Τρόφιμα εμφυλίου πολέμου – Τι έφαγαν οι στρατιώτες της Ένωσης και των Συνομοσπονδιακών

Ο σύγχρονος στρατός των ΗΠΑ έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη γκάμα προϊόντων διατροφής σε στρατόπεδα βάσης και στο χωράφι. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός MRE (τα οποία είναι στην πραγματικότητα αρκετά νόστιμα) και άλλα φορητά τρόφιμα στη διάθεσή τους όταν βρίσκονται σε αποστολές και όταν βρίσκονται σε εχθρικό έδαφος. Και όταν δημοσιεύεται σε μια καθιερωμένη κατασκήνωση βάσης, το φαγητό που ετοιμάζεται είναι επίσης αρκετά καλό. Ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι φυσικά η έτοιμη διαθεσιμότητα μεγάλων ποσοτήτων κάθε είδους φαγητού που μπορεί να φανταστεί κανείς στο σημερινό σύγχρονο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, οι σημερινοί στρατιώτες έχουν την καλύτερη τροφή που έχει γίνει ποτέ διαθέσιμη σε μια μαχόμενη δύναμη.

Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι.

Πάρτε τον Εμφύλιο Πόλεμο. Τα τρόφιμα του Εμφυλίου Πολέμου κράτησαν τους στρατιώτες ταΐσμένους και όχι πολλά άλλα. Ας ρίξουμε μια ματιά στη διατροφή που περιλάμβανε το τυπικό σιτηρέσιο του Εμφυλίου Πολέμου. Υπήρχαν αρκετά ζητήματα που επηρέασαν τα τρόφιμα που προμηθεύονταν στους στρατιώτες του Εμφυλίου Πολέμου. Αυτά περιλαμβάνουν την οργάνωση του Επιτροπικού Τμήματος – το οποίο ήταν επιφορτισμένο με την απόκτηση και τη διανομή τροφίμων στους στρατιώτες στο χωράφι, την εποχή που καθόριζε εάν υπήρχε φρέσκο ​​φαγητό ή εάν διατηρούνταν με κάποιο τρόπο και την ικανότητα των τροφίμων να παραμείνετε καλά για μακροχρόνια αποθήκευση και μεταφορά.

Πριν από τον πόλεμο, η συγκέντρωση των Επιτρόπων ήταν στο Βορρά, οπότε όταν άρχισε ο Εμφύλιος Πόλεμος, ο Βορράς είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς είχε ήδη ένα υπάρχον Επιτροπικό Τμήμα που ήταν ήδη εκπαιδευμένο στο πώς να αποκτά και να μεταφέρει τρόφιμα σε στρατιώτες στο πεδίο. . Η δουλειά τους ήταν να δουλεύουν με τον αριθμό των στρατευμάτων και τα χρονοδιαγράμματα και να διατηρούν σταθερή προμήθεια τροφίμων σε κάθε περιοχή όπου βρίσκονταν τα στρατεύματα, έτσι ώστε οι στρατιώτες να συνεχίζουν να πολεμούν χωρίς να ανησυχούν για το από πού θα ερχόταν το επόμενο γεύμα τους. Η Συνομοσπονδία χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να δημιουργήσει έναν εργαζόμενο Επίτροπο, οπότε το να είσαι στρατιώτης του Νότου ήταν πιο δύσκολο. Απαιτούσε πραγματική αφοσίωση για να παλεύεις όταν δεν ήξερες από πού ερχόταν το επόμενο γεύμα σου. Εξαιτίας αυτής της έλλειψης υποδομής, ο Νότος χρειάστηκε να κάνει πολλή αναζήτηση τροφής μεταξύ των μαχών μέχρι να ανοίξουν και να λειτουργήσουν οι γραμμές ανεφοδιασμού.

Το φαγητό των στρατιωτών του Εμφυλίου Πολέμου ήταν συνήθως πολύ απλό φαγητό – συχνά αποτελούμενο από κρέας, καφέ, ζάχαρη και σκληρό μπισκότο – ένα είδος αποξηραμένου μπισκότου. Το κρέας ήταν συχνά αλατισμένο ή αποξηραμένο, ώστε να διαρκέσει λίγο περισσότερο και τα φρούτα και τα λαχανικά ήταν σπάνια στο πεδίο της μάχης. Επειδή οι στρατιώτες ήταν συχνά στο χωράφι, χρειαζόταν να κουβαλούν μαζί τους μερίδες. Είχαν μια ειδική τσάντα – που ονομαζόταν σάκος – που ήταν φτιαγμένη από καμβά με μια εσωτερική υφασμάτινη τσάντα που μπορούσε να πλυθεί για να καθαριστούν τα υπολείμματα φαγητού μια στο τόσο. Αλλά ακόμα και με αυτό το σχέδιο, οι σακούλες ήταν συχνά αρκετά μολυσμένες και μύριζαν άσχημα. Η καθαριότητα δεν ήταν συνήθως ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων των στρατιωτών του Εμφυλίου Πολέμου.

Οι στρατιώτες της Ένωσης και οι στρατιώτες της Συνομοσπονδίας είχαν συνήθως διαφορετικό συνδυασμό σιτηρεσίων. Ένας στρατιώτης της Ένωσης μπορεί να έχει αλατισμένο χοιρινό κρέας, φρέσκο ​​ή παστό βοδινό κρέας, καφέ, ζάχαρη, αλάτι, ξύδι, αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά. Και αν ήταν στην εποχή τους, μπορεί να είχαν φρέσκα καρότα, κρεμμύδια, γογγύλια και πατάτες. Ένας Συνομοσπονδιακός στρατιώτης είχε συνήθως μπέικον, καλαμποκάλευρο, τσάι, ζάχαρη, μελάσα και το πολύ περιστασιακό φρέσκο ​​λαχανικό.

Η άλλη διαφορά στα τρόφιμα του Εμφυλίου Πολέμου μεταξύ των στρατών της Ένωσης και της Συνομοσπονδίας ήταν ο τύπος του προϊόντος ψωμιού που είχαν στη διάθεσή τους. Οι συνομοσπονδιακοί στρατιώτες είχαν κάτι που ονομαζόταν «Τύρτα Τζόνι» που έφτιαχναν στο χωράφι από καλαμποκάλευρο, γάλα και μερικά άλλα συστατικά. Οι στρατιώτες της Ένωσης είχαν σκληροτράχηλο, που αναφέρεται επίσης ως «θαμπότες των δοντιών» ή «κράκερ από λαμαρίνα». Το Hardtack κατασκευαζόταν σε μεγάλα εργοστάσια στο Βορρά και ήταν βασική τροφή για τους στρατιώτες της Ένωσης. Το Hardtack πήρε το όνομά του επειδή συχνά δεν χρησιμοποιήθηκε παρά μόνο μήνες μετά την κατασκευή του και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σκληρύνθηκε σε στερεό βράχο και έτσι πήρε τα παρατσούκλια του.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα τρόφιμα έχουν προχωρήσει πολύ λόγω της εμφάνισης τεχνολογιών που επιτρέπουν την καλύτερη συντήρηση μιας μεγάλης ποικιλίας τροφίμων. Πέρασαν οι μέρες του μολυσμένου σκληρού ιστού. Έχουν αντικατασταθεί με σύγχρονες τεχνολογίες σφράγισης κενού που επιτρέπουν στα τρόφιμα να παραμένουν φρέσκα και νόστιμα χρόνια μετά τη συσκευασία τους. Και αφού λένε ότι ένας στρατός διοικείται από το στομάχι του, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο σύγχρονος στρατιώτης είναι ο καλύτερος που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *