99% σοκολάτα: Πώς να απολαύσετε το πιο σκοτεινό του σκοταδιού

Η μαύρη σοκολάτα είναι ένα από εκείνα τα τρόφιμα που μερικοί άνθρωποι παίρνουν και άλλοι όχι. Ο γνώστης της μαύρης σοκολάτας πιθανότατα θα σας πει ότι όσοι τους αρέσει η σοκολάτα γάλακτος και δεν τους αρέσει η μαύρη στην πραγματικότητα απλώς αρέσουν τα γλυκά και δεν τους αρέσει πολύ η σοκολάτα. Είναι αλήθεια ότι όταν η παλέτα σας είναι συνηθισμένη στην πικρή σοκολάτα, η γεύση του γάλακτος είναι μάλλον απλοϊκή, αρρωστημένη και όχι τόσο μεθυστική. Ο λάτρης της μαύρης σοκολάτας θα αναζητήσει το υψηλότερο ποσοστό στερεών κακάο που μπορεί να βρει. Το 70% θα κάνει, αλλά το 80% ή το 90% είναι ακόμα καλύτερα.

Όπως κάθε επίκτητη γεύση, μπορεί να υπάρχει κάποια υπερηφάνεια για την απόκτηση της γεύσης για πολύ μαύρη σοκολάτα. Έτσι, όταν ένας λάτρης της μαύρης σοκολάτας βρίσκει μια ράβδο με 99% κακάο, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα μια ακαταμάχητη πρόκληση και την υπόσχεση της ευδαιμονίας.

Η υπόσχεση της ευδαιμονίας προέρχεται από το γεγονός ότι το 70% κακάο είναι μεγαλύτερη απόλαυση από το 60% και 90% ακόμα πιο υπέροχη. Σε αυτή τη βάση, το 99% θα πρέπει να είναι καθαρή, ανόθευτη απόλαυση σοκολάτας. Η πρόκληση, ωστόσο, γίνεται σαφής από το γεγονός ότι οι περισσότερες μπάρες 99% κακάο συνοδεύονται από αυστηρές συμβουλές κατανάλωσης. Αυτά είναι πράγματα για τα οποία πρέπει να δημιουργήσετε μια ανοχή και πιθανότατα θα σκότωναν ένα σκυλί σε μια στιγμή.

Στη συνέχεια, με την πρώτη μπουκιά, καταλαβαίνεις γιατί τα γαλακτοκομικά και η ζάχαρη είναι τόσο δημοφιλής προσθήκη στο κακάο. Η γεύση δεν είναι τόσο δυσμενής όσο αρχικά ανύπαρκτη. Απλώς νιώθεις σαν να έχεις βάλει κάτι στο στόμα σου που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Αρχίζει να λιώνει και φαίνεται σαν να έχετε πυκνή πίσσα στη γλώσσα σας. Στη συνέχεια, η γεύση αρχίζει να σας επηρεάζει, σιγά-σιγά διαπερνώντας τους γευστικούς κάλυκες σας σαν αέριο. Υπάρχει κάτι αναγνωρίσιμο εκεί, αλλά κυριαρχείται από μια αχνά αλμυρή, πικρία.

Αφού πιείτε αρκετό νερό για να το διαλύσετε στο λαιμό σας, έχετε δύο επιλογές. Πρώτον, θα μπορούσατε να είστε αδύναμοι και να φτάσετε στο πλησιέστερο Milky Bar. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να είστε δυνατοί και να επιμείνετε. Και θα είχατε δίκιο να ακολουθήσετε το δεύτερο μάθημα.

Όπως κάθε τρόφιμο σε αυτό το επίπεδο, απαιτούνται ορισμένες τεχνικές και στρατηγικές για να αποκτήσετε τη γεύση.

Πρώτον, μην τρώτε πολύ σε μία συνεδρίαση και κρατήστε λίγο νερό στο χέρι. Διαφορετικά, θα καταλήξετε με κράμπες στο στομάχι.

Έχοντας αυτό κατά νου, πάρτε το ένα μικρό κομμάτι κάθε φορά: ούτε ένα ολόκληρο τετράγωνο ταυτόχρονα. Τότε να είστε προσεκτικοί τι κάνετε με αυτό το μικρό κομμάτι. προσπαθήστε να το αφήσετε να επιπλέει στη ζεστασιά του στόματός σας αντί να κάθεται απλώς στη γλώσσα σας. Αφήστε τις γεύσεις να εισχωρήσουν σιγά-σιγά και θα αρχίσετε να παρατηρείτε αυτές τις κάποτε ελάχιστα χειροπιαστές νότες κακάο.

Ένας εξαιρετικός σύντροφος αυτής της προσέγγισης είναι ένας δυνατός καφές. Όχι λάτε ή καπουτσίνο, αλλά μαύρος εσπρέσο ή κάτι παρόμοιο. Η θερμότητα από τον καφέ θα αφήσει την υφή να εξομαλυνθεί προς τη γλώσσα σας και η γεύση του δυνατού καφέ θα αναδείξει περισσότερη καλοσύνη από ό,τι αν είχατε τη σοκολάτα μόνη της.

Ακόμα και τότε, θα υπάρξουν εκείνοι που θα αποκτήσουν τη γεύση, και εκείνοι που δεν έχουν ακόμα πειστεί. Για να επαναφέρετε τη γεύση του κακάο σε κάτι πιο αναγνωρίσιμο, δοκιμάστε να το καταναλώσετε χρησιμοποιώντας τις παραπάνω τεχνικές με την προσθήκη μικρών κομματιών κρυσταλλωμένου τζίντζερ. Η σοκολάτα θα αμβλύνει τη γεύση του τζίντζερ, ενώ η γλυκύτητα του κρυσταλλωμένου τζίντζερ θα αφήσει το κακάο να ανθίσει σε νέα ύψη και θα πρέπει να αρχίσετε να αισθάνεστε αυτούς τους χαρούμενους νευρώνες να πυροδοτούνται στον εγκέφαλό σας.

Εάν, αφού δοκιμάσατε τα παραπάνω εκτός από κάποια επιμονή, η εμπειρία εξακολουθεί να σας θυμίζει την πρώτη φορά που δοκιμάσατε μπύρα και προσποιηθήκατε ότι της αρέσει, τότε αυτό το υλικό μάλλον δεν είναι για εσάς. Τουλάχιστον, όχι ως κάτι για φαγητό. Θα μπορούσατε όμως να φτιάξετε ένα καταπληκτικό κέικ από αυτό.

Και σε ποιον δεν αρέσει το κέικ;

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *