Χριστουγεννιάτικες Συνταγές: Βρώσιμα Δώρα – Νο 4 από 8 – Σοκολατένιες Τρούφες

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: 2 ντουζίνες

Θερμίδες ανά τρούφα: 65

Χρόνος προετοιμασίας: 30 – 60 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπτά

Κατάλληλο για κατάψυξη

Υλικά για Χριστουγεννιάτικη συνταγή:

Μείγμα τρούφας:

 • σοκολάτα, bitter, σκέτη ή γάλακτος 225 g (8 oz)
 • διπλή κρέμα γάλακτος, 75 ml (3 fl oz)
 • κονιάκ, 75 ml (3 fl oz) ή ρούμι, λικέρ πορτοκάλι, λικέρ καφέ, λικέρ καρύδας

Τρούφες:

 • κακάο σε σκόνη
 • ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
 • καρύδας, αποξηραμένη ή τριμμένη
 • φιδές σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα για ρολό

Βουτηγμένες τρούφες:

 • σοκολάτα, σκέτη, γάλακτος ή λευκή (350 g (12 oz) ή μείγμα και των τριών

Οδηγίες χριστουγεννιάτικων συνταγών:

 1. Μείγμα τρούφας: Προσθέστε την κρέμα στην τριμμένη σοκολάτα και λιώστε σε ένα μπολ πάνω από νερό σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.
 2. Προσθέστε το αλκοόλ της επιλογής σας και χτυπήστε με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά δυνατό για να μείνει «ανεμμένο» όταν ένα σκέλος του μείγματος τραβιέται προς τα πάνω από το σύρμα. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί (σκεπασμένο) και κρυώστε μέχρι να σφίξει.
 3. Τρούφες σε ρολό: Τοποθετήστε σε ένα ταψί πασπαλισμένο με σκόνη κακάο σε ένα κουταλάκι του γλυκού ποσότητες μείγματος τρούφας και τυλίξτε τα σε σχήματα μπάλες. Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κακάο με τριμμένη σοκολάτα, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, καρύδα ή φιδέ σοκολάτας. Ψύξτε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
 4. Βουτηγμένες τρούφες: Τυλίξτε το μείγμα της τρούφας σε μπάλες μεγέθους 2,5 cm (1 ίντσας) και παγώστε όλη τη νύχτα μέχρι να ροδοκοκκινίσει δυνατά. [If you wish you could push some edible decor into the balls before cooling, such as nuts, ginger or cherries.]
 5. Ετοιμάζουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα πάνω από νερό σε σημείο βρασμού. Εάν μπορείτε, ελέγξτε ότι η θερμοκρασία είναι στην περιοχή 46-49 βαθμούς Κελσίου (115-120 F) ή για λευκή σοκολάτα, 43 βαθμούς Κελσίου.
 6. Παίρνοντας δύο ή τρεις τρούφες τη φορά, χρησιμοποιήστε μπαστούνια κοκτέιλ για να τις βουτήξετε στη λιωμένη σοκολάτα πριν τις τοποθετήσετε σε αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρετε στο ψυγείο για να κρυώσει για τουλάχιστον δύο ώρες για να σφίξει. Επαναλάβετε για τις υπόλοιπες τρούφες.
 7. Παρουσιάστε τις τρούφες σε χάρτινες θήκες και αποθηκεύστε τις σε κουτιά. Διατηρείται στο ψυγείο έως και δέκα ημέρες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *