4 φοβερά μαγειρικά κόλπα για τη διόρθωση καμένων τροφών

Εάν μαγειρεύετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανότατα έχετε βιώσει το κάψιμο ή το υπερβολικό ψήσιμο του φαγητού σας. Οι περισσότεροι μάγειρες απλώς θα το πετούσαν, αλλά αυτό είναι πολύ κακό – υπάρχουν πολλές γρήγορες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να σώσετε το πιάτο σας! Εξαρτάται από το είδος του πιάτου που μαγειρεύετε, αλλά αν θέλετε να μάθετε μερικές χρήσιμες συμβουλές μαγειρικής για να διορθώσετε τα καμένα τρόφιμα, διαβάστε παρακάτω!

Κρέας

Αν κάψετε μπριζόλα ή οποιοδήποτε κρέας πάνω από μια σχάρα ή στο τηγάνι λόγω των δυνατών φλόγων, το πιθανότερο είναι ότι το εσωτερικό δεν έχει μαλακώσει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ψήσετε το κρέας σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση στο φούρνο) και στη συνέχεια να το μεταφέρετε στο φούρνο σας (300F) μέχρι να ψηθεί.

Αν μαγειρεύετε κρέας για να το βάλετε σε στιφάδο ή σούπα και αρχίσει να καίγεται, σταματήστε το μαγείρεμα. Πλύνετε το τηγάνι πριν ψήσετε ξανά το κρέας ή μαγειρέψτε το κρέας σε εντελώς διαφορετικό τηγάνι.

Λαχανικά

Αν βράζετε στον ατμό ή βράζετε τα προϊόντα πάρα πολύ, στραγγίστε τα και βάλτε τα σε παγωμένο νερό σε ένα μπολ. Αυτό σταματά τη διαδικασία μαγειρέματος. Μετά από λίγα λεπτά, στραγγίστε ξανά.

Αν τα λαχανικά είναι πολύ μαγειρεμένα, μπορείτε ακόμα να τα χρησιμοποιήσετε για άλλα πιάτα! Τα υπερβολικά μαγειρεμένα λαχανικά μπορούν να γίνουν πουρές, να ψηθούν με βούτυρο ή τυρί ή να καταψυχθούν για να χρησιμοποιηθούν αργότερα για σούπα ή σάλτσα.

Ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες

Υδατάνθρακες όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά και οι πατάτες μαγειρεύονται γρήγορα, γι’ αυτό είναι πολύ εύκολο να παραψηθούν, ακόμα κι αν τους αφήσετε για λίγα λεπτά. Αν παραβράσετε το ρύζι, το βάζετε σε ένα σουρωτήρι, το ξεπλένετε και το στραγγίζετε καλά για να φύγει το κολλώδες. Αν αυτό δεν πετύχει, μπορείτε να το μετατρέψετε σε τηγανητό ρύζι.

Για βρεγμένα ζυμαρικά και πατάτες, απλώς αφήστε τα να στεγνώσουν και στη συνέχεια τηγανίστε τα στο τηγάνι με λίγο βούτυρο, ελαιόλαδο και πολλά καρυκεύματα. Μπορείτε επίσης να επανατοποθετήσετε τα ζυμαρικά ψήνοντάς τα σε κατσαρόλες και όσο για τις πατάτες, είναι καλές για φριτάτες ή ομελέτες.

Σούπες και σάλτσες

Μόλις καταλάβετε ότι καίγεται η σούπα ή η σάλτσα, απενεργοποιήστε αμέσως τον καυστήρα. Συνήθως, τα υγρά θα έχουν καεί μόνο τον πάτο, οπότε μην ξύνετε το κάτω μέρος του τηγανιού και απλώς μεταφέρετε τη σούπα ή τη σάλτσα σε διαφορετικό τηγάνι ή κατσαρόλα για να συνεχίσετε το μαγείρεμα.

Το να πετάτε καμένο ή υπερβολικά μαγειρεμένο φαγητό θα πρέπει να είναι η τελευταία σας λύση. Σώσε ό,τι μπορείς και απλώς τοποθέτησε το φαγητό σε άλλο πιάτο! Ακολουθήστε αυτές τις 4 φοβερές συμβουλές μαγειρικής για να διορθώσετε τα καμένα τρόφιμα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *