2 Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται, και για όσους από εμάς αγαπάμε τη σοκολάτα, το γεγονός ότι μπορούμε να τρώμε ορισμένα είδη και να τα απολαμβάνουμε λόγω των πλεονεκτημάτων τους για την υγεία το κάνει μια υπέροχη έκπληξη. Μιλάω για τη μαύρη σοκολάτα, κάτι που είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι ευεργετικό για την υγεία μας, αλλά υπάρχουν δύο συγκεκριμένα οφέλη της μαύρης σοκολάτας που θα ήθελα να συζητήσω σε αυτό το άρθρο.

Ένα από τα πράγματα στα οποία υπόκεινται όλοι μας είναι το περιβάλλον γύρω μας και είναι πολύ δύσκολο για εμάς να μην επηρεαστούμε αρνητικά από αυτό. Λόγω της ρύπανσης και άλλων προβλημάτων στο περιβάλλον, το σώμα μας χρειάζεται συνεχώς να απομακρύνει τις τοξίνες από αυτό. Μαζί με αυτό, έχουμε ένα εσωτερικό πρόβλημα οξείδωσης που συνεχίζεται συνεχώς και απελευθερώνει ελεύθερες ρίζες στο σύστημά μας που ο μοναδικός σκοπός είναι να μας καταστρέψει από μέσα προς τα έξω σε κυτταρικό επίπεδο. Ο μόνος τρόπος για να το καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά είναι μέσω των αντιοξειδωτικών.

Η μαύρη σοκολάτα είναι εξαιρετικά υψηλή σε αντιοξειδωτικά και αυτό είναι ένα από τα κύρια οφέλη που ξεχωρίζουν περισσότερο στο μυαλό των ανθρώπων. Επειδή είναι καλή ιδέα να τρώμε τακτικά αυτά τα αντιοξειδωτικά, η συμπερίληψη λίγης μαύρης σοκολάτας στη διατροφή σας μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά στη συνολική υγεία σας. Φυσικά, όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα, τόσο το καλύτερο, οπότε φροντίστε να επιλέξετε σοκολάτα που είναι τουλάχιστον 70 τοις εκατό.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της κατανάλωσης αυτής της συγκεκριμένης τροφής είναι ότι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η υπέρταση είναι ένα πρόβλημα που πάρα πολλοί από εμάς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τακτικά και μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο. Σε μελέτες, ωστόσο, αναγνωρίστηκαν ξεκάθαρα τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας από τη μείωση της υπέρτασης. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν η ίδια η σοκολάτα που το έκανε, αλλά η φυτική φαινόλη, συγκεκριμένα η φαινόλη του κακάο που ήταν υπεύθυνη για την πτώση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτά τα δύο οφέλη από την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να ξεφύγει από τον έλεγχο όταν την τρώτε. Παρόλο που αυτός ο τύπος σοκολάτας μπορεί να έχει χαμηλότερο ποσοστό ζάχαρης σε σύγκριση με τη σοκολάτα γάλακτος, εξακολουθεί να περιέχει ζάχαρη. Οι πρόσθετες θερμίδες που τρώτε ό,τι και αν καταναλώνετε αυτό το φαγητό μπορούν εύκολα να αντισταθμίσουν τα οφέλη που λαμβάνετε – σίγουρα πρόκειται για λίγες και συχνά, υπερβολικές ποσότητες αυτού του τύπου τροφής και θα αρχίσετε να καταναλώνετε πραγματικά περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε. Η ιδέα είναι παρόμοια με αυτή της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού, ένα ποτήρι την ημέρα μπορεί να σας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά σαφώς η κατανάλωση ενός μπουκαλιού την ημέρα θα καταστρέψει εντελώς τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης μικρών ποσοτήτων.

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε είναι να τρώτε ωμές μύτες κακάο. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να έχετε όλα τα ίδια οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της αντιοξειδωτικής δύναμης και της μείωσης της υπέρτασης, όλα σε ένα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να το αποκτήσετε χωρίς την περιττή ζάχαρη που συχνά πηγαίνει μαζί στο πιο σκούρο ζαχαρωτό σοκολάτας που αγοράζεται από το ράφι. Σχετικά με το θέμα της διατροφής, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές διατροφικές συνταγές για εσάς, διαφορετικά τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης ελεγχόμενων ποσοτήτων μαύρης σοκολάτας θα αντισταθμιστούν σημαντικά από άλλες ανθυγιεινές δραστηριότητες, εάν δεν έχετε τη σωστή διατροφή.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *