την καθημερινή προετοιμασία γευμάτων για οικογένεια, φίλους ή ακόμα και αγνώστους. Φαγητό σημαίνει αγάπη. Αυτό ισχύει είτε είμαστε ο μάγειρας είτε αυτός που τρώει.

Το φαγητό είναι στην καρδιά της κοινωνίας. Μαθαίνουμε πώς να συμπεριφερόμαστε στην κοινωνία και να αλληλεπιδρούμε με τους άλλους στη ζωή με βάση το είδος της τελετουργίας φαγητού που βιώσαμε μεγαλώνοντας. Συνδεόμαστε με άλλους κοντά και μακριά μέσω των τροφών. Είμαστε αλληλεξάρτητοι λόγω του παγκόσμιου εμπορίου και του εμπορίου. Το φαγητό στα τραπέζια μας προέρχεται από αγρότες σε όλο τον πλανήτη μας.

Το φαγητό, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο στην κοινωνία, μας δένει. Η ζωή μας επηρεάζεται συναισθηματικά από την παραγωγή τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Σε ορισμένες χώρες, οι άνθρωποι πεινούν, ενώ σε άλλες, οι άνθρωποι υποφέρουν από ασθένειες που προκαλούνται από την υπερβολική αφθονία φαγητού.

Ένας βουδιστής ηγέτης-φιλόσοφος του 13ου αιώνα, ο Nichiren, ενώ βρισκόταν στην εξορία, έγραψε σε μια επιστολή ευχαριστώντας έναν ακόλουθο που του έστειλε φαγητό: «Το ρύζι δεν είναι απλώς ρύζι, είναι η ίδια η ζωή». Το φαγητό είναι η ίδια η ζωή. Είναι ο δεσμός μας μεταξύ μας. Το φαγητό είναι αγάπη, ζωή και στην καρδιά της κοινωνίας. Κατάλληλα, οι τροφές που είναι καλύτερες για το σώμα μας είναι και οι καλύτερες για την κοινωνία μας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *