Τρόποι για να μειώσετε το σάκχαρο κατά τη διάρκεια του Πάσχα – Συγκρίσεις καραμέλας για καλύτερες επιλογές

Μεγαλώνοντας, το Πάσχα ήταν πάντα μια περίοδος ενθουσιασμού. Όχι μόνο πήραμε ένα νέο καπέλο ή μια νέα στολή (για να φορέσουμε στην εκκλησία), αλλά ήταν η μοναδική εποχή του χρόνου που πήραμε καραμέλα. Ζούσαμε στα αστεία, οπότε το κόλπο ή το κέρασμα στο Halloween δεν ήταν στο πρόγραμμα. Το να βρίσκω τα αυγά ήταν πολύ διασκεδαστικό, αν και δεν θυμάμαι να λάτρευα τόσο τα βραστά αυγά, ακόμα κι αν ήταν όμορφα χρωματισμένα.

Σήμερα δεν φαίνεται ότι τα περισσότερα παιδιά περιορίζουν τα γλυκά τους μόνο στο Πάσχα, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε την υπερβολική απόλαυση ζάχαρης σε αυτές τις γιορτές. Το ένα είναι να αγοράσετε μικρότερα πασχαλινά καλάθια. Ένα άλλο είναι να γεμίσετε αυτά τα καλάθια με μικρά παιχνίδια, πάσες ταινιών στην αγαπημένη τους επερχόμενη ταινία, βιβλία μινιατούρες, μαρκαδόρους ή gadget που αντικαθιστούν όλα αυτά τα γλυκά.

Μπορείτε να σκεφτείτε να πείσετε τα παιδιά σας ότι θέλετε να κάνετε έναν ιστορικό εορτασμό του Πάσχα. Τα σοκολατένια αυγά στην πραγματικότητα πηγαίνουν πίσω στις αρχές του 1800, ενώ οι μοναχοί συνήθιζαν να μοιράζουν γλυκά ψωμάκια με μαγιά στα παιδιά. Μπορείτε να αγοράσετε κουνέλια από μαύρη σοκολάτα αντί για σοκολάτα γάλακτος για να μειώσετε λίγο τη ζάχαρη. Ένα λαγουδάκι με σοκολάτα γάλακτος που ζυγίζει περίπου 1,2 ουγγιές έχει 170 θερμίδες, 10 γραμμάρια λίπος και 19 γραμμάρια ζάχαρη.

Μια παλιά παράδοση που μπορείτε να συνδυάσετε με το νέο είναι να αγοράζετε κουλουράκια με γιαούρτι, αρωματισμένα με τις ίδιες γεύσεις φρούτων με τα ζελέ, συμπεριλαμβανομένης της φράουλας και του μύρτιλου. (Μελέτες δείχνουν ότι το κεράσι, η φράουλα και το σταφύλι είναι οι κορυφαίες γεύσεις ζελέ.) Τα κουλουράκια γιαουρτιού είναι πολύχρωμα και δεν είναι φτιαγμένα από στερεή ζάχαρη. Στην πραγματικότητα, 7 κουλούρια ισοδυναμούν με περίπου 130 θερμίδες, αλλά έχουν περίπου 11 γραμμάρια ζάχαρης και περίπου 6 γραμμάρια λίπους. Τα παλιά χρόνια τα στριφτά κουλούρια έλεγαν ότι μοιάζουν με τα χέρια κάποιου σταυρωμένα στην προσευχή. Δεν είναι κακός τρόπος για να κάνετε τα παιδιά να θυμούνται τη θρησκευτική σημασία της γιορτής.

Οι ζελέδες, που προέκυψαν την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου, είναι φυσικά ότι πρέπει. Ομολογώ ότι μου άρεσαν περισσότερο οι γλυκόριζες. Αλλά έχοντας κάνει μια μικρή έρευνα για τη γλυκόριζα, θα περιόριζα την πρόσληψη αυτής της γεύσης από ένα παιδί. Αν έχετε γεμίσει το καλάθι με άλλα δώρα, δεν χρειάζεται να τρελαθείτε πολύ με αυτά τα γεμάτα ζάχαρη, αλλά «απαιτούμενα» είδη. Επειδή είναι τόσο μικρά, η ζημιά είναι πολύ μικρότερη. Ευτυχώς τα ζελέ δεν έχουν καθόλου λίπος. Πρέπει να φάτε 41 ζελέ για να ισούται με 170 θερμίδες με 31 γραμμάρια ζάχαρης.

Ακόμα και όταν ήμουν παιδί, τα Peeps δεν μου φαινόταν ορεκτικά. Ποτέ δεν ήμουν λάτρης της γεύσης ή της συνοχής των marshmallows και προτιμούσα τα συμπαγή σοκολατένια κουνελάκια. Αναζητήστε το μικρότερο δυνατό μέγεθος και αγοράστε το ελάχιστο. Το ίδιο μπορούμε να πούμε για τα σοκολατένια αυγά με marshmallow μέσα. Κάθε Peep έχει 29 γραμμάρια ζάχαρης και 130 θερμίδες. Κάθε αυγό είναι περίπου μια ουγγιά και έχει 110 θερμίδες με 14 γραμμάρια ζάχαρης.

Τα αυγά του Robin είναι βυνοποιημένες μπάλες γάλακτος με επικάλυψη ζάχαρης. Τα οκτώ αυγά του robin έχουν λίγο περισσότερη ζάχαρη από ένα μόνο αυγό Crème, το οποίο μπορεί να είναι πολύ ακατάστατο. Ένα αυγό κρέμας έχει 25 γραμμάρια ζάχαρη, 6 γραμμάρια λίπος και 170 θερμίδες.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το είδος της καραμέλας για το πασχαλινό καλάθι του παιδιού σας. Διαβάστε τις ετικέτες σε ό,τι αγοράζετε και προσπαθήστε να περιορίσετε το πόσο μπορεί να φάει το παιδί σας σε μία συνεδρίαση. Όλο και περισσότερες μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ζάχαρη είναι εθιστική και επιβλαβής. Ως γονέας, εξαρτάται από εσάς να δώσετε το παράδειγμα και να βοηθήσετε τα παιδιά σας να μετριάσουν την πρόσληψη ζάχαρης.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *