Τροφή και Καρκίνος του Μαστού

Το φαγητό ή η δίαιτα δεν μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο του μαστού. Υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές που μπορούν να κάνουν το σώμα σας πιο υγιές και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να καταπολεμήσετε τον κίνδυνο αυτού του τύπου καρκίνου. Αλλά αν μετράμε μόνο την τροφή για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, τότε θα είναι μεγάλο λάθος. Ολόκληρος ο τρόπος ζωής σας συνδέεται με την πιθανότητα να έχετε αυτό το είδος καρκίνου.

Για να μειώσουν τις πιθανότητες καρκίνου του μαστού οι γυναίκες πρέπει να διατηρούν το σωστό υγιές βάρος. Εάν μια γυναίκα είναι υπέρβαρη πρέπει να της δοθούν σωστές οδηγίες για να διατηρήσει και να διατηρήσει καλό βάρος. Οι υπέρβαρες γυναίκες θα πρέπει να αναζητήσουν τη βοήθεια ειδικών γιατρών για αυτό το θέμα. Οι τακτικές σωματικές δραστηριότητες και η διατήρηση της υγιεινής διατροφικής συνήθειας θα είναι χρήσιμες. Τα φρούτα, τα λαχανικά, το επαρκές νερό και η μείωση των θερμίδων, τα πρόχειρα φαγητά και τα τηγανητά τρόφιμα θα βοηθήσουν στην πρόληψη του κινδύνου καρκίνου του μαστού.

Τα τρόφιμα διατηρούν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Όταν πρόκειται να πάρετε το γεύμα σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να είστε προσεκτικοί και υπομονετικοί σχετικά με αυτό. Αντί να πάρετε δύο μπισκότα πάρτε ένα! Σκεφτείτε να τρώτε πολλά λαχανικά. Οι τροφές με φυτικές ίνες είναι πολύ ωφέλιμες επειδή έχουν τις δυνατότητες να καταπολεμήσουν τον καρκίνο στο σώμα. Τρώτε σαλάτες γιατί είναι καλό για όλους μας. Για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού, μπορείτε να συμπεριλάβετε όλα τα σταυρανθή λαχανικά (λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, βρυξέλλες, λαχανάκια). σκούρα φυλλώδη πράσινα (λάχανο, κολάρο, σπανάκι). ντομάτες και καρότα. Ένα ακόμη σημαντικό πράγμα είναι να κοιμάστε επαρκώς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο ανεπαρκής ύπνος ή ο λιγότερος ύπνος, ο περισσότερος ύπνος μπορεί να παχύσουν άτομα. Αλλά ο επαρκής εξάωρος ύπνος είναι υποχρεωτικός για όλους μας. Πίνετε νερό και αποφύγετε τα σκληρά ποτά, το κρασί, ακόμη και τα αναψυκτικά, αντί για αυτά τα ποτά πάρτε χυμούς φρούτων. Αποφύγετε τη λήψη πολλής ζάχαρης.

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι ο πιο καλά εδραιωμένος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του μαστού και είναι αποδεδειγμένο. Η μελέτη Υγείας Νοσηλευτών του Χάρβαρντ, με πολλές άλλες, έδειξε πρόσφατα ότι η λήψη περισσότερων από ένα αλκοολούχων ποτών την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 20-25 τοις εκατό. Το αλκοόλ δεν έχει αντίκτυπο μόνο στον καρκίνο του μαστού αλλά είναι υπεύθυνο για τον ανώριμο θάνατο και την πρόωρη γήρανση.

Θα πρέπει να ξεκουραστείτε λίγο το στομάχι σας. Θα πρέπει να νηστεύετε δύο έως τρεις ώρες μετά τη λήψη ενός μεγάλου γεύματος. Αυτό θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα βοηθήσει να λειτουργήσει καλά το στομάχι σας. Μην πιάνεις και φας. Πρέπει να αποφύγουμε αυτή την τάση. Να είστε υπομονετικοί ενώ τρώτε και να είστε πάντα προσεκτικοί. Μην τρώτε ενώ περπατάτε. Φάτε υπομονετικά και επικεντρωθείτε στο φαγητό σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *