Τροφή που δεν μπορούν να φάνε οι γάτες

Ως ιδιοκτήτης γάτας, γνωρίζετε ότι το φαγητό είναι πολύ σημαντικό για τις γάτες; Και ξέρετε τι είναι αυτό που δεν μπορούν να φάνε οι γάτες; Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα που δεν μπορούν να φάνε οι γάτες.

1. Κρεμμύδι. Το κρεμμύδι περιλαμβάνει κάτι που μπορεί να καταστρέψει τα ερυθρά αιμοσφαίρια μιας γάτας. Γι’ αυτό, προσέξτε το κρέας που μπορεί να αναμιχθεί με κρεμμύδι.

2. Haslet. Όλοι ξέρουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση τρώγοντας μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για τη γάτα. Και το να τρώτε πάρα πολύ ξέφωτο θα προκαλέσει επίσης πρόβλημα στα οστά. Επομένως, μην ταΐζετε συχνά τη γάτα σας.

3. Οστό ψαριού. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι γάτες μασούν κόκαλα ενώ τρώνε φαγητό. Στην πραγματικότητα, οι γάτες καταπίνουν την τροφή χωρίς καθόλου μάσημα. Το μεγάλο οστό μπορεί να μαχαιρώσει το στομάχι του. Οπότε καλύτερα να απαλλαγούμε από το κόκαλο από το φαγητό πριν ταΐσουμε τη γάτα.

4. Τροφή για τον άνθρωπο. Υπάρχουν τόσα πολλά βρώσιμα λάδια, αλάτι και άλλα καρυκεύματα στο καθημερινό μας φαγητό. Όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι άνετα για τις γάτες μας. Αρκεί μια ενήλικη γάτα ή σκύλος να τρώει τροφή με 5 τοις εκατό αλάτι. Περισσότερο αλάτι θα είναι κακό για την υγεία τους.

5. Παγωτό και κρέμα κέικ. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει λόγος να ταΐζετε τα κατοικίδια με παγωτό και κέικ κρέμας. Επειδή μπορεί να περιλαμβάνει πάρα πολλή ζάχαρη και άλλα πράγματα που τα κατοικίδια δεν μπορούν να αφομοιώσουν καλά. Μπορούμε να δούμε ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι καλά για την υγεία των κατοικίδιων ζώων.

6. Σοκολάτα. Η σοκολάτα περιλαμβάνει πεντοξιφυλλίνη που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Και η δηλητηρίαση από σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει εμετό, ανησυχία, υπερκινητικότητα, ακόμη και θάνατο από καρδιακή ανεπάρκεια. Παρακαλώ λοιπόν να είστε πολύ προσεκτικοί!

7. Γάλα. Αν και το γάλα έχει υψηλή θρεπτική αξία, οι γάτες και οι σκύλοι δεν μπορούν να αφομοιωθούν εύκολα και προκαλούν διάρροια. Ειδικά η ακατέργαστη πρωτεΐνη μπορεί να εμποδίσει τα κατοικίδια να αφομοιώσουν τη βιταμίνη.

8. Ωμό χοιρινό. Γνωρίζετε ότι το ωμό χοιρινό περιλαμβάνει τοξόπλασμα gondii που μπορεί να βλάψει σοβαρά το κατοικίδιο ζώο σας. Μην ταΐζετε λοιπόν ποτέ το κατοικίδιό σας ωμό χοιρινό κρέας.

Επίσης, μπορεί να υπάρχουν άλλα πράγματα που θα βλάψουν το κατοικίδιο ζώο σας. Πρέπει να προσέχουμε καλά την καθημερινότητά μας. Απλώς διαβάστε περισσότερα για τα κατοικίδια και μάθετε να είστε καλός ιδιοκτήτης κατοικίδιων και να τα πηγαίνετε καλά με το κατοικίδιό σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *