4 γλυκά γεγονότα για τη σοκολάτα

Όπως λένε, οι σοκολάτες είναι καλύτερες από το σεξ. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ιδιότροπη δήλωση με σκοπό ένα λογοπαίγνιο, αλλά όταν ασχολούμαστε με το βασικό της πλαίσιο νοήματος, είναι αλήθεια.

Δεδομένου ότι αυτά τα δύο πράγματα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και ταξινόμηση, δεν μπορεί κανείς απλώς να υποθέσει ότι υπάρχουν συγκρίσιμοι λόγοι για τους οποίους οι σοκολάτες είναι καλύτερες από το σεξ.

Ωστόσο, γνωρίζοντας τους λόγους για τους οποίους η σοκολάτα είναι καλύτερη από το σεξ θα σας κάνει επίσης να μάθετε την ιστορία πίσω από το φαινόμενο γιατί οι σοκολάτες θεωρούνται αγαπημένες σε όλους.

Εδώ είναι η λίστα:

1. Οι σοκολάτες μπορούν να κάνουν θαύματα στη συναισθηματική σας κατάσταση

Με το χημικό συστατικό της σοκολάτας, γνωστό ως φαινυλαιθυλαμίνη, οι σοκολάτες μπορούν να κάνουν θαύματα στη συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου. Η φαινυλαιθυλαμίνη είναι μια χημική ουσία που εκκρίνεται από τον εγκέφαλο και προκαλεί εν μέρει τη συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου, ειδικά αν είναι ερωτευμένο.

Δεν είναι περίεργο γιατί οι ψυχολόγοι συνιστούν να τρώτε σοκολάτες όποτε είστε έντονο στρες ή καμένες. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι αν ποτέ νιώσετε ότι βρίσκεστε σε κατάσταση σύγχυσης και διλήμματος, βρίσκετε πάντα έναν τρόπο να τρώτε σοκολάτα σαν να καταβροχθίζετε σε ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας και το επίπεδο άγχους σας θα σιγοβράσει.

2. Η σοκολάτα είναι διαθέσιμη όλο το χρόνο

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τις σοκολάτες είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές όλο το χρόνο. Όσο υπάρχουν κόκκοι κακάο, οι σοκολάτες θα είναι διαθέσιμες οποιαδήποτε στιγμή, οποιαδήποτε μέρα.

Χρονολογείται από το 1492, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο χρήσης και αναπαράστασης σοκολάτες. Η δημιουργία σοκολατών έχει κάνει τους κόκκους κακάο σημαντικούς στη βιομηχανία τροφίμων.

Οι άνθρωποι πίστευαν ότι τίποτα δεν μπορούσε να γίνει ξεχωριστό από αυτά τα πολύ ευαίσθητα δέντρα. Τα κακαόδεντρα χρειάζονται πρόσθετη προστασία από το άμεσο ηλιακό φως για να προωθήσουν τη βέλτιστη ανάπτυξη και ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, με την ευαίσθητη κατάστασή τους, τα κακαόδεντρα ήταν προηγουμένως παραμελημένα.

Σήμερα, υπάρχουν εκατομμύρια κατασκευαστές παγκοσμίως που κερδίζουν και προσθέτουν νέους τρόπους ενίσχυσης της γεύσης των κόκκων κακάο. Όποια ποικιλία κι αν προκύψει, το πιο σημαντικό πράγμα παραμένει το ίδιο — οι σοκολάτες έρχονται για να μείνουν κάθε χρόνο.

3. Οι σοκολάτες μπορούν να σας ικανοποιήσουν ακόμα κι αν είχαν γίνει μαλακές

Ένα βούτυρο κακάο με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί απλά να λιώσει στους 97 βαθμούς Φαρενάιτ και να μαλακώσει στους 75 βαθμούς Φαρενάιτ. Δεν είναι περίεργο γιατί οι σοκολάτες μαλακώνουν κάθε φορά που τις κρατάτε για αρκετή ώρα ή αν τις κρατάτε σε περιοχή με θερμοκρασία που κυμαίνεται από 75 έως 97 βαθμούς Φαρενάιτ.

Οι σοκολάτες περιέχουν λιπαρά οξέα που δεν προάγουν τη μείωση ή την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης. Αυτά τα λιπαρά οξέα μετατρέπονται σε σεαρικό οξύ και στη συνέχεια σε ελαϊκό οξύ, το οποίο είναι ένα μονοκορεσμένο λιπαρό οξύ. Αυτό το συστατικό έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μειώνει τις ορμόνες του στρες αλλά όχι απαραίτητα τα επίπεδα χοληστερόλης.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν οι σοκολάτες λιώσουν στο χέρι σας, θα σας ικανοποιήσουν και θα σας προσφέρουν αξιοσημείωτα οφέλη.

4. Οι άνθρωποι δεν είναι ποτέ πολύ μεγάλοι ή πολύ νέοι για να έχουν σοκολάτες

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι η καφεΐνη είναι κακή για την υγεία, ειδικά στα μικρότερα παιδιά. Καλό είναι ότι υπάρχει μόνο λίγη καφεΐνη στις σοκολάτες. Για παράδειγμα, 1 ουγγιά σοκολάτας γάλακτος θα σας δώσει μόνο 5 mg καφεΐνης για να ανησυχείτε ή ένα φλιτζάνι 6 ουγγιές κακάο θα αποδώσει μόνο περίπου 10 mg καφεΐνης.

Δεδομένων αυτών των γεγονότων, μπορεί κανείς απλά να υποθέσει ότι ακόμη και οι νεότεροι μπορούν να απολαύσουν σοκολάτες χωρίς τις βλαβερές παρενέργειες της καφεΐνης. Ως εκ τούτου, οι σοκολάτες είναι ασφαλείς για κατανάλωση για άτομα ηλικίας από 0 έως 100 ετών.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *